Pasajul de la Ciurel trebuie demolat. Acesta a fost construit în proporţie de 40% şi face legătura cu Autostrada A1

de Daniel Popescu
Vineri, 13.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pasajul de la Ciurel care va face legătura cu Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti trebuie demolat, întrucât lucrările au loc pe baza unei autorizaţii de construcţie emisă ilegal. Pasajul a fost deja construit în proporţie de 40%.

Esential 40% este gradul de realizare al Pasajului Ciurel
3 este numărul de procese în care Pasajul Ciurel a fost realizat cu o autorizaţie emisă ilegal
România tinde să devină ţara în care lucrările de infrastructură trebuie demolate înainte de a fi finalizate sau la scurt timp după inaugurare. De data aceasta a venit rândul Pasajului suprateran de la Podul Ciurel din Bucureşti, care ar urma să facă legătura cu Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti.

Pasajul a fost deja construit în proporţie de 40%, însă Tribunalul Bucureşti a decis că Primăria Bucureşti trebuie să-l demoleze ca urmare a faptului că lucrările au fost efectuate pe baza unei autorizaţii de construitie care a fost emisă ilegal.

"Instanţa dispune anularea autorizaţiei de construire nr. 2/27.01.2014 emisă de PMB. Dispune desfiinţarea lucrărilor efectuate în baza autorizaţiei de construire nr.

2/27.01.2014", precizează Tribunalul Bucureşti.

Primăria are 15 zile la dispoziţie să facă recurs la această decizie. Povestea Pasajului este însă una mult mai complexă decât pare la prima vedere. Este pentru a treia oară când Primăria este obligată de Tribunal să demoleze pasajul ca urmare a unei acţiuni în instanţă iniţiată de Danes Mihai, proprietarul unei locuinţe din zona.

"Nu sunt nemulţumit pentru că nu sunt expropriat, ci pentru că viaţa mea şi a familiei mele este tulburată de acţiuni ilegale care sunt scuzate de interesul public în detrimentul interesului meu", explică el.

Instanţa dispune desfiinţarea lucrărilor efectuate în baza autorizaţiei de construire.

Tribunalul Bucuresti
Danes Mihai a câştigat alte două procese cu Primăria Bucureşti în 2012 şi 2014, însă de fiecare dată deciziile Tribunalului au fost ignorate. În schimb, Primăria a preferat să emită pur şi simplu o altă autorizaţie de construcţie.

Pasajul de la Ciurel face parte dintr-un drum express care va uni Splaiul Independenţei cu Autostrada A1.

Astfel, drumul va merge pe lângă Lacul Morii, trece pe lângă staţia de tratare a apei Roşu-Militari şi iese din Bucureşti prin comuna Chiajna. După ce traversează Centura Capitalei, drumul trece prin Comuna Dragomireşti-Vale şi iese în Autostrada A1, la km 13.

Cum ar trebui să arate Pasajul de la Ciurel la finalizare:

Decizia tribunalului vine într-o toamnă în care autorităţile au decis să demoleze o porţiune de 200 de metri din Autostrada Orăştie - Sibiu din cauza materialelor necorespunzătoare folosite în procesul de construcţie. De asemenea, o alta porţiune din Autostrada Lugoj - Deva ar putea avea o soarte similară după constatarea unor nereguli majore.

Via Hotnews

Comentarii (9)

  • someone
    la noi sa facem un pasaj dureaza 3-4 ani, 100km autostrada un deceniu.....dar dupa ce ca nu construim mai nimik in tara asta, acum trebuie sa demolam si ceea ce abia facem ? am inceput cu autostrada, acum un pasaj, ce dracu mai urmeaza? si probabil ca nici acum nimeni cu putere de decizie nu isi va da seama ca cineva trebuie sa isi asume responsabilitatea pt asta si sa fie tras la raspundere
    15 2
  • Eu cred ca stirile astea despre autostrazile din Romania ar trebui incadrate la "O lume nebuna".
    23 2
  • Nu cred ! Asta ar duce la iesiri in masa in strada si la milioane de emigranti !
    6 5
  • Sandu al-III-lea
    Nu se va demola nimic.Si Cathedral Plaza a fost propusa spre demolare si daca nu ma insel este o decizie definitiva si irevocabila a instantei si cladirea este inca in picioare.Si va ramane in picioare.
    7 1
  • Citez:
    "Nu sunt nemulţumit pentru că nu sunt expropriat, ci pentru că viaţa mea şi a familiei mele este tulburată de acţiuni ilegale care sunt scuzate de interesul public în detrimentul interesului meu", explică X.

    1) De cand interesul propriu primeaza in fata interesului public ?

    2) De unde stie X.ul ca sunt actiunile sunt ilegale? Cum a putut un cetatean obisnuit sa-si dea seama ca autorizatiile eliberate de o autoritate locala sunt ilegale?

    In conditiile in care in Romania mori cu dreptatea in brate sau faci ani grei de inchisoare dintr-o eroare judiciara sau iti pierzi apartamentul prin falsificarea semnaturii ???

    Cand am citit titlul m.am uitat la data. Sa nu fie vreo stire ratacita de 1 aprilie
    8 3
  • Mitul Mesterului Manole cum ca ,,ce ziua construia / noaptea se darama'' nu e poveste.
    E realitatea romaneasca din domeniul infrastructurii (cel putin)

    Pacat! Mare pacat.
    6 1
  • oamenii se plang ca centura e proasta
    si ce decid autoritatile? Sa construiasca tot felul de tampenii prin oras, ca Bucurestiul sa fie poluat si aglomerat si mai mult, in loc sa refaca odata pentru totdeauna centura aia blestemata
    17 2
  • abc_e?
    Proiectul cu Pasajul Ciurel sta la baza unei decizii de acum 20 de ani, cand in baza unor studii de mobilitate s-a ajuns la concluzia ca un astfel de proiect ar fi benefic pentru Bucuresti.
    Acum cativa ani, s-a pus iar pe tejgheaua consilierilor primariei proiectul cu pasajul, in conditiile in care s-a demonstrat de-a lungul timpului ca a construi artere in interiorul oraselor duce la supraaglomerare carosabila, asa cum a demonstrat-o si Pasajul Basarab, pasaj care nici macar nu e dotat cu piste de bicicleta sau pietonale (pentru ca orasul nu inseamna doar masini).
    Toate orasele mari din Europa si nu numai, demoleaza pasajele supraterane sau construiesc artere subterane pentru a reda locuitorilor spatiile publice, iar noi inotam contra curentului.
    In concluzie e vorba de alt proiect cu caracter de evaziune fiscala.
    Atasez mai jos un link cu situatia pasajului:
    http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-19079177-fotogalerie-lucrari-mari-infrastructura-termina-acest-bucuresti-intampla-santierele-timpul-iernii.htm
    5 1
  • singura tara africana din uniunea europeana ... Romania
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru