Informații neoficiale: viitorul Mercedes-AMG GT Black Series va avea 720 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 08.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG pregătește lansarea noului AMG GT Black Series. Conform unor rapoarte noi, modelul producătorului german ar urma să dezvolte 720 CP și 850 Nm.

Divizia Mercedes-AMG pregătește o versiune Black Series a actualului AMG GT. Conform oficialilor producătorului german, viitoarea versiune de top va fi prezentată în cursul acestui an și va fi un model "extrovertit".

Acum, Fastabast, una dintre companiile care oferă servicii de tip Ring Taxi (tururi rapide pe circuitul de la Nurburgring), a publicat o serie de informații referitoare la performanțele viitorului AMG GT Black Series. Conform Fastabast, modelul constructorului german va fi echipat cu același motor V8 biturbo de 4.0 litri pe care îl întâlnim și în restul gamei AMG GT. De această dată, propulsorul a fost modificat pentru a livra 720 de cai putere și 850 Nm.

Conform oficialilor Mercedes-AMG, propulsorul utilizat pentru noul AMG GT Black Series "nu va fi un AMG V8 tipic". Nu vor exista motoare electrice care să ajute unitatea pe benzină, însă nemții pregătesc o supriză majoră. "Nu am făcut niciodată acest lucru unui motor. Pentru AMG este o premieră", a declarat în urmă cu câteva luni Tobias Moers, CEO-ul Mercedes-AMG.

În prezent, cel mai puternic AMG GT poartă indicativul R (foto), iar motorul V8 biturbo dezvoltă 585 CP și 700 Nm.

Conform celor de la Fastabast, AMG GT Black Series poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.3 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 320 km/h.

Din punct de vedere estetic, viitorul AMG GT Black Series va fi echipat cu un pachet aerodinamic nou, iar o parte dintre elementele de caroserie vor fi fabricate din fibră de carbon.

Via | Fastabast

Comentarii (2)

  • 720 CP? Slabe sanse. Ramane de vazut.
    3 2
  • netam-nissan
    doar 720 cp? slabe sanse de succesuri fara 1720 cp si oricum e depasit moral vorba dlui edikkk.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru