Lotus anunță că hypercar-ul electric Type 130 va fi prezentat pe 16 iulie: producție de 130 de exemplare, cu livrări din 2020

de Paul Cosma
Vineri, 31.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hypercar-ul electric Type 130, primul model Lotus după o pauză de peste 10 ani, va fi prezentat oficial pe data de 16 iulie. Lotus susține că noul model va fi produs în doar 130 de exemplare, iar livrările vor începe în 2020.

Geely, brandul chinezesc care deține Volvo, a preluat în 2017 și 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus, cu promisiunea că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri. Bugetul aprobat pentru Lotus presupune lansarea a cel puțin 3 modele în următorii 4 ani, printre care și un SUV.

Constructorul britanic a anunțat de curând că lucrează la un nou model, primul după o pauză de peste un deceniu (ultimul în 2008).

Mai exact, Lotus pregătește un hypercar 100% electric, prezentat sub numele Type 130, care va fi lansat oficial pe data de 16 iulie.

Producția noului model va avea loc la sediul Lotus din Hethel (Marea Britanie), iar cele 130 de exemplare asamblate manual vor fi livrate către clienți începând de anul viitor.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru