Urmaşul lui Nissan 370Z ar putea avea motoare Mercedes

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.06.2010
Există posibilitatea ca urmaşul lui Nissan 370Z să aibă o gamă de motorizări diversificată şi să fie echipat cu motoare Mercedes-Benz, graţie parteneriatului dintre Daimler şi grupul Renault-Nissan.

Odată cu parteneriatul dintre Renault-Nissan şi Daimler, au ieşit la suprafaţă o serie de zvonuri privind diverse colaborări dintre cele două corporaţii. Principala colaborare oficială dintre cele două conglomerate vizează modelele de clasa mică, respectiv viitoarea generaţie a lui Smart şi viitoarele Renault Twingo şi Clio. De asemenea, cei de la Daimler vor furniza şi platforme pentru viitoarele modele Infiniti. Astfel, platforma lui Mercedes-Benz E-Klasse ar putea fi utilizată pentru viitoarele Infiniti M şi Infiniti G.

Zvonul precedent care anunţa aceste ipoteze sugera şi o colaborare extrem de strânsă la nivel de motorizări. Astfel, în timp ce primele zvonuri anunţau că viitoarele Infiniti M şi Infiniti G, ipoteza de astăzi anunţă ca motoarele urmaşului lui Nissan 370Z vor fi realizate de Mercedes-Benz. Trecând peste emoţia iniţială, descoperim că ar putea să fie vorba de mai multe motoare – modelul fiind disponibil până acum cu un singur propulsor.

Există posibilitatea ca modelul să devină un hibrid care va folosi tehnologia Mercedes-Benz, prezentată pe E300 Bluetec.

Pe termen lung, modelul ar putea fi echipat şi cu motorul revoluţionar Diesotto, care combină tehnologia diesel cu cea folosită pe motoarele otto de ultimă generaţie pentru a furniză suficientă putere pentru un S-Klasse unui motor de doar 1.8 litri. Pentru moment, primele informaţii despre viitorul Nissan 370Z sugerează folosirea unui motor V6, dar există posibilitatea dezvoltării unor versiuni echipate cu motoare cu patru cilindri şi injecţie directă.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru