Dacia Sandero este al şaselea cel mai bine vândut model din Franţa

de Sebastian Toma
Marti, 01.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero este a şasea cea mai bine vândută maşină din Franţa în primele nouă luni ale anului. Subcompacta din Mioveni are o cotă de piaţă de 2.3%, luptând cot la cot cu modelele franţuzeşti.

Esential 30181 unităţi Dacia Sandero au fost vândute în Franţa în primele nouă luni ale anului.
Dacia se descurcă de minune în Franţa, marca din Mioveni înregistrând o creştere a vânzărilor de 7.3 procente în primele nouă luni ale anului. Sandero este modelul care a reuşit să realizeze o bună parte din această creştere, drept dovadă poziţionarea subcompactei pe locul şase la vânzări în clasamentul general al pieţei auto din Franţa. În primele nouă luni ale anului, Dacia a vândut 65.291 de unităţi, având o cotă de piaţă de 4.98 procente. Rezultatul celor de la Dacia este cu atât mai impresionant cu cât piaţa din Franţa a scăzut cu 8.5 procente în aceeaşi perioadă.

Dacia Sandero a realizat o cotă de piaţă de 2.3 procente în Franţa în primele nouă luni ale anului, cu 30.181 unităţi vândute. Hatchback-ul subcompact din Mioveni a reuşit să ajungă pe al şaselea loc din Franţa în clasamentul general de vânzări de automobile noi, reuşind să fie, alături de Volkswagen Polo (clasat pe locul 10) singurul model străin în top 10 vânzări în Franţa.

Creşterea vânzărilor lui Sandero poate fi justificată prin lansarea noii generaţii a modelului în 2012, care a adus numeroase elemente suplimentare în standard şi în lista de dotări opţionale.

Fratele mai mare al lui Sandero, SUV-ul Duster, a ajuns pe locul 17 în clasamentul general al vânzărilor de pe piaţa din Franţa. SUV-ul a obţinut o cotă de piaţă de 1.5 procente cu 19.498 unităţi. Între timp, monovolumul Lodgy s-a clasat pe locul 38 şi a avut o cotă de piaţă de 0.7 procente cu 8.942 unităţi, iar Dokker a obţinut poziţia 84, cu 4.263 unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 0.3%. Franţa a fost piaţa numărul unu pentru Dacia în 2012, urmată de Germania şi Algeria. Cel mai probabil, anul 2013 nu va schimba această tendinţă.

Via Mediafax | Economica.net

Comentarii (13)

  • Franta e a 2-a piata ca marime din Europa. Sunt foarte practici si mai chibzuiti decat romanii.
    31 3
  • Ar fi interesant de stiut ce masini se claseaza pe primele 5 locuri.
    11 1
  • mihneaR
    @Misha
    as paria ca modelele sunt Clio, 208, C3, Captur si Golf (sau Polo). pe ordine n-as paria :)
    9 3
  • @Misha
    1. Renault Clio 4
    2. Peugeot 208
    3. Renault Captur
    4. Renault Scénic
    5. Renault Mégane

    Renault si-a văzut inmatricularile de masini crescand cu 11,5%, în Franța, pe primele trei saptamani din septembrie. In contrast, PSA Peugeot Citroën continuă să scadă (-17.7%).

    Sursa:
    http://www.latribune.fr/entreprises-finance/industrie/automobile/20130925trib000786800/renault-remonte-la-pente-en-france-mais-pas-psa.html
    19 2
  • Francezii sunt si cei mai nationalisti dintre Europeni...e normal ca aproape doar marcile locale sa se vanda la ei. Ei vad Dacia ca un Renault mai ieftin, asa ca nu e greu sa vinzi bine acolo.
    11 19
  • @mog
    Serios? Inseamna ca nu te-ai uitat la nemti. In fine, nu stiu cat vad in Dacia un Renault sau cat vad o masina competitiva la un pret bun.
    Greu de spus. Exprimarile presei de specialitate francize, deci a formatorilor de opinie francezi, nu lansa insa urma de dubiu.
    Scrie "La marque à bas coûts roumaine Dacia" , ceea ce se traduce prin "marca de buget ROMANEASCA"
    22 5
  • in general frantuzii sunt foarte nationalisti, nu ma refeream la auto neaparat. tu crezi ca Dacia ar fi vandut la fel in franta daca era facuta de Fiat?
    9 10
  • @John, pai si nemtii fac la fel. Una din contributiile majore la vanzarile Skoda de exemplu est faptul ca se bazeaza pe VW. Iar VW nu se jeneaza sa spuna de exemplu ca motoarele lor sunt si pe Skoda, asa cum nici Renault nu se rusineaza sa spuna ca Dacia este un produs facut de ei.
    12 6
  • @Laucalin
    Pai si ce-mi spui mie? pt ca nu inteleg, repeti ce spun eu?! Cred ca era mai potrivit sa te adresezi lui @mog.

    @mog
    Aici vorbim de masini. Vrei sa vorbim preparate culinare? In alta parte, prietene. Poate acolo vei da dovada de ceva originalitate, pentru ca aici nu-i cazul.
    14 3
  • @John
    Asa face LauCalin de obicei, doar de dragul de a se contrazice cu ce-si inchipuie el in minte ca sunt "ultrasii" dacia-renault-nissan. Mda, are destule complexe baiatul asta, stiu.
    10 2
  • Daca mi-as putea lua si eu un Sandero sau un Logan cu 4-5 salarii medii nici nu m-as mai gandi de 2 ori. La acest pret aceste masini sunt foarte bune.
    12 0
  • @eu: nu`si imagineaza nimic amice, ultrasii aia chiar exista.
    2 8
  • @eu:
    Bine. :)))
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru