Nissan 370Z va fi înlocuit în 2016 de un model numit Z35, care va avea motorizări Mercedes-Benz

de Sebastian Toma
Vineri, 08.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parteneriatul dintre Daimler şi Renault-Nissan va aduce noutăţi importante în gama de roadstere a japonezilor, 370Z urmând să fie înlocuit de un model care va avea motorizări şi de la Mercedes-Benz.

Nissan 370Z va avea un înlocuitor în 2016 care va renunţa la formula de botez cu trei cifre înainte de ultima literă din alfabet pentru numele Z35, titrează australienii de la Motoring.com. Respectivul model primeşte, pe lângă nume, o gamă mai generoasă de motorizări, urmând să includă chiar şi versiuni hibride. Schimbările din gama de roadstere de la Nissan vor fi atât de pronunţate încât vor implica şi trecerea la acoperiş hard-top retractabil în locul celui din material textil, totul pentru a face viitorul Z mai atrăgător pentru clienţii din întreaga lume, nu doar pentru cei din Statele Unite ale Americii şi din Japonia.

Nissan 370Z Nismo facelift - primele imagini oficiale

Prima motorizare din gama viitorului Z35 va fi o unitate 2.0 turbo cu patru cilindri în linie, utilizată în prezent în cazul gamei ”Skyline” din Japonia, construită pe platforma lui Infiniti Q50. Berlina de clasă medie numităa Nissan Skyline 200GT-t este echipată cu o motorizare turbo care asigură 211 CP, legătura dintre viitorul Z şi modelul respectiv fiind oprită la nivelul propulsorului. Gama Z35 va include şi unităţi de 3.0 litri cu şase cilindri şi supraalimentare, acestea din urmă fiind preluate de la partenerii germani ai concernului franco-japonez.

Versiunea de top a lui Z35 ar urma să livreze aproape 410 CP, spune sursa citată de australienii de la Motoring.com. Indiferent de motorizările alese pentru viitorul roadster al japonezilor, zvonul preluării unor motoare de la Mercedes-Benz în această gamă nu este deloc nou.

Interiorul conceptului Esflow de la Nissan prezintă o posibilă direcţie pentru habitaclul succesorului lui 370Z.

Nissan a creat conceptul unui coupe electric de performanţă: ESFLOW

Urmareste Automarket

Viitorul roadster Z35 este aşteptat să debuteze în decursul anului 2016 şi ar putea fi inspirat de conceptul Esflow prezentat deja de Nissan.

Respectivul concept era echipat cu un sistem de propulsie 100% electric, inspirat de cel al lui Leaf. Latura ecologică a acestui model ar putea inspira o versiune hibridă a viitorului Nissan Z35, menită să asigure reducerea emisiilor de CO2 la nivelul acestei game.

Via Motoring.com.au

Comentarii (6)

  • sper sa foloseasca doar motoare
    3 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    De cand Mercedes are parteneriat cu Nissan ? Sunt in aceeasi ,,oala" cu Renault-Nissan-Dacia cand era vorba de 1.5dci ?
    Oricum 350z a fost o masina reusita, 370z a fost un 350 perfectionat, iar viitorul model ma astept sa continuie traditia lui 350, asa cum Porsche a tot perfectionat 911.
    2 8
  • Daimler e in parteneriat cu Nissan de cand au decis Carlos Ghosn si Dieter Zetsche acest lucru, doar ca deabia acum ai aflat tu.

    https://www.youtube.com/watch?v=9cqmj9ulmko
    7 1
  • catre AM: daca tot mi-ati trunchiat comentariul, macar stergeti-l de tot; plm
    6 0
  • Si asa s-a sfarsit cariera unei legende, 350Z.
    370Z mi-a parut mereu ca o varianta chinezeasca a lui 350Z, iar acum succesorul chiar nu mai are nimic in comun cu originalul 350Z.
    1 4
  • @ lorenzinho
    Asa ?
    Pai trebuia sa ii anunti pe cei de la Nissan. Pariez ca ar fi scos instantaneu modelul de la comercializare!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru