OFICIAL: BMW revine in DTM in 2012

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 29.04.2010
BMW li se alatura celor de la Audi si Mercedes in 2012 in Campionatul German de Turisme. Competitia germana va deveni astfel unul dintre polii motorsportului mondial.

Esential

1993 este ultimul an in care BMW a aliniat o echipa de uzina in DTM.

Vesti bune pentru fanii BMW si pentru fanii DTM deopotriva. Dupa ce anul trecut si-a anuntat retragerea din Formula 1, BMW recupereaza la capitolul imagine in motorsport si anunta ca va intra incepand cu 2012 in DTM, campionatul german de turisme. Detaliile legate de revenirea BMW in DTM dupa 18 sezoane de absenta sunt inca neclare, mai ales in conditiile in care BMW a anuntat ca revenirea marcii in competitie este conditionata de "unele cerinte de baza" pe care BMW le-a facut catre organizatorii competitiei.

"Reintoarcerea noastra in DTM este o provocare de top pentru echipa noastra. In urmatoarele luni vom realiza toate pregatirile tehnice necesare care ne vor da ocazia de a fi competitivi inca de la startul sezonului 2012", spune seful biroului BMW Motorsport, Mario Theissen.

Revenirea BMW intr-o competitie in care exista deja Audi si Mercedes va avea un impact major asupra fanilor si asupra DTM-ului in sine, urmand ca DTM-ul sa devina singura competitie a lumii in care cei trei mari rivali germani se vor duela cu echipe de uzina.

via | Autosport
foto | Jon Sibal

Taguri: Audi, BMW, BMW DTM, DTM, Mercedes

Comentarii (6)

  • Trebuie sa inlocuiasca cinva pe Opel
    Foarte buna aceasta veste! Era nevoie de competitie. Acum ca si Mercedes vad ca-si revine putin dupa 3 ani de dominatie Audi lucrurile vor deveni din ce in ce mai interesante. Pacat ca nu prea putem urmari aceste curse, care sunt mult peste ce se intampla in WTCC.
    Totusi le vor trebuie 1-2 ani cel putin de acomodare.
    11 0
  • DTM
    Astept cu nerabdare aceasta revenire. Campionatul german de turisme va fi complet cu adevarat deoarece locul 3 a ramas mereu liber dupa retragerea celor de la Opel, iar acum va avea cine sa-l ocupe :D.
    11 6
  • De-abia asteptam
    Super, o veste buna pe ziua de azi.
    Intradevar DTM este un campionat extrem de puternic si spectaculos, iar prezenta a doar 2 constructori asa cum este in momentul de fata ar fi putut duce pe termen lung la o plafonare a acestuia si cumva la o monotonie.
    @Mircea Mester - stii cumva mai multe detalii despre ce conditii solicita BMW pentru a se reintoarce in DTM?
    5 0
  • mircea
    @raduvlase
    Nu a fost publicat inca nimic in acest sens. Sunt sigur insa ca vor aparea in scurt timp informatii legate de subiectul asta.
    3 0
  • ..............
    ...........
    ce tare frate....
    5 0
  • O competitie in care se vor bate cei 3 granzi de la egal la egal. Ce poate fi mai misto decat asta? Abea astept. :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru