Mulliner, divizia de personalizare Bentley, a creat o copie fidelă a unei mașini din 1929

de Alexandru Monenciu
Luni, 23.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele mai recente proiecte finalizate de divizia Mulliner de la Bentley sunt primul exemplar Bacalar (din totalul de 12) și un tribut adus unui model legendar din 1929 care a participat la Le Mans.

Bentley a prezentat noul Mulliner Bacalar anul trecut, la începutul lunii martie. De atunci, prototipurile au fost perfecționate și testate, iar primul (dintr-o producție totală de 12 unități) exemplar destinat clienților tocmai a fost finalizat și este pregătit să pornească spre noua sa casă.

Clientul a optat pentru o nuanță exterioară denumită Gri Atom. Jantele cu diametrul de 22 de inch, accentele în nuanța Verde Moss și detaliile negre cu finisaj lucios completează tabloul. În interior distingem pielea Beluga, dar și ornamentele din lemn cu pori deschiși.

Decapotabila de 2 milioane de euro de la Bentley este echipată cu un motor W12 care dezvoltă 659 de cai putere. În aceste condiții, atinge 100 km/h în 3.6 secunde și are o viteză maximă de 321 km/h.

Celălalt proiect finalizat de divizia Mulliner este o "replică" fidelă a legendarului Bentley Blower din 1929 (parte a gamei Blower Continuation Series), o mașină care la acea vreme i-a aparținut lui Sir Henry Birkin. Specialiștii diviziei Mulliner au recreat nuanța exterioară Verde Birkin, interiorul îmbrăcat în piele și jantele.

Denumită Blower Car One, mașina este identică cu cea originală, dar are totuși câteva componente moderne, inclusiv o pompă de combustibil electrică.

Motorul supraalimentat, de 4.5 litri, are pistoane din aluminiu și dezvoltă 240 de cai putere.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru