Opel se pregătește de cel mai aglomerat an din istoria sa: 2017 ne va aduce șapte modele noi, printre care Insignia și două SUV-uri

de Bogdan Mirică
Luni, 07.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel are planuri mari pentru 2017. Constructorul german pregătește o nouă generație a modelului Insignia, încă un SUV mic și un altul compact, rival al lui Nissan Qashqai.

Urmareste Automarket
Opel este în plin proces de reînnoire a gamei, iar anul 2017 va fi unul extrem de aglomerat pentru constructorul german. Sunt pe listă nu mai puțin de șapte noutăți, toate extrem de importante pentru brandul din Russelsheim, care își dorește să ofere clienților săi un concurent în cele mai importante segmente din Europa.

Opel Ampera-e

Primul pe listă este noul Ampera-e, dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris, fratele european al lui Chevrolet Volt. Modelul compact promite o autonomie de aproximativ 500 de kilometri, ceea ce depășește orice așteptare din partea unui constructor european.

Bateriile sunt construite de LG și pot asigura 150 de kilometri autonomie după o încărcare de numai 30 de minute. Primele exemplare vor apărea în primăvară și tot atunci și primele teste.

Opel Insignia Grand Sport, Insignia Sports Tourer și Insignia Country Tourer

Alte trei modele importante așteptate în 2017 au la bază un singur nume: Insignia. Am anunțat și în trecut că Opel face ultimele pregătiri înainte de lansarea sedanului de clasă medie, rebotezat acum Insignia Grand Sport. Lui i se vor alătura și alte două variante de caroserie: break-ul Insignia Sports Tourer și varianta crossover, cu gardă la sol înălțată, rivală al lui Volkswagen Passat Alltrack și botezată Insignia Country Tourer.

Primele două se vor lansa în luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, urmând ca alternativa pentru teren accidentat să fie disponibilă în toamnă.

Opel Vivaro

Piața automobilelor utilitare este foarte importantă pentru Opel, așa că o nouă generație Vivaro este așteptată tot anul acesta. În cei 15 ani de activitate și existență, Opel Vivaro s-a comercializat în 750.000 de exemplare. Noua generație este așteptată să își facă apariția în toamna lui 2017.

Opel Crossland X

Asemeni celor de la Peugeot, care s-au convins că monovolumele nu mai au viață lungă în Europa, și Opel vrea să își transforme modelele de familie în SUV-uri. Așa se face că viitoarea generație Meriva nu va mai fi un MPV de mici dimensiuni. El va fi redenumit și repoziționat.

Numele său va fi Crossland X și va fi o combinație între un SUV de segment B și un monovolum. Chiar dacă va activa în același segment ca Mokka X, noul Crossland X va fi poziționat superior, atât în materie de preț, cât și de materiale. De asemenea, el va fi mult mai spațios și mai practic.

Opel SUV compact

Opel nu poate privi cu indiferență la succesul unor modele ca Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan, Seat Ateca sau Peugeot 3008. Prin urmare, un SUV compact este esențial în gama germanilor. Acesta ar urma să sosească tot anul viitor și să fie anticipat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Numele său este necunoscut, însă arhitectura va fi similară cu cea a lui Peugeot 3008. Opel și Grupul PSA au o înțelegere mai veche, care ar presupune și asamblarea viitorului SUV Opel la uzina Peugeot din Sochaux.

via largus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru