Nouă mutare în cadrul Daimler, după schimbarea de CEO: directorul financiar va părăsi compania la sfârșit de 2019

de Paul Cosma
Luni, 08.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat că directorul său financiar, Bodo Uebber, nu își va prelungi contractul ce expiră în decembrie 2019 și, astfel, va părăsi compania germană. Este a doua schimbare importantă din ultima vreme pentru Daimler, după anunțul plecării lui Dieter Zetsche din funcția de CEO după 12 ani de activitate.

Grupul Daimler se pregătește de schimbări importante în structura conducerii sale, într-o perioadă marcată de provocări pentru întreaga industrie auto.

Nemții au anunțat acum că directorul financiar Bodo Uebber nu își va prelungi contractul și va părăsi “corabia” după luna decembrie 2019. Motivele acestei decizii nu au fost dezvăluite.

Mandatul actualului board de supraveghere Daimler AG expiră în 2021. În urmă cu doar câteva săptămâni, a fost anunțată cea mai importantă schimbare în structura Daimler, respectiv  părăsirea funcției de CEO Daimler și Mercedes de către Dieter Zetsche, la sfârșit de 2019, după 12 ani de activitate.

În locul său va fi numit suedezul Ola Källenius, ce va deveni primul șef executiv non-german din istoria grupului. Totuși, Dieter Zetsche nu va părăsi complet structura de conducere Daimler.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru