Nissan Micra va primi o nouă generaţie în 2016 şi va fi produs în Franţa

de Sebastian Toma
Marti, 16.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunţat că va investi şapte milioane de euro în fabrica sa din Flins, Franţa, în vederea modernizării pentru producţia următoarei generaţii a lui Nissan Micra, programată pentru anul 2016.

Nissan Micra va primi o nouă generaţie în decursul anului 2016, iar aceasta va fi produsă în Franţa, la o fabrică a celor de la Renault. Vestea vine chiar de la reprezentanţii Renault, care au emis un comunicat de presă în care au anunţat o investiţie de şapte milioane de euro la fabrica lor de şasiuri din Flins, Franţa, unde vor fabrica şasiul noului Micra. Asambarea noii generaţii a lui Micra va avea loc tot în Franţa, producţia fiind programată în a doua parte a anului 2016. Francezii se aşteaptă să producă aproximativ 132.000 de unităîţi Micra pe an la fabrica lor din Flins.

Producţia de modele Nissan la fabricile Renault reprezintă faza a două a programului Drive the Change introdus de alianţa franco-japoneză. Acesta implică îmbunătăţirea performanţelor celor două divizii prin colaborarea atunci când este favorabil pentru ambele părţi, această colaborare implicând tot ce este necesar de la cercetare şi dezvoltare până la producţie şi distribuţie. Legăturile de acest gen ale Alianţei Renault-Nissan vor fi în creştere în anii următori, cele două mărci urmând să producă din ce în ce mai multe componente şi chiar modele întregi în fabricile care erau până acum mono-marcă. Acest lucru este favorabil atât pentru sindicaliştii acelor fabrici, care scapă de riscul şomajului tehnic din cauza vânzărilor slabe ale unui model pe care îl produc, cât şi pentru consumatori, deoarece produsele vor ajunge mai repede în showroom şi poate şi la un cost redus.

Fabrica Renault din Flins, Franţa, era confirmată pentru producţia viitorului Micra încă din 2013, dar francezii anunţau o cotă de producţie mai mică şi nu pregătiseră o investiţie de asemenea anvergură cu cea anunţată de comunicatul care face subiectul acestui material.

Renault scoate în 2015 un frate al lui Nissan Qashqai şi noua generaţie Megane

Esential 7 milioane de euro investeşte Renault în fabrica sa din Flins pentru modernizarea şi utilarea în vederea producţiei şasiului viitorului Nissan Micra.
O altă colaborare dintre Renault şi Nissan implică producţia unui model compact pe o platformă Nissan la fabrica Renault din Spania.
Producţia va fi derulată de fabrica lui Megane din Spania şi ajută reducerea costurilor pentru marca japoneză alături de asigurarea ocupaţiei pentru cele trei schimburi ale uzinei respective. Vorbim despre un SUV compact care va fi dezvoltat pe platforma lui Qashqai, care va fi fabricat în paralel cu noua generaţie a lui Megane, programată să debuteze în 2015.

Prezentarea fabricii Renault din Flins, Franţa

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru