Noul Jaguar XJ ar putea deveni 100% electric: următoarea generație este așteptată să fie lansată la sfârșitul lui 2018

de Petre Barac
Luni, 22.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Jaguar XJ ar putea să fie o mașină 100% electrică odată cu noua generație a sedanului britanic, a cărei lansare este așteptată pentru sfârșitul acestui an.

2018 reprezintă o bornă importantă pentru Jaguar, care celebrează 50 de ani de la apariția modelului XJ, nava-amiral a producătorului britanic.

Evenimentul aniversar a fost precedat de o mulțime de zvonuri privind viitorul acestui model, despre care s-a spus chiar că ar putea să fie “scos la pensie”.

Potrivit publicației Autocar, Jaguar va continua să producă XJ, dar britanicii ne pregătesc o surpriză: noua mașină va fi una 100% electrică și va fi lansată până la sfârșitul anului, iar vânzările vor începe din 2019.

Designul noului model este finalizat, feedback-ul a fost unul pozitiv din partea angajaților, o noutate urmând să fie trecerea de la o caroserie cu 4 uși la o structură cu 5 uși.

Următoarea generație Jaguar XJ va rămâne nava amiral a companiei, peste SUV-urile F-Pace și I-Pace, după cum a anunțat recent șeful diviziei de design al constructorului britanic.

SUV-ul I-Pace, primul model electric de la Jaguar, va fi prezentat în luna martie și va constitui un punct de plecare în procesul de electrificare a gamei britanice.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru