Noul Audi Q8 e-tron Edition Dakar: gardă la sol mai mare și preț de 120.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 03.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi anunță o nouă ediție specială, inspirată de legendarul Raliu Dakar, pentru SUV-ul electric Q8 e-tron. Denumită Q8 e-tron Edition Dakar, această costă 120.000 de euro pe piața din Germania.

O nouă ediție a legendarului Raliu Dakar va debuta în doar 2 zile, iar Audi va fi prezent, și de această dată, cu prototipul RS Q e-tron. Acesta a primit o serie de îmbunătățiri, despre care poți citi într-un articol dedicat.

Pentru a marca o nouă participare la Raliul Dakar, constructorul din Ingolstadt anunță o ediție specială pentru SUV-ul electric Q8 e-tron. Denumită sugestiv Q8 e-tron Edition Dakar, aceasta este bazată pe versiunea Q8 55 e-tron.

Cu alte cuvinte, este echipată cu două motoare electrice, care dezvoltă 408 CP, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.8 secunde. Dar Audi oferă (pe lângă roțile obișnuite) patru roți încălțate cu anvelope all-terrain, care sporesc abilitățile mașinii pe teren accidentat, dar repriza 0-100 km/h durează 5.9 secunde.

Și autonomia are de suferit din această cauză: Q8 e-tron Edition Dakar acoperă 487 de kilometri cu o singură încărcare, comparativ cu cei 531 de kilometri au unui Q8 e-tron standard.

În consecință, garda la sol a crescut cu 31 de milimetri, la 206 milimetri.

De asemenea, unghiurile de atac, de degajare și de rampă au fost îmbunătățite. Ele măsoară 20, 26, respectiv 19 grade. Acum, Q8 e-tron poate traversa vaduri cu adâncimi de până la 300 de milimetri.

Mai departe, suportul de pe plafon este standard, iar Audi plusează și cu o grafică specială, replicată în doar 99 de exemplare, ce-i drept.

Așa cum spuneam, noua ediție specială Audi Q8 e-tron Edition Dakar costă 120.000 de euro pe piața din Germania.

via Audi

Comentarii (3)

  • geaca de piele
    Daca are un range de 1000km, nimeni nu mai are nimic de comentat. Nici pentru iesirile off road.
    2 2
  • @geaca de piele
    Daaaa...într-adevăr, nimeni nu poate avea nimic de comentat la mașina asta.
    :(
    La 120 000 € e chiar un chilipir.
    Mă duc să-mi iau și eu vreo două-trei bucăți să mă joc cu ele pe coclauri...
    5 0
  • Adrian
    Pierde 44km autonomie cand trece pe anvelope all terrain. Va dati seama cat pierde acel Arya cu rotile alea de mamut?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru