Mercedes-Benz pregătește îmbunătățiri pentru SUV-ul electric EQC: încărcare mai rapidă la curent alternativ și mai multe funcții standard

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Vineri, 24.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz pregătește o serie de îmbunătățiri pentru SUV-ul electric EQC, care va avea o viteză mai mare de încărcare la curent alternativ și mai multe funcții standard.

Mercedes-Benz a publicat primele imagini și informații despre SUV-ul electric EQC în toamna anului 2018, iar producția a început oficial în luna mai a anului trecut.

Cu toate acestea, modelul constructorului german nu se bucură de succes pe piața europeană, iar în Germania s-au comercializat doar 500 de unități în primele șase luni ale anului.

Prin urmare, Mercedes-Benz pregătește o serie de îmbunătățiri de natură tehnică, potrivit unor informații dezvăluite de publicația spaniolă Motor.es. Cea mai importantă noutate este că EQC va integra un nou încărcător care va permite încărcarea bateriei la curent alternativ cu până la 11 kW.

În prezent, încărcătorul furnizat împreună cu EQC permite viteze de până la 7.4 kW, astfel că o încărcare de la 10% la 100% durează 11 ore. Timpul de încărcare va fi astfel scurtat pentru cei care încarcă mașina la propriile wallbox-uri de acasă.

În schimb, nu se anunță noutăți pentru încărcarea la stațiile rapide în curent continuu, în cazul cărora EQC suportă viteze de până la 110 kW, iar timpul de încărcare de la 10% la 80% este de numai 40 de minute.

În plus, sursa citată susține că Mercedes-Benz EQC va primi în echiparea standard mai multe funcții care în prezent sunt opționale.

Pe piața din România, Mercedes-Benz EQC are un preț de pornire de puțin peste 76.000 de euro.

Via Motor.es

Comentarii (7)

  • netam-nissan
    nemtii care nu cumpara eqs ar trebui sa vada lista de preferate ale dlui edikk unde e nr.1 deci e toti fraieri.
    ce daca e scump slab nascut vechi de nou si isi taraie bateria aproape de asfalt, important e ca arata super si are rotundu cu stea.
    20 9
  • Adrian
    Arata foarte foarte bine masina asta. Fiecare trasatura. Iar la calitatea asamblarii e depaaaaarte de Tesla.
    EQS va fi bijuterie. Bravo Merc !
    1 8
  • Edikkk
    :)))

    You got a like from me
    7 2
  • Edikkk
    https://www.startupcafe.ro/fonduri-europene/incarcare-masini-electrice-hotel-romania.htm
    6 4
  • andrei
    si unde ai vrea sa fie bateria? pe acoperis? ca dupa aia sa te vaiti ca e centrul de greutate varza? deci daca o pun unde trebuie nu e bine. interesant.
    5 0
  • E amuzant cum stirile astea nu ajung niciodata pe automarket:
    https://jalopnik.com/audi-admits-it-is-years-behind-tesla-1844487244
    Daca era ceva negativ despre Tesla, pfff... Settings -> Pin to Top of Page.
    Mnah, Tesla nu prea da piscoturi.
    10 4
  • ACE - Craiova
    Modelul MERCEDES BENZ EQC 2 s-ar putea lansa in 2023-2024, cu:
    - o garda la sol mai generoasa decat cea de la modelul actual (12 cm, valoare intalnita mai degraba la masinile mici/medii nicidecum la un SUV);
    - o baterie de acumulatoare peste 100 kWh ce va oferi o autonomie electrica de minimum 600 km WLTP (fata de 400 km cat are modelul actual).

    Pana atunci, la sfarsitul acestui an - inceputul lui 2021, se asteapta prezentarea comerciala a noilor modele electrice MERCEDES BENZ:
    - EQA si
    - EQB.
    8 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru