Noul Mini Cooper electric decapotabil: 184 CP și producție limitată

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a lansat oficial noul Cooper SE Convertible, varianta decapotabilă a modelului electric. Aceasta beneficiază de același propulsor de 184 de cai putere, însă va fi produsă într-o serie limitată pentru piața europeană.

Constructorul britanic a lansat oficial noul Cooper SE Convertible. Pe scurt, aceasta este varianta decapotabilă a lui Cooper SE, versiunea electrică a celebrului model subcompact. Noul model va fi disponibil exclusiv în mai multe piețe din Europa începând din aprilie, însă acesta va fi produs doar în serie limitată.

Mai exact, noul MINI Cooper SE Convertible va fi produs în doar 999 de exemplare. Așadar, ce aduce primul model electric decapotabil al mărcii? Mai întâi, trebuie precizat că noul model va fi disponibil doar în două culori: negru Enigmatic și alb Silver. Indiferent de culoarea aleasă, unele elemente ale caroseriei, precum mânerele portierelor, rama grilei și ramele farurilor și stopurilor, sunt vopsite într-o nuanță de bronz Rezolute.

De asemenea, sigla Mini, precum și numele modelului, sunt vopsite în negru lucios Piano. Jantele de 17 inch au un design special și sunt disponibile exclusiv pentru versiunile electrice ale lui Cooper. Exteriorul este completat și de embleme cu inscripția „1 of 999”.

La interior avem scaune sport îmbrăcate în piele, iar acestea sunt, bineînțeles, încălzite.

Volanul este, de asemenea, îmbrăcat în piele Nappa, iar aici avem mai multe suprafețe vopsite în negru lucios Piano, precum și accente galbene pentru butonul de start-stop.

Alte dotări la interior includ un Heads-Up Display, cruise control adaptiv cu funcție stop&go și pachetul Mini Driving Assistant.

La fel ca varianta hatchback, noul Cooper SE decapotabil beneficiază de același propulsor electric de 184 de cai putere, ceea ce înseamnă un sprint de la 0 la 100 de km/h în 8.2 secunde. Autonomia este de 201 kilometri în regim WLTP.

Noul Mini Cooper SE Convertible va fi disponibil exclusiv în Europa din luna aprilie. Doar 999 de exemplare vor fi produse.

via Mini

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    tot cu motor de benve cu probleme are?
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru