Enel X România instalează 25 de stații de încărcare pentru mașini electrice în mall-urile din 12 orașe

de Paul Cosma
Miercuri, 07.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Enel X România a anunțat că instalează 25 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în 12 orașe din România, prin intermediul unui parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar NEPI Rockcastle.

Rețeaua locală Enel X se extinde cu ajutorul unuia dintre cei mai importanți investitori imobiliari din țară. 

Printr-o colaborare cu NEPI Rockcastle, Enel X instalează stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice în mall-urile pe care dezvoltatorul le deține în 12 orașe, respectiv București, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Buzău, Galați, Brăila, Târgu-Jiu și Satu Mare. 

“Suntem deja prezenți de la est la vest și ne-am propus să conectăm și partea nordică a țării de cea sudică. Acum, prin rețeaua creată de Enel X în România , orice șofer poate traversa țara de la Timișoara la Constanța la volanul unui vehicul electric, fără emoții,” a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România. 

Fiecare dintre cele 25 de stații de încărcare Enel X va permite încărcarea simultană a două vehicule electrice, având o priză de 50 kW DC, respectiv una de 22 kW AC. 

Via Enel X

Comentarii (10)

  • deci 2 statii / oras.....asta e revolutie in mobilitatea electrica, ce mai?
    21 5
  • Nu este o revolutie, ci un semn de disponibilitate. Prin aceste statii Enel ne arata ca daca o sa fie cerere, ei o pot onora.
    Legea pietei functioneaza, si asa cum au aparut statiile de benzina pe mai toate drumurile, mai usor de atat or sa apara si punctele de incarcare, daca va exista cererea. Sa nu uitam ca este mai usor de instalat o statie din asta decat de construit o benzinarie, si mult mai profitabila de avut.
    6 8
  • generatia EMO
    "Acum, prin rețeaua creată de Enel X în România , orice șofer poate traversa țara de la Timișoara la Constanța la volanul unui vehicul electric, fără emoții,”
    Pai fara emotii era si inainte, mergi cu 70 la ora sa dureze mai mult si apoi stai cu orele la incarcat. E cel mult plictiseala.
    18 3
  • @Green
    Nu cred ca poate fi mai profitabila o parcare decat o benzinarie care mai nou e un minirestaurant si minimarket care mai vinde si carburanti printre altele.
    10 3
  • e mai profitabila ca o sa stai mult mai mult acolo.
    9 2
  • Asta e mobilitatea pana la mare? https://www.youtube.com/watch?v=_n7YyuqY_uU
    6 2
  • Diesel-electric
    Eu detest mallurile,nu calc niciodata in ele dar iubesc carciumile,enel,nu ne uita!La mine intra lejer 15 beri cat timp se incarca o Zoe,astept sa nu discriminati șprițarii si sa puneti si in bodegi cate o statie.
    7 4
  • @ alex Daca te referi la benzinariile alea mari cu super vad, da, sunt profitabile tocmai pentru ca opreste lumea la magazin/restaurant/wc.
    Eu ma refer la benzinariile mici uitate de lume care trebuie sa se sustina prin vanzarea combustibilului. Acolo investitia initiala este mai mare (rezervoare, pompe cladire/container plus avize si autorizatii) si cel putin 1-2 angajati.
    La o statie de incarcare vorbim de niste cabluri de conectare la reteaua de medie tensiune ceva avize (dar mai putine decat la benzinarie) si statia in sine. Nici macar platforma betonata nu trebuie facuta, pentru ca statia se poate plasa in parcari deja existente (vezi mall-uri sau supermarket-uri).
    3 10
  • Baba Vanga
    de acum inainte soferii de electrice se vor numi soferi de mol pentru ca acolo vor fi vazuti cel mai des. Am zis.
    9 2
  • ironie!?
    Monopol?! uite asa se distrug retele de infrastructura! nu e suficient ca circulatia pe strazile din jurul mall-urilor este blocata mai mereu, canalizarile au inceput sa emita mirosuri, acum sa ne mai pice si curentul prin cartiere....
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru