Mercedes CLS63 AMG Shooting Brake - poze şi detalii oficiale

de Bogdan Mirică
Luni, 09.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale noului CLS63 AMG Shooting Brake, derivatul de performanţă al break-ului cu alură de coupe.

După o serie de imagini scăpate pe internet săptămâna trecută, Mercedes şi divizia sa de performanţă au decis să publice astăzi un set de fotografii şi informaţii oficiale ale noului CLS63 AMG Shooting Brake.

Cum era şi normal, noul membru al gamei sportive adoptă deja cunoscutul motor V8 bi-turbo, de 5.5 litri, capabil să dezvolte două versiuni de putere. Alături de propulsor vine transmisia AMG Speedshift MCT, cu şapte rapoarte şi un sistem-start-stop de ultimă generaţie.

OFERTĂ DE LANSARE: 557 CP şi 800 NM

Clienţii lui CLS63 AMG Shooting Brake vor beneficia de 525 de cai putere şi 700 de Nm, resurse suficiente pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.4 secunde. Pentru cei care se grăbesc, Mercedes pune la dispoziţie şi o ediţie specială de lasnare, denumită Edition 1, care livrează cu 32 de cai putere în plus, urcând capacitatea totală a unităţii V8 la 557 de cai putere şi 800 de Nm.

CONSUM DE 10.1 LITRI/100 KM

Esential 557 de cai putere dezvoltă Mercedes CLS63 AMG Shooting Brake Edition 1.
4.3 secunde îi sunt necesare noului CLS63 AMG Shooting Brake Edition 1 pentru a atinge 100 km/h.
10.1 litri/100 de km este consumul mediu al noului Mercedes CLS63 AMG Shooting Brake.
Alături de transmisia AMG, ediţia specială accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.3 secunde.
Pentru ambele versiuni de putere viteza maximă este limitată la 250 de km/h. Graţie sistemului start-stop şi celorlalte modificări suferite de unitatea cu 8 cilindri, CLS63 AMG Shooting Brake promite un consum de 10.1 litri/100 de kilometri şi emisii de 235 g/km.

Pentru a garanta şi o ţinută de drum exemplară, AMG a echipat coupe-ul break cu suspensia inteligentă AMG Ride Control, care reduce ruliul şi calculează permanent condiţiile de rulare. Suspensia dispune de modurile Comfort, Sport şi Sport+, care garantează trei experienţe diferite la volan, dublate de un sistem ESP cu trei niveluri de acţionare.

DISCURI DE FRÂNĂ DE 360 MM

Cei peste 500 de cai sunt ţinuţi în frâu cu ajutorul unui sistem de frânare care include discuri perforate de 360 mm, ascunse în spatele unor jante de 19 inch, pe care au fost montate pneuri speciale de 255/35 pe faţă şi 285/30 pe spate.

Individualizarea noului CLS63 AMG Shooting Brake se face cu ajutorul spoilerului frontal cu prize mari de aer şi al grilei supradimensionate.

Nu lipseşte nici capota AMG, luminile LED cu funcţie inteligentă de iluminare, difuzorul posterior şi ţevile de eşapament duble.

Noul CLS63 AMG Speedshift va fi expus şi la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an, primele livrări fiind programate în luna octombrie.

via Mercedes

Comentarii (8)

  • superb
    11 3
  • Bogdan, ai un zero in plus la dimensiunea discurilor

    @Masina .. .in continuare "nu" :)
    1 6
  • Mizeaza pe puterea de a transporta mai repede persoanele decedate =))).
    10.1litrii ? Sa fim seriosi. Are 5.500cmc3, si este si benzina!
    In realitate consuma lejer 15% in stil de condus economic.
    4 11
  • Domnilor de la Automarket credetii ca intereseaza pe cineva cat consuma masina asta .......pretul de 143.500 € . si motorul V8 bi-turbo, de 5.5 litri spune totul ........apoi tot aduceti in discutie sistem-start-stop de ultimă generaţie....la ce foloseste la masinuta asta ??? e cumva o masina de oras ????
    8 2
  • daca era un vag.... ce laude mai aveam ..........si mai stiu o situatie ..........(de astazi sunt fan ducati)..........lipsa de pasiune pt o marca .........sunt fan deorece face parte din concernul Vag
    1 4
  • AndreiRN
    Pai seamana cu Dodge Magnum mai de lux si mai performant.
    Trebuie sa ia si MBZ ceva de la Dodge.
    4 9
  • @Scorpion
    Tu numai comentarii din astea sti sa pui ? cati ani ai ba cac** cu ochi ?
    2 5
  • Eu spun doar adevarul. Este cel mai urat mercedes.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru