Guvernul României a prezentat noua sa propunere privind autostrăzile: 15 oraşe mari conectate până în 2018

de Sebastian Toma
Marti, 03.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernanţii au planuri mari cu infrastructura rutieră a ţării, cel puţin la nivel declarativ. Până în 2018, vor să lege 15 oraşe importante între ele folosind o reţea de autostrăzi, diferită de cea propusă de Uniunea Europeană.

Esential 530 de kilometri de autostradă are România în prezent.
Guvernul României anunţă intenţia de a construi noi segmente de autostradă în următorii ani în loc să finalizeze coridorul european Sibiu-Piteşti, titrează Hot News. Noul proiect vizează unirea regiunilor istorice ale ţării şi asigurarea de ieşiri la graniţele spre Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova, fiind plănuite mai multe secţiuni scurte de autostradă în loc să finalizeze coridorul prioritar solicitat de Uniunea Europeană. Autorităţile prezintă anul 2018 ca un moment posibil pentru finalizarea noilor autostrăzi, anul fiind cel în care se va celebra centenarul unirii României.

Segmentele de autostradă propuse de guvernanţi sunt: Piteşti – Râmnicu Vâlcea, Ploieşti – Buzău, Braşov-Sibiu, Braşov-Bacău, Bacău Roman, Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ, Craiova-Calafat şi Bucureşti-Alexandria. Reprezentanţii Guvernului României nu au specificat importanţa oraşelor alese pentru noile segmente de autostradă şi de ce nu este favorizat traseul solicitat şi finanţat de europeni. Începând cu anul 2015, ni se promit autostrăzi între Piteşti şi Craiova, Buzău-Brăila-Galaţi, Ploieşti-Comarnic-Braşov şi finalizarea segmentului Borş-Suplacu de Barcău-Cluj Napoca.

Pentru toate aceste proiecte, Guvernul aşteaptă deblocarea Programului Operaţional Sectorial de Transport al Uniunii Europene şi implicarea partenerilor privaţi în construcţia şi finanţarea autostrăzilor.

Urmareste Automarket
Guvernul se bazeză pe patru surse de finanţare în vederea asigurării fondurilor necesare construcţiei de autostrăzi în viitorul apropriat. Vorbim despre fondurile de coeziune, care cumulează trei miliarde de euro, fondurile de dezvoltare regională, în valoare de 1.8 miliarde de euro, proiectele realizate în regim de concesiune sau de parteneriat public privat şi bugetul de stat, care va fi suplimentat cu o taxă aplicată fiecărui litru de carburant achiziţionat.

Via Hotnews | Sursă foto

Comentarii (30)

  • ce m-am mai saturat de declaratiile astea politicianiste.

    Mai taceti dracului si faceti autostrazile alea nenorocite!

    De la pechinezul ala de se dadea prim-minstru care taia panglica a cate 10km de autostrada pana la campionii astia ai declaratiilor se puteau face mii de km.

    ceea ce vad aici e un fel de distributie in teritoriu a resurselor financiare catre fratii intru suferinta aka partide aliate.

    Posibil, pe de alta parte ca aceste bucatele de autostrada sa preia traficul extrem de greu de pe sectoarele de drum ce trebuie inlocuite
    57 1
  • minciuni gogonate, ne-am saturattt!!!
    mai intai sa le faca si apoi sa se laude cu ele, e mai de bun gust.
    45 0
  • :))

    da frate, clar!



    apropo' de prostii care cred asta - numa studiile de fezabilitate, incluzand aici studiile de teren, dureaza cativa ani. Daca mai gasesti si cateva ulcioare dacice ai pus-o, ca intai le scoti p'alea si apoi faci drumul.
    39 0
  • Din colectia "Glume de la guvern"!
    Care ne cred prosti? Cine mai crede ce spun politicienii?
    28 0
  • Marius de la Frankfurt
    Romania va da faliment pana in 2018 ...

    Se fac legi contra romanilor si mai ales legi care sa saraceasca RO !

    De aia au plecat peste 12 mil de tineri in afara-daca erau in tara consumau mult si se rotea Euro... nu Ron ca oricum tot si toti gandesc vb si socotesc in moneda Euro !

    dar a ajuns RO asa ca nu ai cui vinde si cei cáre mai au bani cumpara lucruri ieftine naspa de 2 lei si daca asta se cere asta se ofera .

    Le trebuie o noua revolutie si sunt sigur ca va veni cat de curand !
    24 2
  • Luci de la Urlati
    Ei fac planuri(mincinoase ,oricum) pt. viitorii 5 ani ,insa nu stiu daca mai apuca 2 -3 la conducerea tarii! Pe toate hartile, de la Ploiesti la Brasov, rezulta ca vom lua avionul.E cel mai greu tronson si nu pot fura mult ,de aceea nu se mai baga nimeni sa-l faca.Impostorilooooooor!!!!
    22 0
  • panarama de poanta, de ce nu termini autostrada transilvania a lui nascase sefu" tau si viitor tau tutore la jilava...
    ati umplut tara de autostrazi...scarbule!
    22 4
  • e normal sa nu vrea fiantare Europeana.
    Acolo pune statul 15%, UE 85% si se fac 500Km de autostrada, dar hotii din guvern 0.00 profit.
    Asa ca pune guvernul100% se fac 75 Km de autostrada de aceiasi bani, dar dar...baietii destepti au profit de 50%...ce bechtelul meu...
    Hai dispareti...
    33 0
  • ma uit la autostrada Ploiesti-Bucuresti, e aproape goala, toata lumea foloseste DN1, pai de la Alexandria la Bucuresti va mai venii doar dracnea dupa scumpirea carburantilor...si poate aia din buzesti ce nu au impozite de platit la stat....
    22 2
  • @rov.....0,00% profit din banii europeni?

    ia arunca-ti un ochi pe linkul asta: http://www.investigatiimedia.ro/smecherii-romani-isi-iau-avioane-din-bani-europeni-primiti-de-romania-pentru-autostrazi-nelu-iordache-romstrade-cercetat-de-dna/

    deci se poate :)
    7 3
  • Avem sanse mai mari sa vedem extraterestrii aterizand in fata Casei Poporului.
    17 0
  • Sigur ca da, Si o sa trebuiasca toti sa ne cumparam masinute de plastic sa ne dema pe autostrazi de hartie..... Pana la urma prostia acestor puliticieni este incomensurabila..... Sunt atat de cretini incat nu stiu ca inca nu s-a inventat orasul Salaj...... desi sa nu pripesc, poate redenumesc Zalaul in Salaj, Lol.....

    "Prostu nu ii prost destul daca nu ii si fudul"
    10 0
  • Interesanta decizie. Adica sa nu faci autostrada pe Valea Oltului unde daca prinzi 3 tiruri incarcare ai 2-3 locuri in care poti sa depasesti fara sa iti creasc adrenalina si fac autostrada intre Sibiu si Brason unde in afara localitatilor se merge foarte bine.

    Oricum privind harta mi se pare tare interesant cum se leaga autostrazile intre ele... nord, sud fara conexiune directa.....

    Practic este furt pe fata. Prefera autostrada facuta cu banii NOSTII pe care sa ii poata fura EI decat sa faca o autostrada de interes mult mai mare.Nu sunt mare fan Dacia dar totusi nu poti sa ignori industria din zona in asa hal.

    Astia ne sunt conducatorii
    14 0
  • cine credeti voi ca o sa mai mearga la alegerile europarlamentare in mai la anu sa voteze PSD???
    VOTEZ PDL!!!
    8 3
  • @So, nu mai bine Vlad Tepes? si teapa ansusoidala de lemn?
    6 1
  • unde esti tu TEPES doamne???
    11 0
  • Bla,bla...bla.
    Si in 2018 tot bla,bla.
    Fapte cand ?!
    11 0
  • Harta asta a fost trasata din pix de niste cretini incompeteni ca sa arate prostimii ce tari sunt ei,n-are nicio legatura cu realitatea...Dovada prostiei si incompetentei supreme: in nordul tarii apare pe harta orasul...SALAJ... Va dati seama ce specimene au trasat peste noapte harta asta?...Fara cuvinte
    11 0
  • Cuvantul de ordine este McBullshit
    3 0
  • Cineva mai sus zicea ca voteaza cu PDL. Cum naiba sunteti asa limitati mental incat sa nu intelegeti ca cu orice partid votati in Romania ii acelasi lucru. Cand era PSL cu multi ani in urma cu violat poporul. Dupa a urmat PDL si acum USL care tot au violat poporul. De ce nu intelege-ti ca tot acelasi lucru se va repeta la infinit. Ne trebuie o revolutie dupa care toti din clasa politica sau care au si cea mai mica urma de afiliere politica sa fie executati sau exilati dupa cum merita. Ne trebuie un inceput nou in care nu vom recicla aceleasi mizerii la nesfarsit.
    10 4
  • *cand era PSD


    PS: dc nu are site-ul asta buton de edit la comment-uri ?
    2 0
  • USL forever
    Nu inteleg de ce va plangeti, unde ati fost la alegeri?
    Au baitii 70%? au, deci ei exprima vointa a 2 din 3 romani.
    Cand votezi impotriva cuiva si nu cu cineva se ajunge ca niste labagii sa conduca tara.
    Oricum base e de vina, se stie (abia astept urmatoarele alegeri sa vedem pe cine mai da vina usl-ul)
    8 1
  • inexorabil
    L-am votat cu trei maini pe @vianu...Cred ca am luat-o razna :)
    Serios, ar trebui sa lasam clinciurile inutile la care ne mai dedam unii dintre noi si sa ne investim orgoliul-fluviu intr-o directie cu adevarat benefica: sa-i strivim ca pe gandaci pe nemernicii dedulciti cu Puterea ca ursul cu mierea...Cand eram copil, imediat dupa "Revolutie", mi-a placut la nebunie finalul lung-metrajului englezesc de desene animate "Ferma Animalelor". Autorii si-au permis o licenta regizorala, respectiv un deznodamant diferit de cel din romanul omonim: animalele ajunse cu cutitul la os au pulverizat efectiv conacul cu porci imbogatiti pe spinarea lor, iar fiorosii caini care ii aparau de regula pe grasuni n-au mai putut sa intervina pentru a-i feri de crunta furie populara...
    Apropo de cerberi: unii de pe AM m-au blamat ca m-am "legat" de armata romana de Ziua Nationala, dar nu-si inchipuie ca, daca ne-am ridica brusc milioane de insi si am lua cu asalt...conacele porcilor damboviteni, atunci toate fortele inarmate s-ar propti in calea noastra, ca sa-si salveze stapanii politici chiar cu pretul vietii...Asa ar intelege sa slujeasca poporul, cu sentimentul datoriei implinite. Numai ca ar fi vorba despre poporul acela elitist, de-l numeri pe degete, doar nu de mase.
    In fine, chiar nu inteleg cat mai pot minti hienele astea din "aceeasi mizerie" (PSD-PNL-PC-PDL)...Asta-i culmea imposibilului: in loc sa se potoleasca, fiindca nu poti "vraji" la infinit un popor, oricat de indobitocit, parca mai abitir se inversuneaza sa aiureze in luna si in stele, tinand cont ca se aproprie si "minunatul" an electoral.
    in loc de concluzie: dragi animale, n-ati vrea sa ne delectam cu putina carnita de...porc, acum, in preajma Ignatului? Nu, hm? Pai nu, ca doar este atat de cald si confortabil in casutele noastre (sau in grajdurile si cotetele noastre, ca sa ne adaptam la contextul alegoric), basca faptul ca nu poti iesi la revolta cu stomacelul plin si desfatat cu tot ce pofteste dumnealui din irezistibilele temple ale consumismului de import: super- si hiper-marketurile.
    Si uite asa realizam ca, de fapt, nu suntem animale hamesite si hotarate sa sfarame jugul nedrept, ci somnoroase pasarele care dorm in pace, leganate de trilurile din fiecare seara ale televiziunilor...porcilor. Sa zicem ca acesta ar fi al treilea deznodamant posibil.
    4 3
  • La ce Doamne iarta-ma, ne trebuie noua autostrada spre Alexandria? Si ma rog, cu ce oras bulgaresc s-ar putea lega printr-un pod, mai apoi la o autostrada bulgareasca. Merge mai bine Bucuresti - Giurgiu, care se leaga cu Ruse, al 2 lea oras din BG, care va fi legat cu o autostrada in viitorul apropiat. Pesemne, nea Dragnea vrea sa faca autostrada pan-acasa. Nu i-a fost deajuns functia de vice si secretara lui de 24 ani, senator( Ahhh, popor roman!!!).
    Hai sa lasam tronsonul Pitesti-Sibiu si sa facem la Telemorman autostrada...
    4 1
  • nu vedeti ca toata lumea are alergie la stirile cu autostrazile fantoma de la noi?
    asa ca dati NUMAI stiri cu AUTOSTRAZI FACUTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3 0
  • o speranta am: ca alesii nostrii vor fi destul de inteligenti sa auda nemultumirile noastre.

    Dupa cum si articolul spune, autostrazile astea sunt PROPUNERI.

    Dar dupa cum ii stim, propriile lor interese posibil sa primeze. Btw, nu stiti? cum pot face rost de 10.000.000Eu? dau la schimb fro' 300ha pamant arabil.
    4 0
  • Minciuna nu mai este la moda:)
    4 0
  • bai frate da astia-s handicapati mintal??!!!cine dracu mai crede un politician in romania?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    am mai multa stima pt un ciine de container decit pt un jegos de parlamentar,ministru sau presedinte....
    2 0
  • inexorabil
    Hai, să lăsăm autostrăzile. Să vorbim numai despre lucruri serioase pe AM; planurile fanteziste se discută în cenaclurile SF - dacă vreţi, vă dau numărul lui Alex Mironov. Un exemplu de subiect serios ar fi acesta: mai nou, Băse vrea Unirea. Păi eu zic să-l ajutăm: chelner, o sticlă de "Unirea" pentru don preşedinte, te rog!
    1 0
  • inexorabil
    Vă propun, cât se poate de cerebral şi de corect, să recunoaştem stofa impecabilă de politician a lui TB. Nu, nu mă dedau la nicio ironie! Omul chiar jonglează cu arta oratoriei, fiind un as desăvârşit...O, te admir, progenitură de origine romană! (că doar îl cheamă Traian). În 2012, realizând panicat că ciuma portocalie ar putea provoca în orice clipă o reacţie necugetată de linşaj în masă din partea "prostitului popor", a mutat super-inspirat pe tabla politică, mai ceva decât Kasparov. L-a lepădat ca pe o măsea stricată pe pupilul său teleghidat DobiBoc, afişându-şi, chipurile, indignarea publică, ungându-l în schimb pe pofticiosul cu bale la gură Ponta, ştiţi, plagiatorul (cu rădăcina lexicală "plagă"), care a căzut în cursa prea vicleanului marinar precum un ţânc cu mucii în floare...Băse era (şi este!) ultraconştient că Râtania este NEGUVERNABILĂ, indiferent cine ar vrea s-o scoată la liman, chiar şi animat de bune intenţii de ar fi! Deci ce ocazie mai nimerită ar fi fost să-şi compromită adversarii din PSD decât punându-le brutal ţara în braţe, pe principiul "fair-play": "Na, bă, noi nu suntem capabili, încercaţi şi voi!"...Ce s-a întâmplat ulterior...vedem prea uşor. Aţi sesizat satisfacţia perfidă a lui TB (neputându-se abţine să nu rânjească a dispreţ vădit!) ori de câte ori iese pe "sticlă" (pentru un efect garantat, musai "în direct") ca să dea de pământ cu gafele, ratările şi minciunile Guvernului?...Şi, vai, nu-l menajează deloc pe bietul naiv de fost procuror. I-a imputat accizele "criminale" la carburanţi? Deplânge posibilele scumpiri în lanţ din această cauză? Urmează la rând...autostrăzile astea futuriste (rădăcină lexicală...). Sigur că are tot dreptul al nostru preşedinte solidar cu durerile boborului. Dar să ştiţi că nu-l doare în cot, ci în altceva, mai rafinat: în manşeta sacoului de marinar. Ce să mai zic? În faţa unui asemenea har politic copleşitor, nu pot să conchid decât: jos bereta! (tot de marinar, desigur)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru