Nissan numeşte un fost şef al BMW Group la conducerea mărcii Infiniti

de Sebastian Toma
Joi, 11.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce Preşedintele mărcii Infiniti a plecat la Cadillac în iulie şi Preşedintele Nissan a părăsit marca în favoarea Aston Martin, conducerea companiei japoneze l-a numit pe Roland Krüger, fost vicepreşedinte senior la BMW Group, la şefia mărcii premium Infiniti.

Esential 101.202 unităţi a vândut Infiniti în primele şase luni ale anului curent, o creştere de 30% faţă de 2013. În aceeaşi perioadă tripleta germană premium a înregistrat vânzări de 10 ori mai mari pentru fiecare marcă în parte (Audi, BMW, Mercedes-Benz).
Nissan Motor Corporation a anunţat un nou şef pentru marca Infiniti, în persoana lui Roland Krüger, fost vicepreşedinte senior la BMW Group. Germanul vine la conducerea unei mărci care a suferit plecarea a doi lideri în doar două luni şi va răspunde direct în faţa lui Carlos Ghosn, CEO-ul Nissan.Compania niponă nu a specificat data de la care Krüger va începe lucrul în noua lui poziţie. Krüger a fost responsabil de diviziile Asia-Pacific, Africa şi Europa de Est ale mărcii bavareze, la care a început lucrul în 1998, dar ultimii săi ani la BMW au fost derulaţi în Japonia şi în Germania, la conducerea ramurilor locale ale BMW Group.

Andy Palmer, preşedintele Nissan, părăseşte compania pentru Aston Martin

Roland Krüger a lucrat la BMW vreme de 16 ani, ocupând diverse funcţii de conducere pe mai multe continente.

Johan de Nysschen, fostul şef al Infiniti, este în cărţi pentru conducerea Cadillac

Urmareste Automarket
Noua funcţie îl va duce pe Krüger în Hong Kong, la sediul internaţional la Infiniti.
Carlos Ghosn, CEO-ul Nissan, are aşteptări mari de la germanul în vârstă de 48 de ani, după cum arată şi declaraţia sa publicată odată cu anunţul noului şef al Infiniti: "Roland Krüger are un istoric consistent de performanţă înaltă în segmentul premium al industriei auto şi va aduce un aport unic la Infiniti prin tehnicile sale de conducere, care vor accelera progresul mărcii în piaţa globală a modelelor premium", concluzionează Ghosn despre noul său subaltern.

Infiniti pregăteşte o ofensivă de modele noi în viitorul apropiat, fiind planificate cinci lansări de model nou până în 2020, pe lângă actualizarea modelelor curente.

Roland Krüger s-a născut în 30 septembrie 1965 în Germania şi a urmat Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Munchen, specializarea Design Industrial. După MBA-ul obţinut la INSEAD, în Fontainebleau (Franţa), germanul a lucrat apoi în calitate de designer exterior la Mitsubishi Motors Europe. Apoi a devenit designer senior pentru Daimler Group în 1994, unde a dezvoltat interioarele viitoarelor modele din gama Smart.

Ulterior a fost promovat designer senior în Grupul de Planificare Strategică a corporaţiei germane.

Via AutomotiveNews (înreg.) | Nissan

Comentarii (4)

  • Interesant cum toti producatorii asiatici apeleaza la europeni,carora lise dau posture cheie in firmele respective.
    3 3
  • super alegere! carlos ghosn e baiat destept, stie sa-si aleaga echipa.
    7 1
  • @Lache
    E valabila si reciproca, stai linistit. E efectul globalizarii, in caz ca n-ai aflat.
    5 2
  • @@Lache,esti sigur de reciproca? Da-mi un exemplu,te rog? Doar un exemplu,mic de tot! Poti? Nu cred!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru