Dacia Sandero, pe primul loc la vânzări, în Europa, în ianuarie

de Tiberiu Safta
Luni, 28.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor oferite de Jato Dynamics, Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model în Europa, în luna ianuarie. Sandero a reușit să depășească mai multe modele de renume, printre care Peugeot 208, Volkswagen Golf și Skoda Octavia, cu peste 17.000 de exemplare vândute.

Criza mondială de semiconductori a avut un efect profund asupra vânzărilor de mașini noi în ultimii doi ani. În urma acestei crize, mulți producători de renume au fost extrem de afectați, iar mașinile mai accesibile au ajuns să ocupe primele locuri în clasamentele de vânzări.

Astfel, Dacia Sandero a ajuns să ocupe prima poziție în clasamentul celor mai bune vândute mașini la nivel european. Conform Jato Dynamics, subcompacta românească a fost vândută în 17.558 de exemplare, cu 10% mai multe decât în ianuarie 2021 și cu 25% mai multe decât în aceeași lună din 2020. Pe locul al doilea, la o diferență de peste 1000 de mașini, se află Peugeot 208, cu 16.130 de unități. Podiumul este completat de SUV-ul Peugeot 2008, cu 14.563 de bucăți.

La mică distanță, pe locul al patrulea se află Volkswagen Golf, care a dominat piața europeană ani la rând până în perioada recentă. Modelul german s-a vândut în 14.483 de exemplare, cu 4% mai puține decât în 2021 și cu 44% mai puține decât în ianuarie 2020.

Clasamentul este completat de către: VW T-Roc (13.668 de exemplare), Skoda Octavia (13.395 de mașini), Renault Clio (12.856 de bucăți), Toyota Yaris Cross (12.456 de mașini), Ford Puma (12.159 de exemplare, produse în România) și Toyota Corolla (11.990 de mașini). De remarcat este că vânzările lui Ford Puma au crescut cu 102% față de ianuarie 2020 și cu 18% față de anul trecut.

În clasamentul mașinilor electrice, Kia Niro a fost cel mai bine vândut model, cu 4049 de exemplare. Acesta este urmat de Renault Zoe (3338 de bucăți) și Fiat 500 (3276 de mașini). Remarcăm că pe locul al cincilea se află Volkswagen ID.4, cu 3146 de exemplare vândute, ceea ce reprezintă o creștere de 831% față de anul trecut. La foarte mică distanță se află și Dacia Spring, cu 3138 de exemplare comercializate.

via Profit

Comentarii (7)

  • Asta este realitate din acest moment si asta este nivelul de preț la care poate marea majoritate sa-si cumpere masini noi in Europa si nu numai. Nu se va schimba mai nimic in bine in următorii 2-3 ani ca si putere de cumpărare poate doar in mai rău… Pana orice alta alternativa nu va ajunge la aceleași prețuri, nici o șansa. Prin introducerea forțată a electricelor se creează o reticență in plus care ar putea fi evitata.
    Interesant ca avem o turma de limitați si pe aici care au rămas blocați pe aceeași ipocrizie.
    Ori sunt unii bătuți in cap, dar cum sa scoți un produs nou care îți oferă mai puțin si costa mai mult?
    Complicam inutil discuția, dar pana la urma asta este singura comparație care contează.
    Ce electrică își poate lua omul sub 20.000 de euro sau puțin peste si sa facă ce face Sandero sau restul din topul vânzărilor si sa poată fi utilizată ținând cont de infrastructura actuală?
    Golf car-urile, trotinetele nu se încadrează ;)
    22 2
  • Bravo domnule dutz.
    Problema este la cele mai înalte niveluri de conducere ale UE, dar sa sperăm că recentele evenimente le au atras atentia asupra adevăratelor probleme ale Europei. In final după mulți ani de bla bla, drepturile lgbt, discriminarea de gen, politica eco and shit , corectitudine politica am văzut și ceva luciditate.
    In rest cine și ar permite sa și ia BMW seria 5, nu și ia sandero.
    8 4
  • Adnmercedes
    E de luat aminte,sărăcia este la putere peste tot,Renault a născut monstrul perfect…fiabil,simplu și util,îndeamnă la prudenta vezi stelele plus consum mic dacă ești cuminte…când se uzează o arunc sau iau cât da cineva pe ea,oricum am bani de alta noua…concluzia ai grija ce faci cu cine te bagi si dacă poți sa fi peste toți.
    7 4
  • Daca cea mai ieftina masina nou din Europa e si cea mai vanduta e clar care e stadiul economic si prosperitatea populatiei
    7 5
  • Anonim
    De cand cu marii specialisti din UE se vede zilnic cresterea nivelului de trai in toata Europa . Multumim tovarasei Ursula a tuturor acolitilor si inbuibatilor din parlamentul european
    8 6
  • Cand este cate o prezentare a noilor modele Dacia, majoritate sare ca sunt foarte scumpe acum la pretul asta iei.....si iei....
    Cand e articol despre vanzarile mari pe care le au vine varianta, "e atat de ieftina si lumea saraca de asta se vand".

    Este un cuvant care sa descrie asta?....nu il gasesc acum
    15 2
  • Si totusi, catigator este Ionica 6!
    Mai exista si alte masini in afara de cele electrice?
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru