O nouă amânare: Volkswagen va decide până la finalul anului dacă va construi noua sa fabrică în Turcia

de Paul Cosma
Miercuri, 20.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va decide până la finalul anului dacă va construi noua sa fabrică în Turcia, a anunţat producătorul auto german după reuniunea Consiliului de Supervizare. Decizia fusese amânată și în luna octombrie.

Grupul Volkswagen a anunțat în această vară că Turcia reprezintă principala opțiune pentru o nouă uzină auto în estul Europei, iar recent a înființat o subsidiară în această țară.

Pasul următor era reprezentat de confirmarea oficială că Volkswagen va produce mașini în Turcia, însă anunțul final a fost amânat pe termen nedeterminat de situația politică din zonă.

La jumătatea lunii octombrie, Turcia a lansat o operațiune militară în statul vecin Siria, ceea ce a generat critici vehemente din partea Statelor Unite și Uniunii Europene.

La vremea respectivă, Volkswagen a amânat decizia finală cu privire la construcția unei uzine din Turcia. Grupul susține acum că va decide până la finalul anului dacă va construi noua sa fabrică în Turcia, a anunţat producătorul auto german după reuniunea Consiliului de Supervizare.

Grupul Volkswagen intenționează să investească un miliard de euro într-o uzină în Turcia care să producă mai multe modele, printre care Volkswagen Passat, Skoda Karoq, Skoda Superb și Seat Ateca.

Uzina ar urma să înceapă producția în 2022, iar producția totală este estimată la circa 300.000 de unități pe an.

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru