Mercedes a demarat producția lui AMG GT facelift: sportivul este asamblat la uzina din Sindelfingen, Germania

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG GT facelift a intrat în producție. Modelul sport dezvoltat de constructorul german este asamblat în cadrul fabricii din Sindelfingen, Germania. Primul exemplar produs de nemți a fost un AMG GT R Pro, versiunea de top disponibilă în gamă.

La finalul anului trecut, Mercedes a publicat primele imagini și detalii referitoare la AMG GT facelift. Sportivul constructorului german este disponibil în cinci versiuni: AMG GT, AMG GT S, AMG GT C, AMG GT R și AMG GT R Pro.

Pe piața din România, varianta de bază AMG GT echipată cu motorul V8 de 4.0 litri cu 476 CP are un preț de pornire de 120.000 de euro.

Acum, oficialii constructorului german au anunțat că au demarat producția lui AMG GT facelift în cadrul fabricii din Sindelfingen. Primul exemplar care a "pășit" pe poarta fabricii din Germania a fost un AMG GT R Pro.

În cazul acestei versiuni, motorul V8 de 4.0 litri ofer 585 de cai putere și 700 Nm. Mulțumită unei transmisii automate cu șapte rapoarte, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.6 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 318 km/h.

În cadrul fabricii de la Sindelfingen, Mercedes-Benz mai asamblează și următoarele modele: Clasa E (sedan și break), Clasa S (toate versiunile de caroserie, inclusiv pe cea aflată sub logo-ul Mercedes-Maybach), SUV-ul GLA, CLS și seria AMG GT.

În viitorul apropiat, în cadrul fabricii de la Sindelfingen vor fi asamblate și modele electrice din noua familie EQ.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Ultimii ani, respectiv ultimele pulsații ale autenticului Mercedes-Benz, ȋnainte de previzibilul, obștescul și cu urmări eterne colaps.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru