Dacia detaliază modul în care telefonul mobil se transformă în sistem multimedia al mașinii

de Lestyan Bela
Vineri, 26.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a venit cu o idee prin care telefonul șoferului poate fi transformat în sistem de infotainment al mașinii. Funcția este disponibilă pe versiunile de bază ale noilor Sandero și Logan.

Dacia este una dintre cele mai accesibile mașini aflate la vânzare în Europa, dar asta nu înseamnă că modelele duc lipsă de inovații. Marca românească vine cu un sistem denumit Media Control, care presupune folosirea telefonului mobil pe post de sistem multimedia al mașinii. Funcția este disponibilă pe versiunile de bază. Totul se poate face foarte simplu, prin instalarea aplicației dedicate pe telefonul mobil.

Media Control funcționează prin amplasarea smartphone-ului în spațiul special dedicat de pe planșa de bord. Interfața este personalizabilă și oferă posibilitatea de a crea scurtături pentru a comanda rapid pentru aplicațiile preferate. Conectarea cu mașina se realizează prin Bluetooth, iar sistemul permite și folosirea comenzilor de pe volan.

Prin intermediul telefonului, șoferul poate accesa funcții precum navigația, radioul, muzica, telefonul, chiar și computerul de bord. De asmenea, Media Control poate citi mesajele „cu voce tare”, funcție disponibilă doar pentru dispozitivele Android. O versiune iOS este în dezvoltare.

Ajustarea volumului, schimbarea melodiilor sau preluarea apelurilor se pot realiza prin intermediul comenzilor de pe volan.

Mai mult, sistemul include și funcții de alertare pentru uitarea telefonului sau pentru găsirea mașinii în parcare. Iar în cazul în care șoferul nu dorește să utilizeze funcția, spațiul dedicat telefonului poate fi ascuns sub un capac.

Via: Dacia

Comentarii (7)

  • Nu imi e clar, este standard functia asta pe verisiunile de baza sau este disponibila ca si optiune ? Nu e rea functia deloc , desi pe mine personal deja ma deranjeaza din ce in ce mai tare intruziunea telefonului in viata noastra. Inainte mai aveai motiv sa nu raspunzi -ca erai la volan , acuma nu prea mai poti ..., dar stiu pe multi care ar iubi functia asta.
    21 4
  • Niggapls
    Frumos, elegant, practic.

    Pacat ca nu e disponibila pe versiunea de top.
    16 2
  • Dănuț Alin Niță
    Da dle.....o căruță !!!!
    :))))
    :))))
    10 9
  • O idee isteata. Din ce stiu, este accesibila de la Varianta Essential (ce de mijloc, dupa Acces).
    Comfort, varianta superioara, are Media display, fara sistem de navigatie si replicare smarphone.
    3 2
  • Functia e buna, dar numai ca nu au fost primii care au folosit asta. Stiu ca Citigo si Up-ul aveau solutia asta si nu se laudau ca-s mari "inventatori".
    3 2
  • Feisbuceala La Max
    Iar cand cheia nu este in contact pui telefonul sa cante pe SPEAKER ? :)))
    1 1
  • Au cerut patentul si Aston Martin.

    Concluzia , cacat presat si pus la uscat !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru