Mercedes-Benz a demarat producția noii generații CLA: modelul compact este asamblat în cadrul fabricii din Kecskemét, Ungaria

de Cornel Șocariciu
Joi, 21.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Mercedes-Benz CLA a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Kecskemét, Ungaria. Modelul constructorului german va fi disponibil începând cu luna mai.

Noua generație Mercedes-Benz CLA a fost prezentată oficial în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES), eveniment care s-a desfășurat la începutul lunii ianuarie în Las Vegas, SUA.

Acum, oficialii constructorului din Stuttgart au anunțat că modelul de clasă compactă a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Kecskemét, Ungaria. Alături de a doua generație CLA, angajații uzinei din Ungaria asamblează și noul Clasa A, hatchback-ul fiind introdus pe linia de producție la jumătatea anului trecut.

"În ultimii cinci ani, CLA a fost cel mai important model din portofoliul nostru: peste 750.000 de unități CLA și CLA Shooting Brake au fost asamblate pe liniile din Kecskemét", a declarat Christian Wolff, CEO-ul diviziei Mercedes-Benz Manufacturing din Ungaria.

Uzina Mercedes-Benz din Kecskemét are aproximativ 4.700 de angajați. Anul trecut, pe liniile de asamblare ale fabricii din Ungaria au fost produse peste 190.000 de exemplare din gama compactă a constructorului german.

Noul CLA este mai mare comparativ cu versiunea pe care o înlocuiește, dispune de un design cu linii preluate de pe Clasa A și CLS, iar interiorul este unul modern și integrează o mulțime de tehnologii de ultimă generație.

Noua generație Mercedes-Benz CLA va fi disponibilă începând cu luna mai a anului curent, iar clienții vor putea comanda și versiunea limitată Edition 1.

Comentarii (1)

  • Costel
    ii mai fain a3 sedan
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru