Dacia Sandero rămâne în preferințele spaniolilor: locul 3 la înmatriculările pe luna iunie și locul doi în primele șase luni ale anului

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Vineri, 03.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero a fost a treia cea mai înmatriculată mașină în Spania în luna iunie și ocupă locul doi în clasamentul pe modele din prima jumătate a anului.

Piața auto din Spania a înregistrat în luna iunie a scădere puternică de aproape 37%, cu o evoluție contrastantă comparativ cu cea a pieței franceze, care a înregistrat o ușoară creștere.

Potrivit datelor oficiale furnizate de ANFAC, spaniolii au înmatriculat 82.651 de mașini în prima lună de vară.

Dacia Sandero a reușit o nouă performanță bună după ce a înregistrat 2.311 unități înmatriculate și a ocupat astfel poziția a treia în topul modelelor. Hatchback-ul de la Mioveni a fost surclasat doar de Renault Clio (2.530 unități) și Seat Leon (2.421 unități).

La nivelul primelor șase luni ale anului, Sandero a înregistrat o performanță și mai bună și este pe poziția a doua cu 8.671 de unități înmatriculate, fiind surclasată doar de modelul de referință al pieței spaniole, Seat Leon (9.661 unități).

De altfel, această performanță vine după ce în luna mai Sandero a fost cea mai înmatriculată mașină în Spania cu 1.570 unități.

Chiar și așa, cifrele raportate în ansamblu de Dacia sunt în linie cu evoluția pieței.

Astfel, constructorul a raportat în total 3.611 de unități înmatriculate în luna iunie, în scădere cu 39% comparativ cu perioada similară a anului trecut. La nivelul primei jumătăți a anului, scăderea este însă și mai pronunțată, de 53%, pe baza celor 13.848 unități înmatriculate.

Via ANFAC

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Singurele termice din viitor, cele super lux şi cele ieftine de masă, gen Dacia
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru