Drivetest Hyundai i30 (2012-2015)

1.6 CRDi 128CP Highway
Hyundai i30 (2012-2015) zoom
de Dragoș Băltățeanu
Luni, 20.02.2012
Fabricat în Europa

Marca Hyundai a evoluat enorm. Acum 6-7 ani de zile, Hyundai însemna modele ca Getz sau Accent, cu o calitate aproximativă și performanțe mult sub preferințele europenilor. Coreenii au înțeles însă că, dacă vrei să cucerești Europa, trebuie să o faci cu o gândire europeană. A mutat producția pentru Europa la Nosovice (Cehia) și are baza de cercetare, design și dezvoltare la Russelsheim, în Germania. A lansat o gamă de modele noi care poartă indicativul i și, încet-încet, a început să își creeze o imagine de marcă pe bătrânul continent.

Vechiul i30 - lansat la Geneva în 2007 şi primul care a primit indicativul i - era un automobil capabil, dar se situa la ceva distanță în ceea ce privește anumite aspecte de lideri europeni ai clasei. Chiar şi aşa, modelul i30 a fost vândut în peste 400.000 unităţi doar în Europa şi aproximativ un milion pe plan global. 

Noul model este extrem de important pentru Hyundai. Este primul model i ajuns la a doua generație. Iar coreenii nu s-au ferit să spună că noul model a avut drept referință modele ca Volkswagen Golf și Ford Focus. Sloganul noului Hyundai i30 este "gândit în Germania, construit în Europa". A reușit însă Hyundai să creeze cu adevărat un model de calitate germană? Răspunsul vine mai jos.

Hyundai i30 (2012-2015)
1.6 CRDi 128CP Highway

  • Pret de pornire 13.500 €
  • Pret model testat NC €
  • Taxa auto NC €
  • CUI SE ADRESEAZĂ?
  • FĂCUTĂ PENTRU
  • IZOLARE FONICA
  • COOLNESS EFFECT

Motor / Transmisie

Noul Hyundai i30 va fi oferit cu o gamă formată din şase motorizări. Unele deja cunoscute publicului, altele noi. Gama de motoare pe benzină începe cu 1.4 MPI de 100 CP, urmat apoi de 1.6 MPI de 120 CP. Vedeta gamei este însă noul motor 1.6 GDI ce dezvoltă 135 CP la 6.300 rpm. 

Motoarele diesel încep cu 1.4 CRDi de 90 CP, continuă cu 1.6 CRDi 110 CP și se încheie cu vedeta de 1.6 litri şi 128 CP. Cu acest motor am mers cel mai mult la lansarea din Spania și despre el vom vorbi. Este un propulsor excelent, care îi oferă suficient cuplu pentru a imprima modelului un caracter vioi, dar oferă și un consum de carburant mic. Cei 128 de cai putere sunt livrați la 4.000 rpm iar cuplul motor este de 260 Nm între 1.900 și 2.750 rpm. Este zona turometrului unde acest motor se simte cel mai bine, livrând suficientă putere. Livrarea puterii se face liniar şi cumva progresiv, motorul evitând acel stil direct şi unori aproape violent de a livra puterea roţilor faţă pe care îl întâlnim pe propulsoare concurente.

Noul motor este şi foarte silenţios şi lipsit de vibraţii. La viteze de croazieră habitaclul este perfect antifonat. Trebuie să forțezi motorul pentru a îţi da seama din tonul sonor că sub capotă este un propulsor diesel.

Cutia de viteze are șase trepte și cea mai plăcută și precisă timonerie pe care Hyundai a construit-o vreodată. Este ușor de folosit, treptele sunt bine etajate, poate doar indicatorul de treaptă din bord indică uneori prea optimist schimbarea vitezei. Acest motor poate fi asociat și cu o cutie de viteze automată, tot cu şase trepte.

Consum

Pe parcursul celor 100 de kilometri de test din Spania am parcurs atât drumuri naționale şi autostrăzi, cât și câteva trasee urbane. Media înregistrată de computerul de bord a fost de 5.9 l/100 km. Împreună cu rezervorul de 53 de litri, autonomia noului i30 1.6 turbodiesel 128 CP ar trebui să fie undeva în jur de 1.300-1.400 kilometri. 

Dacă punem faţă în faţă noul Hyundai i30 şi concurenţa directă la capitolul consum, observăm două lucruri. În primul rând, raportul cilindree/putere pe i30 este cel mai bun în întregul segment compact de volum, singurul model apropiat ca putere pe un motor de 1.6-1.7 litri litri fiind Opel Astra CDTI de 125 CP.

Apoi, avem un mic şoc - pozitiv - când ne uităm în fişa tehnică a modelului. Consumul mediu mixt al lui Hyundai i30 1.6 CRDi de 128 CP este de doar 4.0 litri, cea mai bună valoare din segment. Cel mai apropiat model la acest capitol este Multijet-ul de 1.6 litri şi 120 CP al lui Fiat Bravo, dar acesta consumă 4.2 litri/100 km. Încă ceva: noul Hyundai i30 are şi o versiune ISG (cu Stop-Start) a lui 1.6 CRTi, netestată de noi, care are un consum mediu mixt de doar 3.7 litri/100 km. În condiţiile în care puterea e de 128 de cai, coreenii par să fi găsit poţiunea magică a consumului infim.

Performanţe

Noul motor turbodiesel de 128 CP oferă performanțe competitive. Avem o viteză de top de 197 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h de 10.9 secunde. Noul i30 este ceva mai mare și decât generația anterioară, iar masa proprie - de 1290 de kilograme - creşte şi ea. 

În ceea ce priveşte performanţele, viteza de top de 197 km/h este depăşită doar de Golf. Însă, lupta este inegală, deoarece propulsorul TDI de doi litri are 140 CP faţă de cei 128 ai modelului Hyundai. Volkswagen are şi un motor 1.6 TDI, dar care dezvoltă doar 105 CP. În ceea ce priveşte acceleraţia de la 0 la 100 km/h, tot Golful este lider datorită motorului mai mare, urmat de Fiat Bravo 1.6 Multijet 120 CP cu 10.5 secunde. Fordul Focus 1.6 TDCI 115 are acelaşi timp pentru sprint ca Hyundai i30: 10.9 secunde.

Interior

Hyundai a vrut să creeze un model de o calitate germană. Mai ales la interior. Și pentru asta a luat drept referință modele ca Volkswagen Golf și Ford Focus. Calitatea materialelor folosite la interior trebuia să se ridice la nivelul acestor modele concurente. Și, în mare parte, Hyundai a reușit. Noul i30 are un interior primitor, spațios și luminos, iar materialele folosite sunt de o calitate egală cu cele folosite la interiorul lui Ford Focus. Sunt multe plastice moi și foarte plăcute la atingere, dar, pe alocuri, mai sunt și materiale tari. Avem şi elemente din plastic negru lucios care adaugă un plus de stil.

Finisările sunt bune, dar am ţinut cont că modelul pe care l-am avut la dispoziție la lansarea internațională a venit în echiparea de top. Pentru că mașina a crescut un pic în dimensiuni, pasagerii din spate au loc suficient la genuchi, iar portbagajul poate înghiți 378 litri de bagaje. Modelele cu plafon panoramic sunt extrem de luminoase la interior, dar oferă un pic mai puțin spațiu la cap în spate.

Preţ de achiziţie

Deocamdată cunoaștem doar prețul de pornire pentru noul Hyundai i30. Acesta va fi deja disponibil în luna martie a acestui an (primul român care va testa maşina prin România poţi fi chiar tu, dacă ne convingi printr-un comentariu că meriţi asta) și va putea fi comandat în acel moment. Prețul de bază pentru noul i30 este de 14.437 euro (TVA inclus). Pentru acești bani, lista de dotări cuprinde aer condiționat, direcţie FlexSteer cu trei moduri de setare, închidere centralizată cu telecomandă și alarmă, radio cd cu mp3 player, ESP, șase airbaguri, geamuri electrice față, oglinzi electrice, cutie de viteze cu șase trepte și asistență la pornirea din rampă.

Siguranţă

Noul model Hyundai i30 nu a fost încă supus la teste de către cei de la Euro NCAP. Oficialii Hyundai sunt însă încrezători că modelul va obţine fără probleme cinci stele. Generaţia precedentă a fost testată în 2008 şi a obţinut scorul maxim.

Noul Hyundai i30 va fi oferit cu şase airbaguri în standard, iar opţional poate fi instalat cu airbag pentru genuchi pentru şofer. Lista de sisteme electronice este compusă din ABS, VSM (vehicle stability management), ESP, BAS (emergency brake assist), HAC (hill assist control) şi ESS (emergency stop signal).

Ţinută de drum

Unul din punctele forte ale noului Hyundai i30 este suspensia. Inginerii europeni au ales suspensie independentă pentru puntea spate și MacPherson pentru cea față, iar setarea este excelentă. Foarte confortabilă, dar fără a fi prea moale, suspensia noului i30 absoarbe foarte bine denivelările din drumurile regionale și păstrează plăcerea de a conduce pe drumuri virajate. Referința în acest domeniu a fost noul Ford Focus, și au reușit să se apropie destul de mult de liderul clasei la acest domeniu.

Dacă va exista și o versiune hot hatch a noului i30, atunci vom putea vedea exact cât de buni sunt inginerii de la Russelsheim. Cert este că noul i30 este bun la acest capitol, iar concurența din Germania va avea un pic de gândit.

Există însă și un revers al medaliei. Hyundai a vrut să împace pe toată lumea la capitolul direcție și oferă sistemul FlexSteer. Acest sistem permite alegerea a trei moduri de asistare a direcției: confort, normal și sport. În afară de modul normal, în care cel de la volan primește cel mai mult feedback prin intermediul volanului de la roțile din față, restul de moduri sunt complet inutile. Confort este mult prea moale, iar sport direcţia a fost îngreunată artificial și se simte extrem de ciudat. Așa că modul normal este singurul care merită ales. Din punctul meu de vedere, sistemul FlexSteer este inutil şi Hyundai ar putea să renunţe fără probleme la el. 

Vizibilitate

Noul i30 este cea mai nouă interpretare a limbajului de design de tip sculptură fluidă. Acest lucru înseamnă un exterior interesant, cu multe linii curbe, dar și un interior spațios. Partea vitrată a caroseriei este suficient de generoasă pentru a nu pune probleme de vizibilitate. Oglinzile sunt mari și oferă o perspectivă bună. La manevrele cu spatele, modelul nostru era asistat și de o cameră de luat vederi ascunsă sub sigla imensă de pe hayon, plus senzori de parcare. Inginerii Hyundai spun că camera mobilă a fost testată cu succes la temperaturi de până la -35 grade și că va funcționa și când afară este foarte frig. Imaginile sunt foarte clare și sunt afișate pe dispay-ul central de 7 inch.

Tehnologie

În ceea ce priveşte tehnologia, Hyundai a ştiut mereu să îşi doteze bine modelele sale. Noul i30 nu face excepţie, având o listă suficient de lungă de gadgeturi pentru cel de la volan şi nu numai. În primul rând, am admirat grafica excelentă de pe toate afişajele prezente în maşină. Chiar şi cel din bord este color, clar şi foarte bine făcut.

Apoi, avem cheie inteligentă şi buton de pornire şi oprire a motorului. Modelul nostru de test, bine echipat, mai avea şi scaune electrice şi încălzite, touchscreen de 7 inchi pe consola centrală, sistem de navigaţie cu o grafică foarte bună, comenzi vocale, Bluetooth şi sistem de climatizare dual automat. Ca de obicei, Hyundai are mufe USB şi Aux pentru a putea conecta un stick USB sau un iPod. Din păcate, de data aceasta, le-a plasat la vedere pe consola centrală şi nu ascunse în cotieră sau torpedou. Interesant este că avem nu una, ci două prize de 12 V la bord.

Lista de dotări este completată de sistemul FlexSteer, descris mai sus, de un plafon de sticlă panoramic cu o deschidere amplă, faruri de zi cu LED-uri, lumini HID (high intensity discharge) şi AFSL (faruri adaptive). Ne-ar fi plăcut ca noul model să aibă şi sisteme active de siguranţă (monitorizarea unghiului mort, radar frontal, frânare automată în caz de accident), dar probabil că trebuie să aşteptăm până la facelift pentru acestea.

Design

Noul Hyundai i30 arătă bine, mult mai bine ca generația anterioară. Nu va fi pe placul tuturor, dar este acum parte din famila de modele cu design "fluidic sculpture". A împrumutat elemente de la i40, ix35 și Elantra și este cu adevărat un model matur din punct de vedere al designului. Elementele curbe din faruri sunt identice cu cele din farurile lui i40, dar nu sunt formate din LED-uri. Luminile de zi LED sunt situate în spoilerul față, competând zona proiectoarele de ceață. Noul i30 vine cu două tipuri de grilă pentru radiator. Modelele de top vor folosi o grilă cromată cu două elemente de design ce pleacă din sigla Hyundai, în timp ce restul versiunilor folosesc un calandru mai simplu, fără elemente cromate.

Nu ne-a placut

  • Sistemul FlexSteer
  • Anumite plastice tari
Date tehnice - Hyundai i30 (2012-2015) 1.6 CRDi 128CP Highway
Combustibil
Diesel
Nr. usi
5
Motor tip / cilindri
Linie
Nr. locuri
5
Cilindree cmc
1582
Lungime mm
4300
Putere maxima CP (rpm)
128 (4000)
Latime mm
1780
Cuplu maxim Nm (rpm)
260 (1900)
Inaltime mm
1470
Viteza maxima km/h
197
Greutate kg
1365
Acceleratie 0-100 km/h s
10.9
Ampatament mm
2650
Tractiune
fata
Volum rezervor litri
53
Cutie viteze
M
Volum portbagaj litri
378
Vezi versiuni si preturi Mai multe detalii despre Hyundai i30 (2012-2015)

Ultimele teste

Comentarii (166)

  • Stefan
    Hyundai i30
    Un pas in fata a celor de la hyundai. Este un model extrem de reusit calitatea materialelor pare buna, cine a condus modelul vechi stie ca este o masina buna, la un pret decent cu optiuni decente. Buna treaba Hyundai.
    40 57
  • Probabil modelul testat va fi mult supra-evaluat ca pret.... am observat tendinta... intrebarea e cat? va fi 18.000 euro ? un hyundai compact la 18.000... pare ireal... totusi va fi o stare de fapt acceptata cu multa blajinitate de cei spalati pe creier
    74 41
  • stefan
    I30
    adica I30 e peste Ford Focus?
    18 31
  • andreicri
    I 30
    Un pas inainte vizibil fata de generatia precendenta.Sunt curios sa vad cu merge si ce motorizari si pachete de dotari va avea pentru piata noastra.Daca va avea un pret bun va fi un hit pe piata mai ales tinand cont si de garantia Triple Care!
    17 22
  • puimarin
    I4CW
    frumosa masina dar mult mai frumoasa i40cw
    10 22
  • Octavian
    @andreicri
    Ce inseamna garantia triple-care?
    2 17
  • grila
    Mi se pare mult mai reusita grila simpla de la versiunile mai ieftine decat cea cromata a versiunii de top. Sunt curios cati dintre voi sunteti de acord.
    8 18
  • kim_vl
    Superba !
    Superba !
    Pacat de mufa aia USB care trebuia sa fie mai ascunsa.
    3 18
  • garda la sol
    Da......frumusica foc. mai ca ai cumpara-o!? Totusi stau si ma gandesc .......cat are garda la sol?Are scut la motor?? Daca ati mers zilele astea cu masinile stiti de ce intreb. Rog automarket sa puna la datele tehnice ale fiecarei masini si garda la sol. Singura masina la care este trecuta garda la sol in datele tehnice este Megane(120mm).Si...ca a venit vorba abia astept o comparatie cu Megane 1.6 dci 130cp (ca tot spuneti ca este cel mai puternic motor la cilindreea asta..He he).
    Alta problema ar fi cuplul . Altii au cuplu mai mare din mai putini cai putere. Deci?? Imi explica cineva??
    In rest fff. ok masina ...va fi printe pretendentele la viitoarea mea masina.
    P.S.: nu va inflamati despre Renault ca nu e cazul. nu sunt fan si nici nu urasc hyundai :-)
    12 24
  • dannastase57
    hyudai i 30
    doresc sa-mi cumpar un hyundai elantra dar ma cucerit i 30
    14 37
  • Noul I30
    De ce Hyundai poate si noi nu? se intreba seful VW cand a vazut prima data masina..si nemtii stiu, deci, ca Hyundai, mai ales prin noul I30, poate!
    32 41
  • super noul i30
    subscriu pe cri_mih! asta spune tot!
    20 21
  • Felicitari Hyundai
    Sunt sigur ca noul i30 va fura ochii europenilor prin limbajul de design, prin calitatea materialelor, lista de dotari si garantia oferita. Asteptam cu nerabdare aparitia in showroom-uri si sunt convins ca un test drive i-ar lamuri pana si pe cei mai sceptici.
    17 25
  • boldfrank
    progresul coreenilor e extraordinar
    Progresul coreenilor este extraordinar, trebuie sa ne uitam unde erau Hyundai si Kia acum 10 ani. In curind, cred ca le vor lua fata japonezilor, ale caror masini au devenit destul de fade, in vreme ce coreenii ne ofera niste produse tot mai orientate spre design, tot mai sic, si niste masini overall foarte bune. Ceea ce le mai lipseste este un progres la setarile tinutei de drum, unde nu sunt inca la nivelul Europenelor, dar pentru majoritatea clientilor acest aspect nu e atit de important... Si oricum, asa cum l-au luat pe Peter Schreyer pentru design, tot asa pot lua si niste ingineri specialisti in tinuta de drum....
    16 29
  • *****
    Felicitari Hyundai !!!!!! Felicitari Christopher Chapman......Felicitari Thomas Bürkle......cred ca am spus totul si am raspuns si la intrebarea celor de Volkswagen "De ce Hyundai poate si noi nu?" .....
    25 24
  • Punct ochit, punct lovit
    Nici ca se puteau mai bine alinea planetele pt Hyundai i30... desing-ul exterior a ajuns la maturitate asta dupa ce au ajuns la o fiabilitatea ridicata din pct de vedere tehnic, tara in care se produce este tara in care probabil se vand cel mai bine hatch-urile sportive si ieftine (vezi vanzarile C4 in Spania) si echiparea masinii + garantia aceea de 7 ani (care cred ca o sa mai existe) sunt aproape imbatabile.
    7 18
  • I30
    Un model matur, un interior cu materiale calitative, peste media segmentului, un design placut, fluid. Is foarte curios ce preturi vor avea versiunile diesel, care categoric vor fi la mare cautare pe piata din Ro, asta daca diferenta de pret dintre benzina si diesel nu sare de 2000E.
    Daca se si misca precum arata, atunci categoric va fi un hit la capitolul vanzari.
    15 30
  • @hmm
    citeste si tu tot materialul - pretul porneste de la 13.500 cu TVA inclus - e mult sub concurenta gen Focus :D abia astept sa il testez. eu am un i30 vechi si ma gandesc sa il inlocuiesc
    10 18
  • @octavian
    Triple Care este serviciul de garantie Hyundai - 5 ani garantie integrala fara limita de kilometri ...e cel mai extins serviciu in piata auto fara limitare la distantele parcurse. mie mi se pare geniala abordarea hyundai aici.
    mai include si asistenta rutiera si niste verificari in service - despre astea nu stiu prea multe insa...
    15 13
  • cosmin
    noul i30 :X
    BV HYUNDAI!!!in sfarsit au inceput si coreeni sa faca masini din ce in ce mai frumoase.oricum cred k este o masina ideala pt romani:consum fff mic,destul de practica,frumoasa...numi gasesc nici cuvintele cum so mai descriu.e superba(ma intreb dak ceed va fi mai bn vandut dekt i30...)!!numai cuvinte de lauda..pana in momentul testului pe la noi in romania cand vom vedea ce poate cu adevarat.pana atunci cred k este mai frumoasa dekt golf de 100 de ori + k din poze plasticele nus asa rele.astept si un comparativ cu mai toate compactele de la noi si bft redactiei in a si realiza acest lucru!!SUCCES in continuare!!!!!
    12 30
  • i30...frumos dar scump
    In 2008 am vrut o alternativa acceptabila la logan si singurele masini de care m-am putut apropia si care aveau ceva putere si optionale la pana in 12000euro au fost kia c'eed si i30, le-am testat si m-am ales cu un c'eed.M-au convins pretul,garantia si aspectul.
    Acum la 4 ani vreau sa schimb c'eedu si cred ca i30 ar fi tentant(e ft. frumos) dar probabil ca materialele si tehnologia noii versiuni au ridicat pretul.
    Cu un discount frumusel de la dealer poate fi viitoarea mea masina..
    17 23
  • Mie imi place.
    La fel ca si i40 pe care l-am vazut la targ, mi se pare extrem de reusita. E o masina care pentru mine se bate cu ceilalti. Astept cu interes sa o conduc sa o pot compara cu actuala mea masina (Leon 2) sa ma conving daca o voi schimba cu i30 sau sa ma uit la altceva. Chiar imi place si am zis de la lansare ca isi merita statutul de luptator de la egal cu "greii" clasei. Anul asta ma conving care merita si aia o sa fie noua masina. Bravo Hyundai.
    12 19
  • Vladissimo
    Super tare
    nu e de mirare de ce wolkswagen vrea ca viitorul golf 7 sa imprumute unele smecherii de la masinile premium, de asta pentru ca alte marci evolueaza brusc
    10 16
  • O masina care isi face treaba bine cu bani putini. Nimic extraordinar, insa nimic nu lipseste pentru ca masna asta sa fie placuta (fiabilitate, confort bun, spatiu, dotari bune, garantie, totul la un pret poate cel mai scazut sau printre cele mai scazute din clasa)
    Automarket, da' Golf VI nu l-ati testat? Ca nu e in tabel.
    15 21
  • Razvan
    Garantie
    Un model reusit, cel putin din poze si primele teste. Vad ca nu ati specificat in articol nimic despre garantia oferita de Hyundai, care este cea mai mare oferita in segment.

    Ca posesor de Cee'd, ma gandesc daca urmatoarea masina va fi noul Cee'd sau noul i30.
    7 15
  • " vw - dc ei pot si noi nu "
    Dar la ce s-au referit cei de la vw cand au spus asta ? -> la volanul telescopic ca la hyundai e silentios si la vw nu, mare scofala ce au realizat ei,omu era in vizita la standul hyundai si cum putea sa fie altfel decat politicos si sa sublinieze faptul ca au evoluat foarte mult la calitate. Vb unuia de mai sus: Sunteti spalati pe creier bine de tot..si ochelaristu ala de redactor,iar ma repet, asa e el invatat sa afiseze pretul de pornire la varianta de baza super chel intr-un articol in care el prezinta 1.6 DIESEL si nu stiu ce echipare.. sa induca prostimea in eroare de ce nu afiseaza si pretul versiunii testate ????, nici nu vreau sa ma gandesc la cat ajunge ciorba asta de unghiuri ascutite ?
    6 30
  • Burebista
    Raspunsul testului e clar: i30 este peste plasticaria aia oribila de Ford Focus, dar sub Golf VI. Si anul asta apare G VII care o sa spulbere tot.
    8 31
  • Mircea
    batalia asiaticilor
    Sant indragostit de Mazda 3 .Oare coreenii sa-i fi depasit pe japonezi ?
    8 16
  • GolfVII o sa spulbere tot, incepand cu pretul :)

    Am testat anul trecut un i30 cu 1.4 benzina. Impresia generala a fost buna dar, in ciuda prezentei multor optiuni utile, feeling-ul general mi s-a parut .. "cheap" .. avea luminite, avea clima, abs, esp, airbag-uri cu nemiluita, un bord "original" .. dar la general parea un pic "fortata" urcarea in calitate fata de vechiul accent. Sa speram ca au facut un salt la fel de mare cu noul model, ar concura serios pentru locul 1, chiar si cu Golf VII dupa colt.

    La capitolul motoare pe benzina cum sta noul i30? o sa vedem si noi un 1.4-1.6 turbo ?
    5 17
  • @lord
    i30 arata foarte bine!!
    4 16
  • Dragoi Ciprian
    ihim
    anul asta termin leasingul si sunt in cautari pentru o noua masina
    pare tinereasca, fasneata, are gadget-uri deci e in ton cu vremurile actuale, o iau in considerare
    6 14
  • flavyus02
    am vazut accentul, si vreau sa spun ca i 30 este peste cu mult, si ca design, si ca motor, si ca pret. o masina cu care poti sa strabati orice drum din tara sau strainatate in siguranta.
    4 17
  • noul i30
    Este clar ca Hyundai se bate in liga mare a constructorilor de masini si nu numai din puctul de vedere al vanzarilor dar mai nou si din puctul de vedere al calitatii percepute de clienti fata de modelele sale. Principalul atu al coreenilor nu mai este pretul ci raporul pret/calitate pentru ca din punctul de vedere al calitatii fiecare model nou lansat este la o diferenta de cateva generatii fata de cel pe care il inlocuieste (asta daca ne raportam la evolutia celorlalti constructori deja consacrati). Am putea face o analogie fata de felul in care Fat Frumos crestea intr-o luna cat altii intr-un an. dar sa revenim de pe taramul basmelor si sa ne concentram asupra calitatilor noului i30. Pentru ca este cam greu de enumerat numeroasele echipamente de siguranta sau confort cu care i30 este dotat inca din standart am sa subliniez doar faptul ca din puctul meu de vedere acestea reprezinta unul din cele trei linii de atac cu care Hyundai vrea sa cucereasca piata europeana si nu numai. Celelalte doua sunt design-ul avangardist afisat de cele mai noi modele lansate (in mare contradictie cu evolutia design-ului la constructorii mai conservatori... nu dau exemple caci se cunosc) si cel din urma, dar nu ultimul este calitatea perceputa si aici nu vorbesc doar de calitatea perceputa cu ochiul liber ci si de cea constructiva cu care constructorul coreean s-a evidentiat inca de la generatiile mai vechi si care astazi se traduce si printr-o garantie mult mai mare decat cea oferita de ceilalti constructori. Ar mai fi de spus multe si despre noile propulsoare care in mod admirabil au fost dezvoltate in-house si nu cumparate de la alti constructori si care se situeaza deja in topul celor mai eficiente existente la ora actuala. Despre felul in care se conduce nu are rost sa vorbesc caci ar trebui sa fac referire la senzatiile descrise de putinii norocosi care au avut deja ocazia sa conduca noul i30 si nu e corect. Poate pe viitor voi avea ocazia sa descriu si acest aspect.
    Felicitari Hyundai pentru faptul de a oferi cumparatorilor inca un exemplar demn de a sta in topul listei pe care fiecare dintre cei care doresc si pot sa-si cumpere o masina noua ar trebui sa o faca inainte de a lua decizia finala pentru ca astazi exista numeroase oferte si asta nu poate decat sa ne bucure, pe noi ce care iubim masinile, chiar daca uneori doar de la distanta.
    14 34
  • noul hyundai i30 vs concurenta
    Odata cu noul venitul Hyundai i30 consacratii constructori de masini care au priza la romani ar trebui sa'si puna un semn de intrebare:are aspectul unui Opel Astra si Ford Focus, luand de la ambele cate ceva din linia caroseriei, si calitatea unui Golf.
    Judecand dupa numarul de vanzari care l'a avut modelul precedent, noul i30 va fi un adevart succes pentru coreeni, nu numa din prisma faptului ca este gandit si construit in Europa, ci si datorita faptului ca vine motorizari noi, care se ridica la nivelul celorlalti concuresnti directi din clasa.
    Consumul este unul decent judecand dupa valorile oferite de Golf, Astra, Focus care se invart tot in jurul valorii de 6 litrii/100 km.
    In funal as putea spune ca coreeni au dat lovitura cu noul i30!
    7 24
  • Hyundai & Kia
    Cred ca Hyundai are in plan sa se pozitioneze pe piata la nivelul VW, OPEL, FORD si prin calitate cat si prin PRET, iar KIA va ramane la preturi mai mici (ca sa nu se concureze marcile intre ele).

    @Burebista
    Am facut un drivetest cu focus (3) si sa stii ca maerialele sunt de calitate
    Tu nu stiu despre ce vorbesti.
    3 17
  • i30
    Urmaresc evolutia marcii Hyundai din 1998. Pe atunci Elantra era o masina destul de capabila si putea lupta oarecum usor cu modelele concurente de atunci. In ceea ce priveste noul i30, cred ca masina a atins maturitatea de care avea nevoie. Nu vorbim de face-lift, nici de face-lift la face-lift ci de o masina complet noua. Platforma noua, motoare noi si cel mai important o mentalitate noua din partea inginerilor Hyundai. De aici rezulta o masina care indeplineste cam 90% din nevoile europenilor ( se mai poate lucra la modularitate si usurinta de a acomoda diverse obiecte). In ceea ce priveste design-ul fiecare cu propriile gusturi, dar personal imi place. Daca si fiabilitatea este pe masura asteptarilor atunci avem o masina care tine si cu buzunarul. Nu vorbesc de garantie, vreau doar sa nu-mi cada fata de usa din cauza vibratiilor produse de gropi. (impresie data de masina personala - germana). In concluzie este un produs pe care as da 18-19.000 de euro. De ce? Repet, o masina matura, placuta ca design, mai mult ca sigur fiabila, spatioasa, cu un portbagaj foarte ok (nu car porci sau alte animale si nici mobila), economica, indeajuns de performanta pentru strazile din Romania si pentru ambitia coreenilor, pentru ca astia daca vor sa faca un automobil bun, apoi il fac. Si da, mi-ar placea la nebunie sa testez masina timp de o saptamana. Toate cele bune.
    10 24
  • c_cristi
    noul hyundai
    Un aspect impunator fata de versiunea precedenta(detin un model 2009,115cp) ,ma gandesc deja la un byuback ,felicitari Hyundai,deja marcile prestigioase din Europa sa uita cujind la noul i30.
    6 22
  • tavybalan
    Intr-adevar!
    Sunt posesorul unui Accent din 2008...masina este pur si simplu superba! Nici o problema nu am cu ea...I30, este cu siguranta un model reusit!
    5 18
  • i30
    Este o masina corecta.Nu poti sa o compari totusi cu un Golf sau cu un Focus,cel putin ca motoare.Dar,calitativ,este peste modelele frantuzesti.Si asta e clar.Nu m-as aventura nici sa spun ca e la nivelul Skoda,dar e pe drumul cel bun.Ce nu imi place insa e ca nu joaca in liga motoarelor de peste 140 hp si e pacat,ar putea.Masina promite,schimbarea se vede.Ramane de vazut si cum se vor comporta pe soselele noastre pline de gropi,si cum vor raspunde la combustibilul de proasta calitate dar scump din Romanica samd.Nu ma entuziasmez prea tare, masina trebuie sa isi dovedeasca macar capacitatile de a egala generatia precedenta, apoi,daca se va putea, sa o depaseasca. Nu o pot compara nici cu i40, alta clasa,alte preturi,alte cerinte.Daca la i40 spuneam ca e o mica revolutie, la i30 sunt inca sceptic.Sper sa am ocazia sa il conduc si apoi o sa discutam. "La rece" pare o alegere de luat in seama. Ramane sa vedem si cate din optiunile de pe pietele din vest vor fi pastrate si la noi.
    8 48
  • Maturitate europeană
    Se poate vedea cムconstructorul Sud Coreean a pus punctul pe i cu noul i30 pe piața europeană. Astfel î-și confirmă statututul de jucător de temut pe piața auto, fiind declarat în ianuarie 2011 ca al patrulea producător de automobile în lume.
    Hyundai înseamnă modernizare iar, noul i30 reflectă exact acesta mentalitate. Noul limbaj de design adoptat de Hyundai este prezent și aici cu mici aluzii la modelul sportiv Veloster, un bonus pentru orice privitor
    Dar poate cel mai mare avantaj este faptul că mulțumește pe toată lumea.
    Are un aspect care îmbie ochiul tuturor vârstelor, un consum magic de mic, o putere medie ce va satisface majoritatea șoferilor, iar spațiul din interior și portbagaj este de ajuns pentru o familie.
    Minusul cel mai mare al lui i30 este și plusul lui. Este o mașină prea medie, sigurul lucru în care exceleeaza este consumul mic, dar în actualul "climat verde" prin care toți producătorii se întrec în a face mașinile mai economice și mai prietenoase cu mediul, atuul noului model coreean va dispărea mai repede decât poți să spui Noul Volkswagen Golf.
    În concluzie i30 este un model ce se încadrează perfect în nevoiile normale ale oricui șofer și adevărul este că visăm să conducem Ferrari-uri, dar ne vom cumpără echilibrul între confort, calitate, preț, putere și spațiu, acolo unde i30 strălucește cel mai tare.
    13 32
  • Vasilica
    Mai simplu....
    Se vede clar ca sunt pe drumul cel bun.Dupa parerea mea toate modelele noi care au iesit incepand de anul acesta sunt un concurent serios pentru orice constructor din gama de pret 10k-25k.Daca nu esti subiectiv, (si ar fi bine sa nu doarece vremurile in tara asta nu permit) este o alegere foarte buna in fata unor modele "populare" din RO.
    Strict parerea mea!
    6 18
  • Noul Hyundai i30
    Discutam despre un produs nou, un produs care vrea sa se impuna intr-o clasa in care concurenta este acerba si importanta unui astfel de model este capitala pentru majoritatea constructorilor. Primele imagini cu noul i30 le-am vazut intamplator pe autobild.de, intr-un "raid" de informare si initial am zis ca este un concept. Ulterior informatia mi s-a confirmat aici pe Automarket si primul gand care mi-a venit in minte a fost "wow... uite o masina care poate depasi VW Golf". Reactia a fost una naturala, pentru ca primul lucru care il remarci la o masina este aspectul exterior si noul i30 este categoric o masina frumoasa. Nu am nici un dubiu in a spune ca este modelul cu cel mai reusit design all-time din gama Hyundai. Spun asta pentru ca desi coreenii au mai incercat pana acum acest tip de design futurist, pana la acest i30 nu reusisera sa-l armonizeze. Cu noul i30 insa, au dat lovitura in ceea ce priveste designul si nu au mai realizat o masina care ori iti place, ori nu; acum au reusit sa creeze o masina care nu are cum sa nu-ti placa din punct de vedere estetic. Am comparat cateva minute imaginile noului i30 cu ale principalilor concurenti din clasa si nu cred ca sunt deplasat daca spun ca este cea mai "chipesa" dintre toate. Liniile sunt fluide, muchiile sunt armonizate, iar imaginea de ansamblu este una moderna, o imagine care iti pune "acel zambet" pe buze cand privesti masina. Trecand la interior se observa un salt calitativ care pleaca in primul rand de la modul in care plansa de bord a fost "desenata". Avem acum un "cockpit" matur, foarte "eye catching" si cel mai probabil cu materiale de buna calitate. Se poate remarca usor volanul si cochilia ceasurilor de bord care sunt imbracate in piele. As spune ca in varianta superioara de echipare, cu navigatia si toate gadget-urile disponibile, ansamblu general creeaza impresia unei adevarate vitrine tehnologice. Toate aceste aspecte pozitive, dublate de o gama de motorizari decenta si prin prisma unor caracteristici pe care cel mai probabil noul i30 le are, dar nu le pot constata din imagini (ex.: comportamentul rutier, spatiu interior etc) sunt incrediente care ar trebuie sa tranforme noul i30 intr-un hit in aceasta clasa. Ramane de vazut daca Hyundai, prin strategii de marketing inteligente va reusi sa-i faca pe europeni sa-si depaseasca prejudecatile referitoare la produsele auto asiatice.

    P.S.: 그냥 테스트 드라이브 기다
    50 50
  • masina arata superb.totusi nu inteleg de ce o comparati doar cu golf si focus in conditiile in care astra s-a vandut mai bine decat focus iar citroen c 4 e cel mai asemanator model ca forma de acest i 30 si totusi nu spuneti nimic de aceste masini, de noul mazda 3 care e tot asiatica. va limitati doar cele 2 de parca pamantul se invarte in jurul lor.
    4 19
  • drive-test ok
    In sfarsit un drive test care chiar ofera niste informatii pe care pana acum doar le banuiam: suspensie independenta spate, HID, AFSL.
    Masina asta sper sa fie la fel de buna pe cum arata! Chiar este o diferenta socanta de la o generatie la alta. Oare sa fie in curand Hyundai pe piata auto cum e Samsung pe piata de telefoane? in cazul asta oare cine o sa fie ca Nokia?
    4 15
  • i30
    Hyundai i30 este cea mai placuta prezenta din clasa compacta.Designul e foarte reusit,mie-mi place foarte mult.Motorizarile noului model sunt eficiente si au un consum optim.Interiorul emana senzatie de calitate si prospetime,ergonomia e la ea acasa.Cred ca si setare suspensiei e reusita,desi inca n-am condus noul i30.Pe langa toate aceste calitati vine si cu garantia de 5 ani.Cred ca va fi urmatoarea mea masina.Hyundai i30 e alegerea cea mai inteligenta cand vine vorba despre achizitionare unei masini compacte noi.Abia astept s-o conduc!
    3 16
  • Totusi in segmentul asta prefer Focus,e cea mai echilibrata(din punctul meu de vedere).
    5 19
  • George
    wow. ce evolutie incredibila. chiar nu ma asteptam si pun pariu ca si kia vine tare din urma. masina asta e dovada vie a copetitivitatii asiatice. prima mea optiune ramane tot astra j dar asta e imediat dupa ,si mai e si c 4
    2 21
  • Un progres spre o marca Europeana
    Primul i30, alaturi de c'eed, a reprezentat un serios semnal de alarma la adresa producatorilor europeni, mai ales in ceea ce priveste pietele lor de origine.

    Pana la acea data nici un producator coreean nu a reusit sa concureze atat de bine marcile de traditie vest-europene. In schimb, cuplul i30/c'eed a reusit sa vina in intampinarea exigentelor clientilor europeni. Toata lumea stie ca gusturile europenilor difera semnificativ de cele ale clientilor din Asia si America.

    Masinile se apropiau foarte mult de concurenta, gen Astra/ Focus/ Megane, poate inca erau prea departe de Golf, referinta clasei in ceea ce priveste o analiza globala, indiferent de cine ar fi facut un test comparativ.

    Si totusi, a face o masina calitativ apropiata de cele existente nu e suficient. Astfel ca marea lovitura a fost data prin 2 puncte cheie: garantie uriasa si pret sub media clasei compacte.

    Daca preturile au constituit o politica de marketing obisnuita pentru un produs care dorea sa penetreze piata, partea de garantie era un lucru neobisnuit. Pana nu demult, garantia in Europa se invartea intre 1 si 2 ani, nimic mai mult, fata de alte piete unde garantia inseamna cu totul altceva (vezi ex. SUA). Hyundai/Kia au venit cu garantie de pana la 7 ani! Si culmea, garantia cuprindea si elemente de transmisie, normal, in limite decente de folosire, adica limite de 100-150.000km. Acest lucru se traduce in aprox. 20.000 km/ an, rulaj mediu mai mult decat suficient pentru o familie/ consumator obisnuit. Cu acest mix de marketing, format din calitate/ pret/ garantie, s-a cucerit piata Europeana. Trebuie sa marturisesc ca oricand as fi luat un Hyundai i30 in fata unui Megane/C3, cel putin pentru acest mix, ofera mai "multa calitate nemteasca" la un pret de masina frantuzeasca sau mai mic chiar. Totodata, nu puteai sa reprosezi nimic masinii din punct de vedere tehnologic, suspensie spate independenta putine compacte avand, iar motoarele sunt potente, indiferent daca e vorba de diesel sau de benzina. Iar pe baza lui i30 au venit ulterior celelalte modele, i30 fiind capul de pod in cucurirea pietei si reconstruirea practic de la 0 a imaginii Hyundai.

    Odata creata aceasta imagine de marca, acum asistam la valul 2 al cuceririi coreene. Pot sa spun ca in primul rand noul i30 arata uimitor de bine. Daca generatiile vesticilor nu au mai reprezentat revolutii (vezi Golf6/5), cei de la Hyndai mizeaza pe o noua imagine de marca. Mi se pare pasul firesc si extrem de corect facut in dezvoltarea lor. NU trebuie sa placa tuturor, dar totusi aceasta masina construieste si consolideaza totodata o imagine de marca. Se vede clar progresul tehnologic si migrarea catre un alt nivel de calitate al marcii din privinta designului interior. Un low-cost nu va arata niciodata asa, pentru ca un design de acest gen presupune multiple ambutisari si imbinari care costa suplimentar.

    Interiorul vine de asemenea cu un important salt calitativ din ceea ce se observa in imagini, cu dotari care sa nu puna in umbra acest model, fiind la nivelul clasei compacte fara probleme. Motoarele de asemenea sunt pe placul pietei europene, cu litraje mici si puteri/cuplu mari, pentru micsorarea fiscalitatii si pentru obtinerea unui consum decent in conditii de utilizare obisnuita. Totusi, prin faptul ca sunt capabile de valori mari ale puterii/cuplului dezvoltat, motoarele de litraj mic sunt suficiente si pentru acele momente in care e nevoie de mai multa putere. De asemenea, motoarele trebuiesc privite prin prisma infrastructurii vestice, care nu presupune o nevoie de resurse crescuta pentru a se reusi ci o livrare liniara a puterii pentru a se obtine un comportament adecvat conditiilor de trafic.

    Toate acestea duc la premisele unui nou succes de piata. Totul depinde si de preturile la care va fi oferit, precum si de continuarea politicii de oferire a unei garantii mari, reale si complete. Nu degeaba grup VW-Audi vede in Hyundai-Kia unul din cei mai mari competitori.
    6 31
  • Candyy
    Fan Hyundai
    Nu am de gand sa scriu in termeni pomposi si fraze copiate din revistele de specialitate. Asta e treaba redactorilor AutoMarket.ro. Treaba noastra e sa ne spunem parerea in calitate de utilizatori.
    Trebuie sa recunosc ca atunci cand vine vorba de Hyundai sunt subiectiva. Prima masina a fost un Accent, prietenul are i30, cei mai buni prieteni au Hyundai si sunt membri HyundaiClub, dar chiar si asa trebuie sa recunoasteti ca noile modele sunt absolut superbe.
    Mergeti in showroom, faceti test drive veniti la intalnirile HyundaiClub sa le vedeti si sa cereti parerile posesorilor.
    Nu luati de bun ce zic altii. Covingeti-va singuri!
    18 34
  • Candyy
    @ovideatza
    Da, vad un competitor serios deoarece au urcat rapid de pe locul 8 pe 4 si sunt in continuare agresivi.
    3 18
  • bradonel
    i30
    am avut 4 Dacii (1310, SuperNova si 2 Logane) de care am fost multumit si foarte multumit, am avut Hyundai (i10) care m-a facut super fericit pe Transfagarasan (ampatament de kart si multe viraje luate in viteza), am VW - cea mai plicticoasa tabla cu roti, dar salivez la i30 (nou sau vechi)!
    22 19
  • i30
    Inca de la aparitia fotografiilor cu noua generatie i30 mi-a aparut ca o optiune pentru viitoarea masina. Cum cea veche a trecut deja de 5 ani, ma gandesc serios la aceasta varianta.
    Am vazut o Elantra pe autostrada si arata chiar spectaculos in miscare. Vanzarile de 1.000.000 buc in 2011 trebuie sa aiba o explicatie.
    i30 fiind o Elantra hatchback, probabil ca este la fel de aratoasa si de aproape.
    Interesante cutia 6MT in standard si dotarile.
    Totusi trebuie sa o testez sa vad cum ma impac cu directia.
    3 15
  • Daniel T
    i30
    Chiar daca unora nu le place sa recunoasca, Hyundai a mai urcat o treapta pe scara producatorilor de automobile prin oferirea noului i30 astfel ca incet dar sigur va ajunge sa depaseasca constructori consacrati din Europa si din lume.

    Imi place aerul tineresc pe care il afiseaza noul i30 si presimt ca va fi ales de multi cumparatori in detrimentul altor modele (Golf, Focus etc) deoarece ofera un raport calitate/pret foarte bun, dotari cuprinzatoare si conditii de garantie foarte bune.
    6 24
  • Bravo
    Din ce in ce mai bine merge Hyundai.Daca o tin tot asa in 2-3 ani bat totul.
    3 28
  • i30.....
    Pare interesanta.....doar pana apare Golf VII!
    2 18
  • i30
    Gândit în Germania, construit în Europa
    Hyundai arată super și costă aproape moca
    motor lipsit de vibrații dar și silențios
    consumu-i foarte mic, deci nu e pretențios
    128 cai, 4 litri la sută,consum mediu
    las soția acasă, plec cu mașina în concediu
    finisări bune,spațioasă, 5 stele la siguranță
    cu plafon panoramic e și extrem de luminoasă
    oglinzile sunt mari, oferă o perspectivă bună
    senzori de parcare plus o cameră ascunsă
    scaune încălzite, buton de start-stop
    comenzi vocale,bluetooth,mufă pentru USB și ipod
    grilă cromată,faruri superbe, ce să mai zic
    o ador, pur și simplu m-am îndrăgostit!
    10 19
  • Bai fratilor, da' usor mai sunteti de cumparat... Va promit astia o saptamana cu o masina, iar voi sunteti gata s-o ridicati in slavi si s-o declarati cea mai buna masina ever. Si apoi va intrebati cum de jurnalistii au ajuns tonomate in Romania...uite asa, cum faceti voi acum.

    Ce naiba, chiar nu mai aveti un pic de spirit critic, nici macar nu ati vazut masina live, nu ati intrat in ea sa nu mai zic de vre-un test-drive si deja gata, ati si pus-o peste multe din marcile europene consacrate ?!

    Totusi, hai sa ne trezim la realitate, Hyundai nu prea mai este marca ieftina de alta data, incepe sa se bata de la egal la egal cu ceilalti constructori, insa deocamdata doar "in preturi". E faina garantia aia de 7 ani, insa pentru asta trebuie sa platiti dublu la intretinere, pentru ca la Hyundai in Romania preturile sunt cel putin duble la revizii fata de alte marci.

    Cum spunea cineva tot aici, masinile noi de la Hyndai au un design destul de interesant si fresh, insa pare si foarte fortat, masinile par mai mult jucarii, iar interiorul (design) nu mi se pare atragator deloc.

    Deocamdata, Hyundai poate atrage cu adevarat prin pret; ma indoiesc sa cineva ar alege i30 vs. Focus, pentru acelasi pret si aceleasi dotari.

    PS: Stiu si eu pe cineva care are masina fara moarte - Hyundai Accent :).
    28 23
  • @adi
    Nici ca se putea mai bine ce ai scris. Daca nu scriai tu ma pregateam eu sa spun lucrurilor pe nume. Ma bucur ca mai sunt si persoane integre in tara asta (sau mai bine zis in natia asta) .
    BRAVO ADI!!!!
    P.S: ma gandesc cu "groaza" ce-ar fi fost daca se promitea ca premiu masina in totalitate :-)
    12 12
  • Progres continuu
    Incep cu a face o mentionare pentru a nu fi acuzat de subiectivsim: Nu sunt fan Hyundai, ci Opel! Dar trebuie sa recunosc progresul enorm pe care l-a facut si il face in continuare Hyundai, cu fiecare masina nou lansata! Cand am citit comentariul sefului de la VW legat de Hyundai (cred ca tocmai se urcase in noul i30), legat de faptul ca Hyundai este cel mai important competitor pentru ei, ci nu Toyota, am crezut ca braveaza! Dar asta este realitatea!
    Masina arata foarte bine (din punctul meu de vedere intra in top 3 la design in clasa compacta), datele tehnice sunt foarte competitve in clasa sa, are service si garantie ok, are toate atribute pentru a fi un best seller!
    Si pentru mine Hyundai incepe sa devina o optiune pentru cand imi voi schimba masina anul acesta! Depinde foarte mult de politica de pret pe care o vor avea si de comportamentul masinii (astept cu nerabdare sa fac un drive test cu noul i30). Hyundai Elantra este ok si are un pret competitv, in schimb Hyundai i40 mi se pare foarte scump vs concurenta sa!
    Felicitari Hyundai, iti doresc sa menti acest ritm tot asa si Dacia, invata de la Hyundai, ca ai ce!
    3 22
  • design
    arata foarte bine exterior si interior, daca este la fel de fiabila precum arata atunci e buna
    2 17
  • noul i30
    ca si posesor de i30 am asteptari de la noul i30. din testul realizat de automarket se subliniaza siguranta sporita si consumul foarte bun. il astept si in romania.
    10 15
  • @
    Ce-mi place cand va inghesuiti ca la ,,painea calda"... este o strategie de marketing o chestie de promovare.
    13.500euro -1.4 100cp (si nu stiu daca este inclus si TVA-ul in pretul de pornire) asta spune tot. (modelul chel).
    Motorul turbo pe benzina, parca are prea putini cai, iar NM are suficienti. Dieselul de 110cp este unul bun.
    Incep deja sa treaca si ei la preturile piperate dupa ce au captat atentia clientilor de pretutindeni.
    Altceva ?
    Imi place cum s-au lansat, au plecat de jos si au ajuns sus, si chiar merita acest lucru. In privinta afirmatiei sefului VW, este o aberatie.
    A avut ceva in cap cand a zis acest lucru. Lasati voi ce a zis.
    Cand va avea i30-ul 2.0 de 270Cp 4motion + DSG/6MT + o multime de dotari, o sa mai vb. Imi pare rau ca arunc cu pietre. Nu merita sa laudam o masina fiindca suntem ,,obligati" pt a primi un beneficiu viitor. O seara placuta tuturor.
    12 15
  • -Noul i30-
    Un inceput promitator pe piata auto europeana au avut cei de la Hyundai cu modeul i30 inca din 2007, dar acum dupa testarea terenului si analiza in detaliu a concurentilor puternici din gama, Hyundai arata nu numai maturitate ci si ambitie de a demonstra ca se poate duela cu greii industriei auto mondiale, dupa reusite in domeniu in SUA este momentul sa demonstreze capacitatea si in Europa.
    Noul i30 este ceea ce Hyundai isi doreste a fi promotorul succesului pentru gama compacta, aduce ceea ce are nevoie o masina din segment la un raport calitate pret si performante care tinde catre ambitia de a spune "aproape perfect"! Intr-o nota personala si poate si putin influentat de vechiul model pe care il conduc, noul i30 prin Sculpture design aduce frumusetea pe care au impus-o in domeniu italienii atat exterior unde totul curge linear din fata pana in spatele masinii. La interior s-au ales materiale de mediu cu tendinte premium pentru a reusi sa imprime ideea lucrului bine facut. Functionalitatea modelului va fi bine apreciata de familiile la inceput de drum cat si de tinerii care isi doresc o masina bine accesorizata la un pret decent. La capitolul performante Hyundai isi doreste sa depaseasca usor concurenta prin capacitati cilindirece reduse si puteri bune, capabile sa ofere un consum decent, chiar mic pentru motoarele diesel si performante de apreciat pentru o masina cu destinatie zilnica.
    La capitolul siguranta Hyundai pregateste ceva cu adevarat bun 5* la fel ca si la modelul precedent.
    Performantele de consum cred ca vor trebui sa fie cele mai pareciate in era in care toata lumea doreste un model economic si fiabil, Hyundai s-a pregatit intens sa ofer acest lucru inca din 2007 pe vechea generatie, probabil ca odata cu trecerea anilor si a dezvoltarii cercetarii acest punct a trecut la unul forte fata de concurenta, nu doar pe hartie ci si in realitate.
    Puncte negative probabil ca vom putea gasi daca vrem sa fim si carcotasi, USB-ul pozitionat la indemana, dar inestetic, iar jantele care apar in prezentare sunt cu linii drepte in opozitie cu linia masinii.
    4 18
  • i30
    Avand in vedere ca nu am vazut masina si nici nu m-am urcat in ea,pot doar sa comentez ce ati spus voi si restul presei auto despre masina.Cred ca performantele motorului care l-ati testat nu sunt spectaculoase comparand cu motoarele concurentei.La design,i30 mi se pare foarte atragator mai ales la exterior.Interiorul este si el aranjat cu multa atentie din punctul meu de vedere,dar tind sa fiu sceptic asupra calitatii materialelor folosite pana nu ma urc in masina.La capitolul pret Hyundai cred ca a inceput sa aiba pretentii un pic cam mari si i30 nu cred ca va face exceptie de la regula.Oricum i30 isi va da "examele" finale in timp,la "subiectele" vanzari si fiabilitate si personal cred ca va avea succes.
    0 12
  • Hai sa ma bag si eu in seama.
    In primul rand, Adi, ai un plus din partea mea. Sincer comentariile interminabile cat de extra, mega, fantastica e masina asta am incercat sa le evit. Comentariile din interes nicioata nu mi-au placut.
    Nu zic ca masina nu este una buna, nici vorba de asa ceva. E clar ca daca vrei o compacta echilibrata gandindu-te in primul rand la pret este o optiune de luat in seama.
    Insa nota e usor fortata. Reclama la greu pe site, concurs cu masina, invitatia jurnalistilor la drive test si direct primul loc in clasamentul de pe site. Si repet, hai sa zicem lucrurilor pe nume: faceti un drive test comparativ si cu un Golf VI daca tot ziceti ca spuneti lucrurilor pe nume, asa cum afirmati cu masina asta. Evident ca asta nu se poate, cel putin nu acum. De ce? Poate nu e greu sa-ti dai seama.
    Dar ce se intampla acum imi aminteste de ce s-a intamplat acum 2-3 ani la concursul Autovot cand a castigat Opel Astra si site-ul era plin de banner-e cu masina.
    11 19
  • @Adi
    Nu sunt fan Hyundai dar nici anti aceasta marcaa (tata are un Santa Fe si e super incantat). Recunosc ca eu sunt posesor de Ford momentan. Insa cred ca voi trece la o alta marca in curand. Nu stiu daca va fi Hyundai dar tre sa spun ca i30 mi-a atras atentia. Nu tin sa castig testul de o saptamana, oricum o voi testa la un showroom ca sa ma conving. Dar - ceva am sa reprosez comentariului tau: tata a platit per total mai putin pe revizii Hyundai Santa Fe decat am platit eu pe revizii Ford Focus! Aici chiar n-ai dreptate, Hyundai nu e o marca scumpa pe service (intretinere ma refer, reparatii nu prea au fost necesare deci nu stiu cat costa). In plus, daca te informezi un pic, Hyundai este printre cei foarte putini importatori care are curajul sa posteze costurile de revizie pe site. Sunt publice! Majoritatea marcilor le tin ascunse si te ard in service direct. Eu cred ca ar trebui apreciat acest aspect, iar daca le compari pe un interval de 100.000-150.000 km, vei vedea ca Hyundai nu sta rau deloc... nu stiu daca sunt cei mai ieftini, dar comparativ cu alte marci stau ok, repet.
    9 20
  • vw
    chiar nu inteleg de unde atata pasiune pentru aceasta marca
    o experienta cu o masina vag e atat de deprimanta si de plictisitoare incat abia astept sa ma dau jos si sa incerc altceva; nu inteleg de unde vag-ul e etalonul zilelor noastre in materie de masini avand tot atatea probleme de fiabilitate ca si multe alte masini contemporane-injectoare, turbine, casete directie, dar in ochii publicului sunt perfectiune;
    conduc frecvent un 2.0 tdi 4x4 cu dsg - toata lumea spune ca un diesel trebuie turat ca altfel se duce turbina, dar cutia asta se incapataneaza sa il tina doar intre 1200-1500rpm si de aici se naste intrebarea: cat va tine motorul fara o interventie majora?
    eu unul prefer pasiunea in locul perfectiunii, asa ca abia astept sa ma despart de vw
    apropos, vrea cineva un vw cu 58000km, cu flanse amortizoare schimbate la 45000km, cu alternator blocat la 50000km, cu intinzator curea accesorii cu rulment gripat la 52000km? bucsele de suspensie le pun pe seama drumurilor romanesti, dar scartaielile bordului... le pun pe seama "imbinarilor perfecte" ale vw
    sa va bucurati toti de fierul din ograda si sa nu aveti multe drumuri in service!
    17 8
  • i30
    intr-un singur cuvant, GENIALA!!
    7 8
  • friptul
    Nu sunt de acord, serviceul te cam rupe... in plus personalul din retea e incompetent
    8 7
  • @alex.manea
    Alex, usor, ca e o masina complet noua si pana sa putem spune ca e un succes mai trebuie sa treaca timpul.Hai sa nu facem reclama, ca mai avem mult pana sa castigam ceva din asta. Designul tine de gustul fiecaruia, performantele se rezuma momentan la cifre seci. Si cam atat. Are dreptate si LauCalin,nota e cam prea mare. Daca era 3.9 nu cred ca era nimeni impotriva, dar 4.2 parca e prea mult. Fata de altele din clasa asta cel putin. Poate Focus sau Golf nu vin dupa o transformare atat de mare, dar totusi...Riscam sa picam in extrema cealalta. Si nu e bine. Masina arata bine, daca e sa imi spun parerea, dar...vreau sa vad cum se comporta in utilizarea zilnica, cum sta pe viraje, cat de stabila si sigura e, cat de bine e insonorizata, cat e de confortabila, si abia apoi sa spun ca e ok. Testele astea facute prin alte tari cu sosele bune nu sunt elocvente. Trebuiesc putin forjate si pe soselele patriei, astea care sunt cum sunt, si abia apoi sa tragem concluzii.
    5 11
  • Ca si pret, intra al naibii de periculos pe teritoriul Kia C'eed. Iar la cum va arata noul C'eed si sistemul de garantie al celor de la KIA (unde ai multe revizii gratuite) nu stiu daca mai devine atat de tentant acest model. Pe vechiul sistem de preturi (8-13k) era chiar o solutie al naibii de viabila. Dupa informatiile din materialul vostru, platforma tehnica este mai mult decat promitatoare de la un Hyundai, dar cam incearca marea cu degetul bagandu-se acolo unde Golf-ul si Focusul fac legea de multa vreme si fara prea mari eforturi in a-si explica masinile. Consumul pana la urma urmei este in functie de sofer, nu in functie de motor, totusi, la 128CP de la un diesel este un consum.... pe unde ar trebui sa fie: nici prea mare, nici prea mic. Probabil cateva tehnologii de asistenta ar face masina si mai apetisanta (asistent la unghiul mort poate si un Cruise Control adaptiv, asistenta la parasirea benzii de rulare etc). Daca 13 mii e pretul de pornire, probabil ca o varianta decent echipata va fi undeva in jurul a 17-18k de eur iar acolo concurenta din partea fordului este destul de mare, focusul fiind dotat de exceptie la banii astia, ca sa nu mai vorbim de masina in sine. Cert este ca masina asta intra probabil in cea mai competitiva concurenta dintre toate segmentele auto existente la ora actuala pe piata auto. Doar o impresie fenomenala in utilizarea zilnica si de ce nu o oferta complementara din partea Dealer-ilor auto vor atrage clientii spre aceasta masina. I30-le vechi il vad destul de mult in trafic, semn ca s-a vandut bine, dar precum ziceam, gama de preturi era cu totul alta.

    O masina nu trebuie doar forjata atunci cand o testezi, ci trebuie sa o treci prin cat mai multe scenarii de utilizare: de la drumuri pavate/pietruite pana la sosele bine asfaltate si extraordinar virajate, precum si utilizarea functiilor disponibile in masina. Un test de stres cum ar veni.

    personal, salut curajul celor de Hyundai de a se bate cu mai marii si consacratii VW si ford. Nu vad deloc concurenta pe acest segment din partea megane-lor (desi recunosc ca am o slabiciune pentru Renault). Cu atat mai putin din partea 308-ului (care e mult prea scump pentru ce stie si ce poate).
    Multi pun problema service-ului... cel putin noi in Iasi, cu exceptia OpenService stam foarte bine.... e singura reprezentanta de care am auzit lumea a se plange. In rest, isi fac treaba profesionist. Dar probabil ca aici conteaza si dimensiunea dealer-ului, cat a investit in echipamente de service, cat a investit in personal, facilitati etc. La noi se ocupa cei de la Casa auto (aka Tiriac) si au service mai mult decat ok (vand si multe masini, si variate ca marca, cel mai mult masini premium, deci nu se joaca cu clientii)
    3 8
  • @dumbravaandrei
    "La noi se ocupa cei de la Casa auto (aka Tiriac) si au service mai mult decat ok (vand si multe masini, si variate ca marca, cel mai mult masini premium, deci nu se joaca cu clientii)"

    Ba se joaca ! Stateam in parcare la Metro 2 in Constanta si mecanicii de la Tiriac Auto se jucau in spatele service-ului cu Hyundai-urile & Mercedes-urile clientilor... multe rasete, liniute scurte, accelerari, frane brutale, cauciuc ars etc. Esti naiv daca iti imaginezi ca reteaua hyundai respecta clientul.
    12 7
  • Mi se pare interesant din poze noul i30. Imi place noul trend de design al marcii dar ma dezamageste politica de preturi.

    In schimb ce vad pentru noul i30 ma linistete. depinzand de ce dotari are, s-ar la acel pret, pare atractiv, si nu urmeaza trendul fratilor sai.

    Nu m-a atras deloc primul i30 si pur si simplu am stat de parte de el. Kia ceed impartasea familia mare si arata mai bine. Si nou ceed arata fenomenal fata ce a fost.

    As fi curios de i30 intr-o echipare bogata sa pot sa o compar cu veloster. lasand faptul ca e alt tip de motor, totusi finisajele trebuie sa fie asemanatoare.

    Ca pasionat tare curios as fi sa vad cum se prezinta noul produs hyundai din clasa compacta, si daca isi merita intentiile de crestere in segment, intr-un drive amanuntit
    0 7
  • Coreeana, japoneza sau nemteasca?
    Sunt in cautarea unei noi masini (detin un Opel Astra G de 2 ani si jumatate) si de aproape jumatate de an citesc review-uri, fac test drive-uri si configurez versiuni de compacte.

    Astept noul i30 de cand a aparut anteriorul :) pentru ca Opelul meu a fost o varianta de compromis la data achizitiei si am cedat in fata pretului de nou in ciuda noilor generatii de la acea vreme pe care le aveam in vedere : Ceed, i30, Astra H.

    Imi place i30-ul nou, e frumos, dar nu e totusi WOW! cel putin pana cand il voi vedea si eventual testa.

    Am invatat ca realitatea poate fi "dura" cand vezi masina in showroom, in comparatie cu orice review video sau text.

    Am testat noul Astra, noua Jetta, Cruze, dar de departe am ramas impresionat de Mazda 3 FL!

    Are un pret mai piperat 16000 in varianta TE cu 1.6i dar senzatia de la volan, formele masinii si confortul au ridicat-o sus tare in fata referintei mele : Astra J .

    Sper ca noul i30 sa se ridice la nivelul asteptarilor si sa ma convinga sa aleg un model inca in ascensiune spre deosebire de Mazda.

    De asemenea astept cu interes noul Ceed, fratiorul lui i30.

    Sunt cele 2 masini care imi vor defini alegerea pentru urmatoarea masina in care voi calatori in urmatorii ani :D imi plac la nebunie drumurile lungi ,roadtrip-urile si pentru asta Opel Astra G mi-a aratat clar care imi sunt necesitatile : confort sporit in scaune, placerea vizuala a interiorului, un motor capabil de un consum decent si low to no maintenance!

    Din punctul meu de vedere nu ar trebui ca pretul noului i30 sa depaseasca pretului modelului anterior asa ca undeva la 15000 EUR sper sa primesc de la i30 ceea ce imi doresc.
    2 10
  • i30
    Senzatia plina de feerie a oricarui gand pufos in legatura cu masina vietii mele si a eternitatii mele plina de iubire si care sta intr-un perfect balans cu aspiratiile mele spre o lume mai buna. Hyundai i30 mi-a deschis ochii la viata.
    8 17
  • NOUL HYUNDAI I30
    I10,........I30.Noul i30 o masina reusita din punctul meu de vedere, a celor de la hyundai.Am un hyundai i10 din 2008, sunt masini reusite pentru pretentiile multor romani,astept cu nerabdare sa apara la dealer sa o vad live,din poze am tot studiato.Bafta celor de la hyundai pentru reusitul hyundai i30 care o sa rivalizeze cu multe modele din clasa sa.Poate anul acesta o sa achizitionez si un i30, ptr. ca i10 este al sotiei, si-mi doresc si eu sa schimb masina.
    4 15
  • Florin
    NOUL i30
    poate ca sistemul FlexSteer este inutil,poate ca are anumite plastice tari,
    dar intr-un fel asta o face speciala. cand iubesti pe cineva,
    ii accepti si defectele.asa este si cu masina.nu exista masina perfecta(in opinia mea).
    siguranta,consumul mic, gadgeturile,elementele curbe din faruri(minunate!),designul per total,
    fac acest nou i30 sa merite fiecare euro.si multe dintre aceste atribute fac ca noul i30 sa fie peste ford sau alte marci din acelasi segment.
    9 10
  • O DATI IN PENIBIL
    :))
    "Senzatia plina de feerie (...) Hyundai i30 mi-a deschis ochii la viata"

    Ce cretinitati mai debiteaza angajatii hyundai si copiii acneici la articolul asta... de multe ori probabil cu acelasi IP. Mai calmati-va !
    24 10
  • Eh, e o moda sa lingi unde nu bate soarele, Daca ti se ofera zaharelul.

    Vom vedea si aici care este parerea cea mai apreciata. Oare cea mai laudativa?! Sau una rationala si la obiect.
    11 7
  • Grosu George
    Comentariu
    Ca si posesor de model Hyundai, ce-i drept mai vechi (n.r 12 ani), pot spune ca sunt impresionat de progresul facut in special in domeniul design-ului atat interior dar in special exterior. Totul pare mai modern, mai actual si cel mai important mai placut. Cat despre motorizare si tinuta de drum trebuei sa ma incred in optiniile voastre, ceea ce nu este prea rau, deoarece nu am condus personal aceasta masina. Motorul de test 1.6 diesel cu 128 cp pare bine ales pentru cei ce doresc consum mic si performante bune. Ok, nu e pentru raceri, dar cu cuplul de 260 Nm poti face destul de usor depasiri cand este nevoie. Cutia de viteze cu 6 rapoarte este binevenita si ajuta consumul, dar cea mai buna schimbare, din punctul meu de vedere, este timoneria cutiei. La masina mea rapoartele sunt lungi si destul de vagi, daca acest lucru s-a schimbat, in sfarsit s-a transformat in masina normala. Ceva insa nu s-a schimbat deloc in cei 12 ani trecuti, acela este directia. Foarte elastica si fara feeling, dar acum nu poate fi totul perfect.
    Sincer imi place masina, s-a schimbat mult fata de ce cunosc eu si pare o alternativa buna la Golf si Focus.
    1 12
  • @Grosu George
    alternativa p_)*( bai ma lasi...
    hai sa comparam acum Lada Niva cu Nissan X-Trail ca sa fim in trend !
    12 8
  • Bravo Hyundai
    Un pas urias pentru constructorul corean, au demostrat ca au potential si nu ezita sa ne uimeasca cu fiecare model nou scos. Noul i30, este o clara dovada acestora. Are sanse mari sa fie in top vanzari in clasa sa.
    2 10
  • Cu ceva ani in urma, un prieten a primit, ca masina de serviciu, un Hyundai. Era o masina de oras, un Getz.

    In serile de vara, cand ne strangeam mai multi la o bere, poate cele mai amuzante amuzante erau povestirile acestuia cu si despre masina sa.

    De la apa care se prelingea in interior cand ploua, pana la aerul conditionat ramas blocat pe fierbinte (ca tot se simtea nevoia de asa ceva, la 35-40 grade Celsius).

    Un altul primise o Kia Shuma (1) in dar de la un unchi de-al sau, doar ca sa scape de ea.

    Si-a dat seama intr-un an de zile ca nu unchiul a fost pagubitul.

    Nici nu mai stiu daca la acea vreme, cele doua marci faceau parte din acelasi grup.

    Chiar daca Santa Fe se vindea destul de bine, cele doua marci tot ca pe niste masini exotice le priveam, precum ne-am uita azi la Mahindra sau Proton.


    Discutiile despre motorizari rafinate, puternice, teste de siguranta gen EURONCAP sau finisaje, nimic din toate acestea nu se puteau adresa si firmelor sud-coreene.


    Dupa o generatie sau doua, ma uit la ofertele Hyundai si Kia: suspensie independenta pe spate in clasa compacta (nicio firma frantuzeasca din cele 3 nu ofera asa ceva, italienii inca cosmetizeaza platformele tehnice din anii '90 schimband doar designul si numele masinilor, pana si Opel a considerat ca este prea scump pentru ei ca s-o ofere ca solutie tehnica pentru Astra).

    5 stele la testele de impact sunt considerate un deja vu pentru i30 si ceed, insa uitandu-ma la o masina de 5m lungime din gradina Jaguar care a putut doar 4 stele, sau la penibilul Jeep cu 2 stele, imi dau seama ca altii au facut ceva concesii costurilor de fabricatie.


    Exceptand Merc, BMW sau Audi, care joaca intr-o alta liga, inainte vreme se discuta in clasa compacta despre Golf, Astra, Focus, si mai ieftinii francezi cu C4, 306/307, Megane.


    Cine se mai gandeste acum ca o optiune la oferta francezilor cand au acum alternativa sud-coreana, mai buna, mai consistenta?
    Si nici Astra nu pare mai stralucita, cand treci peste aspectul masinii.

    Motivatia alegerii unei masini sau alteia poate fi de natura emotionala (in principal design), sau rationala.


    Coreenii le-au imbinat.
    15 15
  • Hyundai
    Creativitate, Stil si Eleganta. Astea sunt principalele caracteristici la noile modele Hyundai, iar i30 nu face exceptie.
    4 17
  • Catalin
    are calitati, domnule !
    acest vehicul i-30, acest producator Hyundai, aceasta tara Coreea de Sud are si au calitati impreuna de a razbi si de a oferi un model de reusita in viata si in piata. Au investit, s-au inconjurat de personal pregatit, cu imaginatie si capabili sa faca un vis sa devina realitate. Pai de la Pony la i-30 este o cale astronomica, o batalie de 40-45 de ani pentru a ajunge in frunte. Daca exista un nr.1 incontestabil - atunci sa sarim la gatul lui, sa-i luam o cota de piata cat mai mare din ceea ce poseda pana acum. Daca ne aliem sau cumparam KIA si venim tavalug peste el, cu atat mai bine. Sa simta ca suntem in spate, il batem pe umar si-l intrebam: mai poti ? mai stii si altceva decat facelifturi? ne plictisesti deja . . .
    8 14
  • O compacta de luat in considerare
    Una dintre cele mai bune oferte in clasa compacta: dotari bune, design atragator, pret acceptabil, garantie foarte buna.

    Un singur lucru trage in jos i30-ul: imaginea nu prea buna pe care o au Hyundai/Kia in Romania (prin prisma masinilor de acum 2-3 generatii), ceea ce face ca multe persoane sa nu ia in considerare aceasta masina la achizitie. Sper ca noul i30 sa faca o figura buna pe piata din Romania.

    PS: Va fi oare in oferta si motorul de 1.6 GDI turbo cu cutie cu dublu-ambreiaj?
    2 10
  • noul i30
    tot incerc sa ii caut nod in papura si...nu ii gasesc. Gata, stiu, prizele sunt prea la vedere! si.. e prea silentioasa! nu pot sa spun prea multe despre interior,pot doar presupune ca este destul de confortabila, cat despre exterior, probabil singurul lucru pe care l-as schimba ar fi partea din plastic de la grila pentru radiator( cum sunt la peugeot). in rest, designerii de la hyundai au facut o treaba excelenta si probabil o sa faca treaba din ce in ce mai buna!
    Felicitari pentru acest model si felicitari pentru aceasta ascensiune vizibila!
    7 13
  • new world order
    Si uite-asa vad cati omenasi consumisti cu creierul bine si iremediabil spalat exista pretutindeni dar mai ales prin tarisoara. Slaviti o bucatica de tabla fasonata de parca ati fi aplaudacii lui Cacatos.....pardon Capatos!
    9 8
  • i30
    arata bine, singurul lucru care nu imi prea place este spatele, dar totusi este un rival pentru marcile germane, fiabilitate, calitate si pretul foarte bun pentru ce ofera o masina cu un consum decent, intr-un cuvant o masina de nota 10. tineti-o tot asa hyundai :)
    2 13
  • Trezirea la realitate
    @alyx91 si alti trepadusi
    Cand ii aud pe astia cu fiabilitate ma stric de ras... in primul rand prima generatie n-a fost cine stie ce exemplu la fiabilitate pe segment ( a fost undeva in treimea inferioara a clasamentului), in al 2-lea rand nu ai cum sa vbesti de fiabilitate la o masina de noua generatie, deabia aparuta... comentarii indobitocite la tot pasul...
    15 9
  • interesante comentarii...
    mult optimism si entuziasm pentru masina asta, exact ce vor baietii. eu sper sa castige drive testul un credul din asta naiv, sa o rupa putin prin gropile astea noi din bucuresti si sa mai comenteze atunci.
    4 15
  • Ionela
    hyundai
    pentru mine, ca femeie, cred ca orice masina ar fi vis! conduc o dacia 1310 break :) 10000 de euro ar fi ok pentru o masina ca asta, dar la vremurile noastre... eh, poate castigam la loto :))
    5 13
  • entuziasmul p&^%
    Ionela, maria... mai mai mai, dar ce de "femei" pasionate de masini si dispuse sa dea scroll 10km pentru un comment...

    N-ai zice ca sunt angajati hyundai :))

    Disperatilor, eu inteleg ca aveti asteptari mari de la cascarabeta voastra, dar totusi inventati niste comment-uri mai ancorate in REALITATE pentru numele lui Dumnezeu !!
    11 7
  • tommypf1
    i30
    un ix35 in miniatura....
    1 7
  • WAZZUB
    @uuuh
    presupun ca tu nu esti disperat din moment ce ai stat sa citesti toate comenturile, nu ? :))
    stiti numai sa ii vedeti pe altii. se duce tara asta de rapa cu d-astia ca voi.
    d-astia care in loc sa-si vada de treaba lor, au grija de treaba altora..
    6 6
  • Trebuie sa recunosc , e tare ! Se ridica la standardele europene, daca nu in cateva privinte este chiar peste.
    BRAVO Corea !
    0 15
  • hyundai
    niste motive pentru care clienţii parasesc un brand sunt costurile mari de intretinere, diversele defectiuni tehnice si valoarea mica la revanzare.
    Hyundai este brandul cu cei mai fideli clienti (cel putin in SUA, unde a fost facuta o analiza a brandurilor). coreenii au reusit sa mentina fidelitatea a 64% dintre clienti(depasind astfel kia,ford,honda sau bmw), desi in urma cu doi ani, rata coreenilor era considerate sub medie, fiind estimata la 49%. acest lucru s-a datorat cresterii simtitoare a calitatii si a extinderii gamei de modele.
    tind sa cred ca i30 este destul de calitativa, de la motor pana la materialele folosite pentru covorasele de la picioare ( in raport cu pretul !). pentru o persoana modesta, i30 are cam tot ce ar fi necesar: consum mic,aspect ok(atat exterior cat si interior),tehnologie, performante ok si nu in ultimul rand siguranta.
    O asteptam in Romania sa vedem daca toate vorbele astea de bine chiar merita!
    5 9
  • Combinatia perfecta
    Din punctul meu de vedere acest model imbina toate elementele de care am eu nevoie de la o masina si la pretul pe care eu mi-l permit sa il platesc!
    -ECONOMICA
    -SPATIOASA -pentru clasa ei
    -FUMOASA -pentru gusturile mele
    -PRET(achizitie si intratinere) - pentru buzunarul meu

    Asteptam modelul, test drive-urile si comentariile de dupa! Succes hyundai!
    Hyundai POATE! sper sa POT si eu, sa fac alegerea buna in aceasta vara cand am de gand sa imi schimb masina!
    1 10
  • Noul Hyundai i30 - o aparitie interesanta
    Noul Hyundai i30 promite sa fie o aparitie interesanta, prin interpretarea reusita a directiei de design a constructorului coreean, denumita semnificativ ''fluidic sculpture''.
    Acest lucru se vede din liniile si muchiile noului model, care reusesc sa dea un aspect dinamic si fluid in cazul lui Hyundai i30. In acest sens, este interesanta muchia ce se gaseste sub faruri, care se continua in elementul central din grila frontala, pana in zona in care isi va gasi locul placuta cu numarul de inmatriculare. Elementul central, din grila frontala de dimensiuni generoase, este si cel care da echilibrul acesteia. Pe aripile masinii, liniile curbe se continua pe langa faruri, iar apoi au un traiect ascendent spre spate, ce trece inspirat si echilibrat, prin manerele portierelor, avand din nou o portiune curba, in zona lampilor spate. Impreuna cu linia situata in partea inferioara a usilor, dau un aspect dinamic modelului, prin dispozitia lor, cu traiect ascendent. Farurile si lampile spate contribuie la aspectul fluid al modelului. Imi place cum sunt prelungite lampile spate pe aripile masinii, intr-un mod care este in ton cu principala directie de deplasare a automobilului. Spatele masinii nu este incarcat si cred ca s-a urmarit chiar o armonie intre elementele de design care se gasesc in jurul farurilor de ceata din spoilerul fata, precum si a lampilor de ceata situate in spoilerul spate. Prezenta celui de-al treilea geam lateral cred ca este de folos la efectuarea anumitor manevre. Iar carcasele oglinzilor laterale poarta si ele un detaliu interesant, care sa se integreze bine in notiunea de ''fluidic sculpture''.
    La interior, par sa predomine materialele plastice, in nuante cromatice placute, care dau o anumita sobrietate dar si un stil placut. Comenzile par sa fie amplasate ergonomic. Imi plac nuantele folosite la iluminarea instrumentelor de bord, precum si forma turometrului si a vitezometrului.
    Motorul testat, de 1.6 litri diesel si 128 CP, pare sa ofere valori bune de cuplu si consum. Este bine ca suspensia este orientata spre confort, pentru ca o suspensie moale nu ajuta masina pe viraje, iar o suspensie prea ferma ar insemna ceva probleme, in conditiile drumurilor de la noi.
    De notat ca masina ofera pentru pretul de pornire sase airbaguri, cutie de viteze in sase trepte si asistenta la pornirea in rampa, precum si suspensie independenta spate. Aceasta din urma nu reprezinta o solutie constructiva tocmai ieftina, dar este de apreciat ca este folosita in cazul noului Hyundai i30, pentru ca ar trebui sa contribuie mult la tinuta de drum a masinii.
    Cam aceasta este deocamdata parerea mea despre noul i30, pe marginea fotografiilor vizionate si a ceea ce am citit in articolul de mai sus. Am scris acest comentariu din pasiune pentru masini si pentru ca imi doresc ca peisajul auto sa aiba de castigat, cu fiecare nou model aparut. M-as bucura sa constat ca noul i30 este axat pe calitate si reprezinta un competitor demn de luat in seama, in clasa din care face parte. La acest aspect, un cuvant de spus il vor avea si preturile, pentru fiecare nivel de echipare disponibil in gama noului Hyundai i30. Atata vreme cat piata auto va avea de castigat la capitolele calitate si siguranta, le doresc succes!
    8 15
  • i30
    Arata bine la exterior si neasteptat de bine la interior! Pentru mine este prima data cand ma tenteaza o compacta care sa nu fie dintre cele "clasice". :)
    Cred ca drumul ales de Hyundai este unul bun, atat cu i30 cat si cu i40 si Elantra.
    2 10
  • Autoguru
    rebuturile lumii auto
    DAAAAAAAA hyundai i30 e cea mai tare din univers! :)) acum serios, vad ca toti vbiti de materiale de calitate si cum nimeni n-o poate intrece la capitolul asta (deci nu numai ca e mai evoluata decat generatia anterioara), dar de unde stiti ce materiale are din moment ce masina NU si-a facut intrarea in Romania??

    Lasati-o mai usor cu exagerarile ca hyundai, tot hyundai ramane, adica o marca fara suflet avida dupa profit.

    O marca kitchoasa pentru necunoscatori.
    17 14
  • GO HYUNDAI GO !
    i30 are toate sansele sa devina un succes, asa cum a fost si versiunea anterioara. Clasa compacta are de acum un nou competitor de elita.
    1. masina este una total noua, in timp ce concurenta franco-germana a retusat proiecte vechi.
    2. suspensia spate este independenta si nu semirigida cum sunt majoritatea puntilor din aceasta clasa.
    3. cutii de viteza cu 6 rapoarte la toate versiunile.
    4. motorul GDI nou, fara turbina- garantat fiabilitate marita fata de unul supraalimentat.
    5. numar impresionant de airbag-uri in standard.
    6. desing deosebit, cu siguranta va fi recunoscuta de la distanta.
    7. fabricata in Cehia, nu Turcia-Maroc-India.
    8. garantie 5 ani.
    Daca materialele si finisajele interioare sunt de calitate iar pretul convenabil "o sa rupa tot".
    5 11
  • pufulete
    i 30
    motto-ul spune tot:New Thinking. New Possibilities:D
    0 9
  • Premiati ASTA!
    Banner-ul care apare la articol si pe care multi il inchid fara sa se uite, scrie asa:
    "Bine ai venit pe primul test internaţional cu Noul Hyundai i30. Te provocăm să te gândeşti încă o dată la noul i30 şi să îţi postezi părerea despre maşină în zona de comentarii. Cel mai inspirat comentariu postat în perioada 20 februarie - 4 martie câştigă "

    Deci astia care scriu "entuziasmati" , in realitate au foame de premii si recunoastere /faima (mai ales in fata prietenilor).... nu ca ar fi ei mari fani Hyundai. Aici speculeaza bine importatorul vanitatea si inclinatia spre mocangeala specifica unor romani.

    Ce nu stiu multi e ca un dive-test oricum e gratuit.
    11 7
  • impresii Hyundaii30
    Concluzii initiale:

    - fiabilitate si calitate germana la o compacta coreeana;
    - pret de est la o masina din vest;
    In opinia mea i 30 va fi un concurent direct si de temut pentru Volswagen golf.

    Bravo Hyundai!
    1 8
  • Noul Hyundai i30 adversar de temut ?!
    Evolutia companiei coreene este impresionanta,dupa succesul din sua, reuseste sa se impuna si pe pietele europene,profitul companiei crescand cu 35% in anul 2011 .se pare ca Hyundai intentioneaza sa devina lider in domeniu urmarita indeaproape de kia .
    Noul hyundai I30 va fi un adversar destul de greu de invins pe segmentul compact volum.
    Pretul poate parea usor inaccesibil dar prezentarea noului model te face sa te gandesti ca merita ,sase tipuri de motorizari cel mai mic dezvoltand 90(motorina) respectiv 100 de cai(benzina),un consum ce nu poate fi egalat de concurentii sai iar lista de dotari pentru pretul de baza(13500 euro tva inclus)este destul de lunga
    1 10
  • cam multa reclama
    cam multe laude pentru o masina banala si de la care nu poti sa ai asteptari prea mari
    8 6
  • NOUL Hyundai i30
    Vai de capul meu!! Un look TOTAL diferit!
    5 Year Triple Care e nemaipomenit.
    Hyundai am avut, Hyundai am,...si bine-nteles, Hyundai voi avea!
    Abia astept sa apara pe piata.
    Noul i30 a pus capat cautarilor mele de autoturisme!
    2 4
  • Cateva precizari
    Cred ca pana in 4 martie, majoritatea comentariilor (atat subiective cat si obiective) vor strange un numar record de voturi negative :) Pentru ca asa este inteles la noi spiritul de competitie :)
    Nu s-a inteles ca un drive test de cateva minute in oras ofera anumite informatii, pe cand un drive test de 7 zile inseamna altceva. Conform regulamentului concursului, dupa drive test se prezinta un comentariu care sa contina cel putin 6000 de caractere. Tocmai pentru ca se presupune ca omul care va testa masina, va avea mai multe de spus, dupa o saptamana de test.
    Cei care critica primesc mai multe voturi pozitive, chiar daca nu spun nimic concret despre masina :)) Probabil cei care prefera sa critice, nu au citit acel drive test despre actualul i30, scris de cineva cu experienta in domeniul auto si al testelor de acest gen. Ca o paranteza, testul respectiv a insumat zeci de mii de kilometri, iar cel care a testat actualul i30, spunea ca modelul merita, dand chiar si un procent in acest sens, de 95%.
    Nu scrie nicaieri ca este obligatoriu sa fie cineva fan Hyundai, ca sa participe la concurs. Cred ca este suficient sa fie cu adevarat pasionat de masini si sa vrea sa afle ce aduce nou acest model. Personal cred ca mai exista si oameni bine intentionati, care vor sa participe activ la pasiunea numita automobil.
    Sper ca acest concurs sa fie castigat de cineva cu experienta la volan, care sa nu foloseasca masina pentru liniute la semafor, sau ca sa fie prilej de mandrie fata de cei din jur. Un drive test obiectiv insemna altceva :)
    In rest, numai de bine. Nu uitati ca un concurs, poate sa fie si un indicator pentru gradul de civilizatie. Este ca in trafic, daca esti civilizat, inseamna ca ai invatat ceva :)
    8 12
  • @octav72
    Ai punctat excelent. Cu siguranta nu trebuie sa fi fanul unui anumit brand ca sa apreciezi o masina promitatoare. Este suficient sa fi pasionat de masini, sa ai o oarecare experienta in spate si sa iti doresti sa ai posibiliatea sa testezi un model nou timp de o saptamana. Mai mult decat atat, vorbim chiar de un model care trezeste interes, care tinteste sus si care face parte dintr-o clasa foarte interesanta pt. majoritatea dintre noi. Tin minte ca la un moment dat citeam un comentariu al user-ului @Adi, care spunea ceva de genul, citez "Bai fratilor, da' usor mai sunteti de cumparat [...] Si apoi va intrebati cum de jurnalistii au ajuns tonomate in Romania." Vreau sa ii spun d-lui Adi ca diferenta dintre noi si acei jurnalistii auto este ca aceia sunt platiti de o publicatie sa fie echidistanti, pe cand noi participam la un concurs in care incercam sa ne spunem punctul intr-un mod cat mai personal. Mai mult decat atat, cred ca pt a castiga acest consurs trebuie sa demonstrezi ca ai capacitea de a fi coerent si ca poti scrie un review ulterior destul de "bogat" bazat pe experienta avuta in compania masinii, tocmai de aceea multe din posturi sunt ceva mai "pline". O seara placuta tuturor!
    7 13
  • @C-G-C
    "vorbim chiar de un model care trezeste interes" ... mda, poate fi si antipatia un interes? pentru ca huiduielile si "aruncatorii de rosii" sunt majoritari as zice...
    7 4
  • @C-G-C
    daca esti cu adevarat pasionat de masini nu vad cum ar putea sa-ti placa hyundai-ul asta... nu... la mijloc sunt alte interese
    10 9
  • @C-G-C
    Asa ma gandesc si eu, ai subliniat foarte bine ideea. Din spirit de fair play si fara sa fiu fan Hyundai, ma bucura sa citesc inceputul articolului de drive test: ''Marca Hyundai a evoluat enorm.'' Cred ca este nevoie in peisajul auto, de produse din ce in ce mai bune. Reprezinta munca unei intregi echipe, stradania de a oferi ceva competitiv. Sa speram ca asa stau lucrurile, nu vad nimic rau in a aprecia progresele altora. Acest aspect nu poate fi contestat, indiferent cate voturi negative vor primi comentariile :))
    Toate bune !
    4 7
  • @Octav72
    cea mai tare masina din galaxie :))
    Problema reala e ca exagerati. Una e sa spui ca e un model evoluat fata de generatia anterioara si alta e sa spui ca e cea mai tare masina din clasa, cand tu nici n-ai vazut oferta sau masina in realitate... Pe imbecilitatea asta se primesc voturi negative.
    10 8
  • s-a stricat
    ba,da ce dracu si parerile negative si cele pozitive au primit "-" la greu...ce drac sinteti beti?..au trecut fratilor sarbatorile
    1 2
  • @cel fara nume & altii
    Acuzatiile si parerile eronate nu ma intereseaza, asa cum nu ma intereseaza nici voturile negative.
    Cei care sunt invidiosi, orgoliosi, negativisti si se grabesc sa-i judece pe altii, n-au decat sa pastreze pentru ei genul acesta de comportament.
    Pentru cei de acest gen, am numai o intrebare: va suparati foarte tare daca va ignor? Multumesc, dar nu ma intereseaza raspunsul :)
    3 2
  • vreau sa fie a mea sa i fac reclama marcii
    e cea mai buna masina pe care marca hyundai o poate oferii celor cu un buget mediu dar si o masina care te satisface
    2 8
  • Ce va mai place sa aruncati cu noroi...
    De ce atunci cand nu esti in stare sa legi doua cuvinte trebuie sa ataci si sa denigrezi?? Dragilor mai sunt si oameni verticali si pasionati de acest domeniu pe aici si daca vreti sa va convingeti cititi postarile acestui domn Octav72 de pe oricare alta stire...
    In loc sa apreciati ca mai exista inca astfel de oameni voi va purtati ca niste manelisti manati de traditionalul proverb cu capra vecinului...cum se ridica cate unul repede sa i se dea in cap, d'aia suntem unde suntem...
    Octav nu sunt un fan Hyundai dar stiu ca am devenit un fan de-al tau :-)) si sunt convins ca o sa fii primul care o sa conduca aceasta masina :-)
    Succes!
    8 6
  • foameeea!
    Grabiti-va sa va creati profil ca "gaabi" ptr ca altfel pierdeti sansa de a da primul bice cailor la caruta :))
    7 5
  • @gaabi
    Pentru astfel de comunicari civilizate, voi fi deschis oricand. Cred ca nu gresesti cand te gandesti la proverbul despre capra vecinului, este posibil ca la acest subiect sa se fi votat in alt mod, daca nu era vorba despre un concurs. Nu multitudinea de voturi negative reprezinta insa factorul de decizie, cum poate gresit s-a inteles. Din pasiune pentru automobile, parerea mea este ca acest concurs trebuie tratat cu altruism si avand respect unii fata de ceilalti. Pentru ca masina de test sa fie condusa de cineva, care apoi sa ne ofere informatii cat mai reale. Un om pasionat de masini, care sa trateze testul cu bucurie, dar si cu responsabilitate. Desigur, fiecare dintre cei care-si doresc, poate sa faca un drive test dupa ce va fi lansat modelul. Insa acest test este inedit si de salutat, pentru ca se refera la 7 zile. Adica timp mai mult la dispozitie, pentru o parere mai clara, a celui care va conduce masina.
    Iti multumesc pentru gandurile bune, ceea ce doresc este ca fenomenul auto (cred ca pot sa-l numesc asa), sa fie frumos tratat. Fara ranchiuna pentru o marca sau alta. In mod constructiv si interesant, pentru ca nimeni nu le stie pe toate. Prin comentarii placute la subiect, asa cum am vazut ca este posibil din partea unora. Bravo celor care reusesc sa posteze astfel si succes tuturor celor bine intentionati!
    Toate cele bune si la cat mai multe comentarii frumoase! :)
    4 3
  • UN PAS MARE CATRE TOP HATCBACK!
    NEW THINKING. NEW POSSIBILITIES.
    Posed un Hyundai i30 /2010 si ma declar multumit de alegerea facuta, avand in vedere raportul calitate/pret. legat de noul i30 - 2012 pot sa spun ca arata interior/exterior super si ca Hyundai evolueaza tehnologic si calitativ de 3 ori mai repede decat concurenta. nu degeaba Ferdinand Piech se teme cel mai mult de sudcorenii de la hyundai/kia....are de ce acestia evolueaza cel mai repede si au rezultate foarte bune pe toata gama auto la nivel mondial. ma declar un fan al noului hyundai i30!
    2 2
  • Marian
    Arata bine masina, dar nu vad prea tare evolutia la capitolul motoare, la generatia actuala avem motoare pe benzina 1.4 de 109CP la cea noua o sa avem 100CP, motorul de 1.6 se gaseste la acelasi nivel de putere noutatea fiind doar cel 1.6 gdi care se gaseste deja pe cateva modele Hyundai. La capitolul diesel avem acel 1.4 de 90 care exista deja pe Venga/ix35, cel de 1.6 era in versiunea de 115 CP mai nou va veni cu 110, iar cel de 128 CP se gaseste deja pe la Cee'd si de fapt e un acelasi motor de 115 "tras" putin din soft.
    In rest imi place foarte tare interiorul, mai mult ca exteriorul.
    Si o alta chestie care o remarc la masinile astea sud coreene, indiferent de numele producatorului lumea vorbeste despre ele la greu. De bine, de rau, nu conteaza important e ca se vorbeste. La peugeot, mazda, honda cand apare o stire maxim 10 comentarii apar, deci sunt neinteresante.
    3 1
  • dannastase57
    hyundai
    am condus un hyundai accent de la firma multi km,multi de tot si am fost foarte incantat de el, ceva cu o reclama care se punea panza de paianjen pe capacul de rezervor cam asa era, acum cochetez sa-mi cumpar o elantra sau un i40 ma mai hotararasc, dar rapid,sunt fascinat de hyundai
    0 1
  • bag de seama ca toti o vreti, doar s-o vindeti imediat, ca din experienta pe care o am eu cu actuala generatie de i30, mai bine dacia 1310, nu fac mista, cine o castiga vindeti-o
    0 3
  • Like,Like
    Hyundai i30 "calitate, credibilitate, sentiment de rafinament, aspect dinamic, îndrăzneţ şi încrezător" Succes i30.
    2 1
  • costica
    i30
    am condus i 30 model vechi am fost impresionat de acest model și doream sa achiziționez unul anul acesta dar rămâne sa mai vad ce poate si noul i30
    1 1
  • Asculta de vocea poporului
    ....asta pare sa-si fi spus Hyundai cand a hotarat sa-si proiecteze si sa-si construiasca modelele pe Vechiul Continent. De altfel, a venit cu lectia invatata: anii '90 din SUA, alaturi de japonezi le-au adus o felie serioasa de vanzari in detrimentul constructorilor americani.

    i30 - next generation - este rezultatul tuturor acestor invataminte. Caci Hyundai a stat cu urechile ciulite; europenii vor spatiu interior? Se rezolva. O masina compacta? E deja realitate. Polivalenta? In limita bunului simt, exista. Fiabilitate? Aveti rabdare, si cu trecerea timpului, se va simti. Economie? De ce nu? Toate acestea impachetate intr-un "ambalaj" fluid, dinamic dar totusi suficient de serios.

    Bineinteles ca toate acestea se potrivesc majoritatii si nu unanimitatii (nici nu ar avea cum). Mereu va exista ceva de imbunatatit. Personal, nu prea ma incanta desenul "posteriorului" dar restul e suficient de apetisant.

    Concurenta va avea o vara fierbinte. Si este doar inceputul.

    Oare drive-testul cat de fierbinte va fi?
    3 3
  • Masina e superba. Mult diferita de vechiul model, care si acela mi-a placut foarte mult.Sint posesorul unui Hyundai Accent model 2008 si sint foarte multumit de el. De cind conduc aceasta masina am inceput sa apreciez foarte mult masinile coreene. Am facut un test drive cu vechiul model I30 face lifte si mi-a palcut foarte mult. Acest model cred ca este peste. Nota 10 producatorilor coreeni ptr. modelele care le scot. Sint niste masini superbe. Si cred ca sint peste celelalte de clasa lor.Inca odata bravo si succes in continuare
    1 2
  • Fabricat in Europa! Da.
    Fabricat pentru Europa? Vom vedea. O Europa din ce in ce mai pretentioasa in acest segment.
    Ca sa aiba succes ar trebui sa arate asa cum ar fi trebuit sa arate Ford Focus si sa fie atat de fiabil ca viitorul VW Golf. Deja 2 ecuatii grele pentru un producator ce a evoluat enorm si a inteles ca prin calitate se poate obtine succesul.
    Cum este noul I30? Nu stiu, nu l-am testat; din poze arata promitator, dar istoria imi spune ca au mai fost modele ce aratau extraordinar si nu au avut succes sau vanzari. Ca pana la urma asta intereseaza pe cei de la Hyundai, sa se vanda!
    Pe mine ma intereseaza sa apara mai repede varianta SW si il testez.
    SPor!
    1 1
  • nechifor dorin
    hyundai i.30
    frumoase !!!!! astept cele cu hidrogen. Felicitari!!!!
    0 2
  • hyundai i.30
    Are un mare atu fata de Golf,Focus si Astra,pretul care va fi cu 3000eu mai mic si garantia de 5 ani fara limita de km, vor fi multi clienti care se vor reorienta spre i 30 pt ca la design,calitatea fabricatiei,tinuta de drum si motoare mai ales la cele diesel(la benzina mai au de lucrat) sant undeva tot acolo unde sant primii trei, dar cel mai elocvent este faptul ca la Salonul de la Frankfurt din septembrie 2011,presedintele concernuluiVW Martin Winterkorn sa urcat la volanul lui i30 unde a testat mecanismul coloanei de directie si a remarcat iritat ,,aici nimic nu face zgomot,BMW nu a reusit,noi nu am reusit" presupun ca asta spune tot,nu?
    1 2
  • nu m-ati convins!
    probabil ar merita un test-drive cu noul i30, dar totusi ... varianta diesel ... ce vreti sa observam? ... economia motorului privind consumul? masina arata bine totusi, mi se pare ca a imprumutat cu succes elemente de la fratele (sau sora) mai mare Elantra. in afara de "hainele" noi, ce aduce acest model ?!
    2 3
  • imi place
    Ar trebui optiunea asistenta la plecarea din rampa pusa standard la toate masinile, mai ales la cele de oras...ma bucur ca la banii astia au reusit sa includa atatea chestii. Probabil ca va fi o masina de succes in scurt timp.
    Daca castig test drive-ul dau o bere :))
    0 4
  • armin_88
    arata promitator
    marca hyundai incepe sa isi schimbe promitator designul.
    Foarte tare
    0 2
  • In sfarsit
    In sfarsit un model fresh care te va scoate din monotonia masinilor nemtesti ! Chiar daca nu castig tot o sa ma inscriu la un drive test pentru ca am ramas foarte placut impresionat de modelul precedent.
    1 2
  • Emanuel
    ?
    Mestere, te-a pus naiba mah... Daca stai putin sa alegi, cred ca din 2 comentarii din astea mai puneti de un articol... Daca ma uit atent la concurenta, o sa ajungeti ca NCAP-ul: toate masinile au 4.2 :))) Foarte tare campania oricum. Felicitari castigatorului!... oricine va fi el.
    1 2
  • Elena D
    cea mai reusit masina pt doamne
    fiabila, usor de intretinut, pret acceptabil(pt cei care isi pot permite o masina)...un mare avantaj si un amr epas inainte pt cei de la Hyundai
    0 2
  • Asteptarea a meritat
    Mai ieftin decat o Astra,mai aratos decat un Golf,mai fiabil decat un Megane,mai dinamic decat un C4, mai interesant decat un Auris,pari a fi un compromis ideal,sper sa nu ne dezamagesti. Sa imbatranesti frumos!
    0 3
  • bytzak
    Evolutie
    Hyundai a devenit ceea ce alti mari producatori din industria auto se temeau ca se va intampla. O companie care si-a ridicat standardele si ofera cel mai bun raport calitate/pret. Au vrut sa arate ca pot face masini frumoase si fiabile.
    Nu pot decat sa ii felicit.
    3 2
  • Noul Hyundai i30 - ataca "lupii" batrani ai Europei
    Este foarte clar ca Hyundai si-a propus sa cucereasca piata europeana si prin prisma evolutiei, de la o generatie la alta, se pare ca va si reusi. Noul i30, cel putin din punct de vedere al design-ului, va reusi sa reprezinte o concurenta serioasa atat pentru Ford Focus cat si pentru Volkswagen Golf. Noua linie imprima modelului un aer tanar, dinamic, usor sportiv chiar, fapt ce denota intentiile constructorului de a se adresa unui target mult mai larg decat pana acum si anume de a se adresa tinerilor, Hyundai fiind o masina care atragea in trecut un segment ce trecea de prima tinerete. Cat despre prejudecatile europenilor legate de faptul ca e o masina coreeana cred ca-s mai degraba prejudecatile compatriotilor nostri si cand spun asta ma bazez pe vanzarile inregistrate de Logan in Europa, o masina care nu impresioneaza nici prin design nici prin fiabilitate sau consum, principalul atu al sau fiind pretul. Revenind la Hyundai, un model reusit la capitolul design, promitator la capitolul siguranta, avand in vedere atat echipamentele din dotarea standard cat si optionale si puncajul maxim obtinut in teste de modelul anterior; ramane de vazut daca raportul calitate / prêt va reusi sa trezeasca interesul europenilor pentru a o propulsa in topul vanzarilor. Cat despre fiabilitate ramane de vazut, insa cei 5 ani garantie pozitioneaza deasemenea acest model peste cel al competitorilor.
    6 2
  • Sync Master
    RECUNOSC
    Daca as prinde-o pe mana, nu as mai da-o inapoi !!
    3 2
  • Octavian Matei
    Hyundai i30
    Vechiul model era complet diferit de ceea ce eram noi obisnuiti sa vedem de la Hyundai, un model mic, elegant si de oras cu un design rafinat si cu motorizari pe masura. Nu am avut placerea sa il conduc dar mi-a placut foarte mult cum arata.
    Noul model in schimb arata si mai bine decat vechiul model, ma lasa cu impresia ca a fost tunat de o firma specializata si nu doar ca a iesit asa din fabrica, motorizarile sunt foarte bune oferind putere la un consum mic si finisajele sunt de o foarte mare calitate.
    Ar fi un lucru fantastic daca as fi prima persoana care testeaza noul i30 pentru ca imi place foarte mult masina, este fantastica. Bravo Hyundai pentru schimbarea facuta.
    1 2
  • :-))
    Iti dai seama ca oricui i-ar tremura mana cand inapoiaza cheile dupa o saptamana...
    3 3
  • Opinie
    Senzatia pe care am trait-o cand am vazut noile modele Hyundai si Kia (am mai spus-o aici, e drept sub alta forma) e aceea pe care copil fiind am trait-o cand vedeam un R12, Fuego sau R16 in marea de Dacii inainte de revolutie. Diferenta e ca acum marea de masini e foarte pestrita. Pasul facut de Hyundai in ultimii 15 ani e impresionant. Nu poti ramane indiferent cand trece un model nou de Hyundai pe langa tine. La cat de apropiate sunt performantele si dotarile masinilor in ziua de astazi (multe dintre ele de nedeslusit sau greu de inteles pentru multi soferi) tind sa cred ca designul, politica de pret, garantia oferita si fiabilitatea perceputa fac diferenta in alegerea unei masini. Iar aici Hyundai a ajuns in topul marilor constructorilor. Nu stiu care sunt tintele acestui model (vorbesc de intregul mix de marketing) insa cu un asa model ma gandesc ca nu vor avea mari probleme in atingerea lor. Cand te gandesti la istoria recenta a Coreei de Sud, performantele acestei acestei marci nu trebuie sa mire pe nimeni. Ci sa-i bucure. In esenta asa e si cu condusul. Sa te bucuri in timp ce mergi dintr-un loc in altul. Cand vad acest i30 nu pot decat sa ma bucur.
    4 3
  • Poezie poezie...
    i30 m-a fascinat si fuguta-m comentat,
    Evident c-am castigat si cheita el mi-a dat,
    7 zile m-am plimbat si tot nu m-am saturat.
    Cand l-am inapoiat, de la showroom nu m-am dat plecat.
    Fuga repede am configurat unul ca pentru un imparat.
    Contractul l-am terminat, contul l-am devastat si sotia suparat...
    Dar eu nu m-am lasat, ca doar sunt barbat!
    Suspinand am plecat asteptand sa-mi fie livrat.

    Sfarsit.
    5 6
  • Masina frumoasa!
    Masina frumoasa, peisaje frumoase, drumuri bune!
    Masinutza arata foarte bine atat la exterior,cu linii frumoase,grila fata frumoasa,faruri si proiectoare care dau o tenta relativ agresiva masinii,cat si la interior, unde gri-ul se imbina armonios cu negrul, ceasurile de bord, gurile de ventilare centrale cu forma lor si "levierul" de la frana de mana, dau un aer tineresc masinii,care este completat de mufele USB si AUX,dar nu in ultimul rand de plafonul panoramic.
    Daca am retinut bine testul a fost facut in Spania...Ramne de vazut cum se va comporta masina si cat de pe drumurile "line" din Romanica,cat de bine va absorbi suspensia denivelarile de pe drumurile nationale si judetene;)) si daca garda la sol va fi suficineta intr-o primavara care vine dupa o iarna cu mult material antiderapant.Aste-s conditiile, deci devin si criterii de alegere a unei masini.
    Din poze si comentariu pare o masina aratoasa, capabila de performante bune din toate punctele de vedere si dornica de a inghiti kilometrii timp de o saptamana in mainile mele;))
    2 4
  • Hyundai i30
    Personal nu cred ca articolul reflecta cu adevarat schimbarea pe care Hyundai a dorit sa o faca cu noua generatie de modele. Istoricul lasa de dorit, nici ca prezentare generala si nici dpdv al caracteristilor tehnice. Parca totul este scos dintr-un prospect de marketing. Nu mai vorbesc de cantitatea de informatii strict tehnice folosite la noua platforma J4. Se vorbeste de antifonat si vibratii, cand de fapt autorul trebuia sa faca referire insonorizare si suspensia motorului (ex noua bieleta cu prindere axiala) sau greutati atasate de cadru fata (mass damper). Se face referire la zgomotul motorului, dar se uita ca si esapamentul are rolul lui. Nimic despre noul cadru motor sau faptul ca au renuntat la basculele alea triunghiulare antice, pe care le are pana si loganul. Cred ca daca articolul era structurat mai bine, impartasea mai multa informatie. Se putea incepe cu o evaluare dinamica asupra manevrabilitatii (reprize motor, elasticitate, raspuns la accelerare), comportament (stabilitate la viteza, sensibilitate la miscarile volanului), placerea condusului (reactia la viteze mici, efort la manevre), directie, confort (modul cum sunt percepute tipurile de suprafete, zgomotele suspensiei), franare (raspunsul la franare/liniaritate), zgomote&vibratii (zgomote la rulare pe diferite suprafete, rezonante motor la ralanti sau in accelerare, vibratii tablier-podea, zgomote aero). Se continua cu o evaluare statica gen calitatea perceputa, exterior/interior/compartiment motor/portbagaj. Exterior - noua identitate de marca, eleganta, design robust, modern si dinamic, integrarea accesoriilor exterioare. Interior - calitate asamblare, vizibilitate tablou de bord/consola centrala, spatii depozitare, reglaje scaun, culori (combinatia argintiu cu negru), pedalier aluminiu, ergonomie. Habitabilitate (spatiu interior), accesibilitate, vizibilitate, ergonomia soferului, modularitate, ...
    1 1
  • hyundai...de ieri pana maine...
    Cine stia de Hyundai acum 20 de ani? Cine nu a auzit de Hyundai astazi? Un producator aparent anonim ajunge sa sara la gatul vechilor regi auto? Este tot mai evident ca, metaforizand, Hyundai prefera sa se catere pe stanci decat sa urce pe trepte... Pentru ca fiecare "i" nou aparut ne smulge noua cate un "wow" si reprezinta cate o noua sageata bine tintita in modele cu traditie ale vechilor VW, GM sau Toyota... De unde mai au designerii lor atatea idei? De unde au atata tehnologie? Cum de-si permit sa se joace dea preturile? In timp ce vechii constructori ne hranesc cu traditie si marketing, se pare ca pentru altii istoria ramane doar la muzeu, oferindu-ne doar ceea ce ne place si ce avem nevoie. Pentru ca ceea ce trece de asta e marketing. Si marketing-ul costa. Iar generatiile trec...si cei nostalgici care vor dori sa simta in VWul de astazi ca in cel din tinerete, nu vor mai fi. Vor fi doar oameni reci, pragmatici, fara prejudecati, fara istorie, care nu vor avea timp de nostalgii. Si cine va sti sa se adapteze timpurilor vor trai. Si...cine nu va avea un Hyundai peste 20 de ani?...
    5 3
  • Tot Hyundai ramane
    Am i 30 de 4 ani corean, 1.4 benzina puturos, la 130km/h se aude in interior vantul si daca ploua orice balta prin care trece, valoarea masinii a scazut la jumatate in 1an de la achizitionare. Concluzie: Daca ar fi sa mai cumpar masina noua niciodata nu va mai fi masina coreana.
    2 3
  • bocantudorcezar
    raman fan vw
    cea mai tare
    0 1
  • Petre M
    Noul Hyundai i30
    Îmi place şi trebuie remarcat faptul că saltul faţă de actualul i30 este major, impresia fiind că vorbim de o cu totul altă familie de modele. Deşi noul i30 este, practic, versiunea hatchback a sedanului Hyundai Elantra, diferenţierea este clară şi chiar reuşită şi nu se aseamănă cu vechea generaţie.
    Maşina are un profil foarte dinamic, fluid şi inspiră o “uşoară” agresivitate, iar partea frontală, în ciuda multor rotunjimi şi linii curbe, degajă o puternică notă de agresivitate. Acest model împarte grila hexagonală şi forma farurilor cu i40. Partea din spate exprimă destul de multă sportivitate, graţie stopurilor orizontale, perfect încadrate. Linia stopurilor aminteşte, din nou, de sedanul Elantra , blocurile optice fiind destul de mult alungite pe laterale, în timp ce luneta este destul de înclinată, conferindu-i maşinii un aer mai sportiv. Din punct de vedere practic, al treilea geam lateral pare prea mic pentru a ajuta vizibilitatea laterală, dar rămâne de văzut în realitate dacă e un compromis reuşit din punct de vedere stilistic.
    Spoilerul spate urcă până la stopuri şi se îmbină foarte bine cu aripile spate, ceea ce conferă o notă de eleganţă şi simplitate.
    Se poate observa că stilistica “fluidic sculpture” a fost implementată cu succes şi pe acest model, care afişează un look dinamic şi tineresc.
    Maşina arată bine, are o puternică personalitate şi pare foarte impozantă chiar dacă are 4,3 metri lungime, cu doar 2 cm mai mult faţă de generaţia actuală. Lăţimea a fost păstrată, din câte am observat, dar i30-ul nou e mai puţin înalt, ceea ce conferă maşinii o siluetă mai sportivă. Din poze pare că maşina este orientată spre confortul pasagerilor şi acest lucru este un lucru important ce merită apreciat pentru un automobil din segmentul C.
    “Europenizarea” designului a fost realizată cu succes de către coreeni, iar rezultatele se vor vedea, atât în vânzări, cât şi în percepţia clienţilor.
    Mă aştept ca versiunea cu motorul diesel de 1,6 litri cu 128 CP să fie cea mai vândută din noua gamă.
    Per ansamblu, exteriorul Hyundai-ului i30 demonstrează foarte clar evoluţia uriaşă a producătorului coreean. Dacă în urmă cu câţiva ani Hyundai era încă o marcă care făcea maşini care nu prea aveau personalitate, iată că azi Hyundai începe să fie un nume care vine cu produse din ce în ce mai competitive pe toate pieţele, dar mai ales în toate clasele de automobile.
    Din ce am observat în poze, interiorul noului Hyundai i30 este mult diferit faţă de al actualei generaţii, dar, deloc surprinzător şi totodată având note de simplitate. Are destule elemente în comun cu cel al noului Hyundai Elantra. Deşi, din raţiuni de menţinere a costurilor cât mai scăzute, mi s-ar fi părut normală transpunerea designului interior de la Elantra la noul i30, coreenii au decis că trebuie făcută o departajare clară în cazul habitaclului.
    La nivelul consolei centrale observ că s-a renunţat la forma de clepsidră în favoarea unui stil mai convenţional şi totodată orientat către şofer. În partea superioară a acesteia observ un display tactil intuitiv şi bine dimensionat în concordanţă cu bordul, iar sub acesta se găsesc comenzile climatizării automate, cu butoane mari, uşor de accesat, chiar şi în timpul condusului şi un afişaj lizibil pentru afişarea temperaturii.
    La baza consolei observ că se regăseşte un spaţiu de depozitare destul de mare, iar în spatele schimbătorului se găseşte un locaş mare pentru doze sau sticle de băuturi, acoperit elegant cu o uşiţă dar şi o cotieră care se încadrează perfect cu restul interiorului şi are acelaşi material cu tapiţeria scaunelor. Un alt lucru interesant de menţionat este lipsa manetei de frână de mână şi înlocuirea ei cu un comutator pentru acţionarea electrică a sa, oferind o notă de eleganţă în plud interiorului. Trecând peste considerentele legate de caracterul practic şi designul pretenţios, se remarcă o evoluţie majoră a materialelor interiorului, i30 anunţându-se un concurent redutabil pentru compactele europene şi japoneze şi acest lucru se vede în calitatea materialelor şi în inovaţiile aduse.
    O dotare foarte importantă, în opinia mea, o reprezintă cele şase airbag-uri standard şi airbag-ul pentru genunchi, care reprezintă dotare opţională.
    Ampatamentul noului i30 este acelaşi cu al actualei generaţii, mai precis 2,65 m, în media clasei compacte. Nici capacitatea de 378 litri a portbagajului nu dezamăgeşte, fiind cu 30 de litri mai mare decât la actualul i30, deci încă un punct forte faţă de actuala generaţie.
    Aşadar, din punct de vedere exterior şi interior, în opinia mea, noul Hyundai i30 pot spune că merită achiziţionat. Interesant este cum se prezintă din punct de vedere dinamic.
    Am observat o dotare interesantă, mai exact direcţia FlexSteer, cu trei moduri de funcţionare, Comfort, Normal şi Sport. Primele două, cel mai probabil oferă un confort ridicat la manevrarea volanului, deşi acest lucru se poate traduce în condus şi printr-un feedback destul de slab, mai ales la viteze mari sau în situaţii limită. În modul Sport, probabil agilitatea maşinii rotirea volanului creşte suficient, conferindu-i lui i30 un caracter dinamic şi acest mod se pretează la un drum puternic virajat, extraurban sau chiar şi în mediul urban, pentru că în România sunt destule gropi sau obstacole ce trebuie evitate şi un caracter sportiv al direcţiei este binevenit în acest caz.
    Noul diesel de 1,6 litri şi 128 CP este, într-adevăr, un motor puternic, coreenii părând că emit pretenţii serioase de a intra fulminant pe podiumul clasei compacte. Cel mai important lucru rămâne faptul că noul Hyundai i30 a scăpat de imaginea de "low-cost" şi poate primi calificativul de compactă adevărată, cu accente premium, mai ales la interior.
    Din ce am văzut, lista de opţiuni s-a îmbogăţit considerabil, noului Hyundai i30 i se poate adăuga un acoperiş panoramic uriaş sau o cameră pentru mersul înapoi, foarte utilă, după părerea mea.
    Noua generaţie a compactei coreene nu cred că o să aibă probleme în competiţia cu rivalii europeni şi japonezi, dar asta rămâne de văzut.
    Concluzia mea este că noul Hyundai i30 nu e doar o evoluţie de faţadă, la nivelul design-ului, ci o evoluţie din absolut toate punctele de vedere.
    2 2
  • Danezu
    hyundai
    Segmentul C al pieței este, de departe, cel mai căutat de clienții europeni. Dovada? În top 10 al celor mai comercializate vehicule, nu mai puțin de patru sunt autoturisme compacte. Prin urmare, orice producător cu ambiții are nevoie de un exponent puternic în această zonă a pieței, iar Hyundai nu putea lipsi din pleiada de nume mari implicate în lupta stânsă din clasă.


    În tot acest timp, noile modele, dedicate pieței europene, au venit în valuri, de fiecare dată mai atractive din punctul de vedere al designului, mai fiabile și mai eficiente. Ideea preconcepută a europenilor conform căreia mașinile coreene nu sunt de încredere a început să pălească.

    Lăsând deoparte succesul mărcii, noul Hyundai i30 are toate atuurile necesare pentru a „fura“ și mai mult din cota de piață a modelelor concurente. E drept că designul poate părea cam încărcat, însă, ca de fiecare dată, o astfel de apreciere poate fi subiectivă. Cert este că la nivelul materialelor utilizate, al comportamentului rutier și, mai ales, al gamei de propulsoare, vehiculul actual este mult peste varianta anterioară. Cu siguranță, nu beneficiază de renumele unui Golf sau al unui Focus, însă nici nu mai poate fi considerat un outsider în lupta din segment.

    Dacă luăm în calcul și echipamentele prezente în habitaclu încă de la versiunea de bază, care include aer condiționat, sistem de direcție cu trei moduri de setare, închidere centralizată cu telecomandă și alarmă, ESP, șase airbaguri, geamuri electrice față, oglinzi acționate electric, transmisie cu șase trepte și asistență la urcarea în rampă, toate la un preț de 10.880 euro fără TVA, modelul poate fi considerat o opțiune interesantă pentru orice doritor de hatchback.

    Hyundai a comercializat anul trecut în Europa aproape 400.000 de autoturisme. Creșterea cu 11,5% față de 2010 a însemnat și o majorare a cotei de piață de la 2,6% la 2,9%. Și nu este doar un foc de paie. În 2010, creșterea față de 2009 a fost de 4,7%, iar cu un an înainte de peste 26%. În timp ce majoritatea mărcilor europene de volum înregistrau recul după recul. De altfel, acesta este și motivul pentru care cota de piață a celor de la Hyundai a avansat de la 1,8%, în 2008, la 2,9% în 2011.
    1 1
  • mircea
    Vă mulțumim pentru comentarii!
    Dragii noștri,

    Vă mulțumim pentru comentariile prin care ați încercat să vă spuneți opinia despre noul Hyundai i30. Prieteni mai vechi sau mai noi ai Automarket au ales să participe activ în dezbaterea cu și despre noul Hyundai i30 și să intre astfel oficial în cursa pentru un test de o săptămână cu noul model al mărcii coreene. Și nu orice test, ci primul test oficial în România!

    A fost greu să alegem, însă am triat între cele peste 150 de comentarii și am ales 15 pe care le-am considerat cele mai reușite. Acum, mingea este la oficialii Hyundai România, care vor alege mâine câștigătorul testului.

    Numele câștigătorului va fi anunțat aici, pe pagina testului cu Hyundai i30, pe pagina de Facebook Automarket.ro și într-un material special care va fi publicată după prânz pe secțiunea noastră de știri.

    NU UITAȚI: Câștigătorul mașinii își va scrie opiniile despre mașină într-un test special a cărui galeria foto va fi realizată de fotograful Automarket.ro. CIne va fi noul nostru coleg de ocazie? Rămâne de văzut luni.
    4 0
  • Roberto
    Castiga o saptamana cu noul i30
    Noul i30 mi se pare o masina excelenta: este altceva fata de vechea generatia, motorizarile sunt altele, design-ul exterior impresioneaza din prima clipa, interiorul este total schimbat - ce sa mai spunem - Hyundai creste din ce in ce mai mult pe zi ce trece; pachetul de garantie oferit pentru acest model este imbatabil pe piata auto din Romania: 5 ani garantie totala, internationala, fara limita de Km transferabila de la un proprietar la altul; astept cu nerabdare lista de preturi, configuratiile si bineinteles un drive test. BRAVO HYUNDAI!
    1 1
  • @octavian
    triple care inseamna 5 ani garantie fara limita de km,5 ani de asistenta tehnica gratuita si 5 ani de verificari tehnice gratuite
    0 0
  • mircea
    FELICITĂRI, nazarov_s!
    Câştigătorul testului de o săptămână cu noul Hyundai i30 este utilizatorul Nazarov_s. Felicitări tuturor şi vă mulţumim pentru participarea în concurs.

    Mai mule detalii aici: http://www.automarket.ro/stiri/utilizatorul-automarket-nazarovs-va-fi-primul-roman-care-testeaza-noul-43475.html
    0 0
  • Multumesc!
    Chiar daca rezultatul a venit ca o surpriza pentru mine sunt fericit ca am castigat. Multumesc tuturor celor care au postat comentarii legate de material (si celor cu comentarii negative, chiar daca nu toate au fost fair-play). Pentru ca am fost printre primii care au postat pe site comentarii nu m-am asteptat sa castig, mai ales ca am vazut ca si altii au scris materiale interesante. Comentariul a fost unul de moment si nu ceva premeditat si chiar daca a prezentat impresia mea referitoare la noul I30 doar din prisma imaginilor si a ceea ce au transmis cei care au avut ocazia sa vada si sa conduca masina live am incercat sa fiu sincer. Poate nu suficient de obiectiv dar sper ca acest aspect sa se schimbe cu ocazia testului. Va multumesc tuturor inca o data!
    2 6
  • george
    Am condus noul i30
    Am condus noul i30, in varianta de echipare medie (numita in Coreea "Unique" ), motorizare 1.6 CRDI 128 CP, cutie automata (secventiala, 6 trepte). Fara sa intru in prea multe amanunte, am sa punctez:
    PRO
    -design atragator exterior si interior;
    -materiale de calitate la interior(cu mici exceptii);
    -sistem de climatizare dual eficient si simplu de utilizat;
    -izolare fonica foarte buna a habitaclului-zgomotele din exterior sunt bine filtrate (cel putin pana la 110 km/h viteza maxima in timpul testului);
    -suspensie confortabila, fara ruliu,cu filtrare foarte buna a denivelarilor
    -motor silentios (in interior doar la acceleratii in forta isi face simtita prezenta);
    -cutie viteze automata schimba lin vitezele si retrogradeaza rapid la kick-down;
    -frane bine dozate, fara fading
    -scaunul soferului este confortabil si ofera sustinere laterala buna
    -loc suficient pe locurile din spate pt persoane pana la 1,90m
    -pretul pe piata sud-coreeana;
    CONTRA
    -cateva materiale plastice din interior(usi, consola mediana) mai slabe calitativ si nu prea aspectuoase;
    -montantii fata destul de masivi,obstructionand intr-o oarecare masura vizibilitatea;
    -roata de rezerva temporara (desi spatiul permite instalarea unei roti de dimensiuni normale);
    -portbagaj cu marginea de incarcare destul de inalta;
    -luneta de dimensiuni relativ mici datorita spatelui inaltat, oferind vizibilitate redusa;
    -consum previzibil ridicat pentru modelul cu cutie automata(dupa perioada de rodaj probabil in jurul a 7 litri/100km) in timpul testului (in ritm alert) computerul de bord indicand 10.5 litri/100 km;
    -spatiul pt locurile din fata oarecum limitat de dimensiunile bordului si cotierelor usilor;daca pe locul din dreapta fata este o persoana peste 1,80m, este dificila deschiderea torpedo-ului;
    Per total,din punctul meu de vedere, o masina compacta bine inchegata, cu un exterior si interior placut, cu performante bune si un pret, in varianta testata de aproximativ 13500 euro cu toate taxele (din pacate nu in Europa ci in Coreea de Sud.).Trebuie sa mentionez ca modelul de pe piata sud-coreeana are suspensia spate rigida, nu independenta (multilink) cum este anuntata pentru Europa. Suspensia multilink ar trebui sa aduca un plus in privinta comportamentului pe viraje si la viteze mai ridicate,desi si modelul testat s-a comportat foarte bine.
    Per total, o masina bine inchegata,care,daca ar fi oferita la preturile apropiate de cele de aici, ar putea avea un succes rasunator in Europa...Pentru cei ce se gandescsa achizitioneze un autoturism din clasa compacta, lasati prejudecatile si mergeti si testati si acest model. Merita!
    12 0
  • @george
    Felicitari si multumesc pentru parerile pertinente din comentariu. Asa ceva imi doream sa citesc, din partea cuiva care a testat masina.
    0 0
  • Au aparut si preturile si detaliile tehnice pentru Romania pe sitr-ul importatorului
    Dezamagire maxima! Cel mai puternic diesel are 110 cp si costa, tineti-va bine!, nici mai mult nici mai putin de...20.526 euro!

    Un motor anemic.

    Pacat, un ambalaj frumos dar un motor slab.

    Ma asteptam la un motor de 128 cp pe care sa il putem duce undeva la 150-170 cp dupa mici retusari.

    Nu se intampla asa! Si aici Hyundai va pierde mult!
    3 0
  • I30
    Am i30 din 2008 .ok .modelul nou e belea . din pacate pretul de vanzare este mare raportat la criza --- si daca loganul este 4000 e pai iei 4 loganuri de banii la un i30 . piata auto noua a scazut mult , se vand multe sh uri .
    Pt StM : gandeste-te ca este facuta si pt familii .... oricum motorul poate 150 cai lejer dar evident nu merita 20 mii ....la 20 mii iei 2 jipuri din 2007 si te rastorni cu ele ca e ieftine ....

    oricum e aiurea sa vinxi o masina la pret de juma de apartament .....
    Cred ca anu asta ne afundam mai rau ....
    Vorbim...
    0 0
  • I30 revizii
    Revizii : este ok ca masina are 5 ani garantie ,dar reviziile facute " sfinteste " pot costa 2000 euro in 5 ani .. adica cam 10 % din pretul masinii . Concluzia : nu va luati masini pe care nu vi le puteti permite ( se vor scumpii matizurile de 1000 euro ) oare ?
    Pt george : preturile mentionate sunt din Kr sau din EU ?
    0 0
  • pricop
    marcelino
    miar placea sa cumpar aceasta masina la mina a 2 a daca va fi in acest an, e o masina superba si usoara de condus.
    0 0
  • Este masina care va face mari furori in lume.Pentru ambele sexe si pentru toate varstele.
    Pentru familisti si nu numai,Pentru distractii,pentru excursii la munte si la mare altitudine.
    E perfecta
    0 0
  • Am testat Mazda, Toyota, Peugeot, Ford si Hyundai pt ca aveam "disponibilitate" pt oricare dintre ele.
    Nu pot sa nu-mi manifest parerea de rau pt calitatea materialelor pe care Ford a decis sa le foloseasca la interiorul lui Focus 3, dar nu numai pt acest lucru a "picat" testul meu (printre altele, chiar ma asteptam si la un consum mai redus la EcoBoost-ul lor).
    Oricum, spre surprinderea mea care, dupa ce am studiat in prealabil documentatii si am citit tone de review-uri pt a-mi stabili lista de plecare, eram convins ca Hyundai va pica printre primii, am ajuns sa-l scot castigator detasat.
    Nu spun ca ar fi peste VW Golf, dar acesta, la echipare full era cu mult peste i30 la full si peste bugetul pe care il puteam aloca, asa ca nici nu l-am inclus in lista de drive-test. Este peste mine :)
    Din ce am testat de ex, niciunul (sau niciuna) nu se apropie de nivelul de insonorizare al i30. Stiu, nu acesta este criteriul decisiv la o astfel de achizitie, dar de ce sa-l ignoram, daca este acolo?...
    Eu zic ca nu am facut o alegere proasta cand am comandat noul i30, chiar daca spune cineva ca este extraordinar de scump de intretinut.
    1 0
  • HYUNDAI......si doar atat......am un getz din 2006 cu 400.000km si mai mege inca 400.000km...hyundai ...si doar atat.ce comentarii?ce comparatii?vorbesc in cunostinta de cauza...HYUNDAI..si...ATAT!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru