Fiat-Chrysler: “Termenii fuziunii cu PSA sunt bătuți în cuie, nu vor exista renegocieri din cauza crizei”

de Paul Cosma
Vineri, 22.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele Fiat-Chrysler a declarat că termenii fuziunii cu PSA sunt “bătuți în cuie” și că aceștia nu vor fi renegociați din cauza crizei COVID-19.

În urmă cu o săptămână, Fiat-Chrysler și Peugeot au anunțat anularea dividendelor pentru acționari, din cauza crizei COVID-19 care a dus la scăderea vânzărilor. Companiile spun că fuziunea lor va fi finalizată conform planului stabilit, până în martie 2021.

Președintele FCA, John Elkann, a dat asigurări că fuziunea va respecta planul inițial și că termenii înțelegerii sunt “bătuți în cuie”.

Potrivit lui Elkann, FCA și PSA nu vor renegocia termenii contractuali în ciuda contextului nefavorabil generat de criza COVID-19.

Cei doi mari producători au solicitat recent Uniunii Europene să înceapă investigația pentru fuziune, iar Comisia Europeană a anunțat că va da un răspuns final până în 17 iunie.

În funcție de modul în care fuziunea va influența piața auto globală, liderii europeni pot fi de acord cu fuziunea, o pot respinge sau o pot aproba cu respectarea anumitor condiții stricte.

În momentul anunțului inițial de fuziune, noul constructor rezultat ar fi avut o evaluare bursieră de circa 42 de miliarde de euro și o producție anuală de circa 8.7 milioane de mașini.

Via Reuters

Comentarii (3)

 • Off topic : Mai are cineva probleme când întra la "mașini noi" și selectează o mașină să-l scoată afara? Pe Android
  3 0
 • @Ducu

  Suntem în proces de update masiv pe secțiunea de Mașini Noi. În foarte scurt timp vei avea la dispoziție noua variantă a secțiunii, adusă la zi din toate punctele de vedere. Probabil că o perioadă va mai da erori și buguri, până rezolvăm cazul.
  6 1
 • @Mircea, mulțumesc pentru promptitudine. Nerăbdător să văd noutățile.
  5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru