Google a patentat un sistem de cartografiere a gropilor

de Sebastian Toma
Joi, 27.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a înaintat un patent pentru un sistem de cartografiere în timp real a gropilor. Acesta funcționează prin crowdsourcing, baza de date cu gropi fiind generată automat folosind sistemele de navigație ale mașinilor.

Google vrea să dezvolte un sistem care să cartografieze gropile. Potrivit Free patents, sistemul va funcționa folosind sistemul de navigație al mașinii și un senzor de mișcare verticală, care va detecta denivelările și va trimite informația la compania americană. În funcție de vibrațiile înregistrate pe fiecare stradă în parte, serverele Google vor putea să recomande trasee care includ mai puține gropi și să ocolează zonele care arată de parcă ar fi fost bombardate.

Patentul celor de la Google nu specifică dacă vor fi utilizate și smartphone-urile șoferilor pentru a ajuta la această cartografiere, dispozitivele în cauză având deja în dotare accelerometre performante care ar putea detecta gropile și să le înregistreze în serverele Google cu tot cu geotagging. Noua tehnologie a corporației americane va fi utilizată atât de mașinile actuale, conduse de șoferi umani, cât și de viitoarele vehicule autonome produse sau echipate cu sisteme dezvoltate de Google.

Urmareste Automarket
Tehnologia evitării gropilor prin cartografierea lor ar duce la creșterea nivelului de confort perceput al pasagerilor mașinilor autonome și la evitarea avariilor acestora pe fondul denivelărilor drumului.
Nu este clar dacă Google va avea nevoie de mașini echipate cu sistemul Android Auto pentru a putea culege toate informațiile necesare cartografierii gropilor din întreaga lume, dar răspunsul la această întrebare va fi dezvăluit odată cu introducerea sistemului pe modelele de serie. Introducerea sistemului patentat de Google pe mașinile de serie ar putea avea loc peste câțiva ani.

Via Autoblog | Freepatents 

Comentarii (3)

  • Inainte sa vina la noi, ii sfatuiesc sa se conecteze la serverele NASA. O sa aiba nevoie de zeci de TB de date pe zi. :))
    14 0
  • Pai daca vrei sa mergi in București de la E la V o sa te trimita prin Bulgaria.
    6 0
  • BobbyR0
    Ar trebui sa isi faca debutul in Romania, eventual cu tot cu noul super-computerul chinezesc, misteriosul Tianhe-1A. Ca paranteza, la cei 2.5 petaflops si 229.376GB RAM - aproape cate un GB RAM pentru fiecare km patrat, ar trebui sa faca fata. Noroc cu Delta Dunarii ca nu (prea) sunt drumuri si astfel iese un raport supraunitar RAM / suprafata.
    Bonus, avem si CNE Cernavoda aproape, cateva zeci de hectare de eoliene care produc energie verde cam in van si mai ales, material prima, gropi cu nemiluita.
    Desi nu crd ca pot cartografia ei gropile in ritmul in care apar.
    Trag speranta ca vor initia proiectul in februarie…
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru