Fuziunea PSA-FCA: actele vor fi semnate în “săptămânile următoare”

de Paul Cosma
Marti, 26.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler și grupul PSA au transmis angajaților că actele privind fuziunea vor fi semnate în săptămânile următoare, potrivit informațiilor obținute de Reuters. Oficialii FCA nu sunt îngrijorați de procesul intentat de General Motors, așteptând ca fuziunea cu PSA să decurgă în condiții optime.

În urmă cu câteva săptămâni, Grupul PSA Peugeot-Citroen și Alianța Fiat-Chrysler au anunțat că vor fuziona și că vor avea putere egală de decizie. Noul constructor va fi al patrulea ca mărime din lume după Grupul Volkswagen, Toyota și Alianța Renault-Nissan.

Potrivit Reuters, atât PSA, cât și Fiat-Chrysler au transmis propriilor angajați că actele fuziunii vor fi semnate în “săptămânile următoare”, peste 50 de oameni fiind implicați în acest proces.

Președintele FCA, John Elkann, a declarat că nu este îngrijorat de procesul intentat de General Motors și că speră ca fuziunea să fie finalizată până la sfârșitul anului.

FCA a fost chemată în instanţă de compania auto rivală, acuzată fiind că a mituit sindicaliştii acesteia din urmă, provocând prejudicii de ordinul miliardelor de dolari.

De curând, reprezentanții angajaților PSA s-au declarat în favoarea fuziunii cu FCA, sindicaliștii spunând, însă, că așteaptă mai multe detalii “clare și concrete” privind fuziunea.

Unul dintre scopurile fuziunii este reducerea costurilor de operare.

De altfel, producătorii estimează că vor economisi până la 3.7 miliarde de euro pe an, fără să ia în calcul eventualele închideri de uzine.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Octavian
    Ce repede se hotarasc astia... Inseamna ca e "groasa" treaba :)
    6 0
  • Fara alehas
    @Octavian
    ,,Banu, la ban trage,, Cine-i urmatorul ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru