Pebble Beach 2012: 20 de maşini au fost vândute la licitaţie cu peste un milion de dolari fiecare

de Sebastian Toma
Marti, 21.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la RM Auctions au vândut mai multe automobile exotice la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Dintre acestea, 20 au fost vândute cu peste un milion de dolari exemplarul.

Esential 8.58 milioane de dolari a fost preţul unui Ferrari 250 GT SWB California Spyder din 1962 la licitaţia de duminică de la Pebble Beach.
Cei de la RM Auctions au vândut 20 de automobile exotice în cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach. Toate cele 20 de exemplare au costat peste un milion de dolari fiecare, iar două au trecut de pragul de cinci milioane de dolari. Cel mai scump model vândut la licitaţie de cei de la RM Auctions s-a vândut duminică, fiind vorba despre un Ferrari 250 GT California Spyder din 1962, care şi-a schimbat proprietarul pentru 8.58 milioane de dolari. Doar 37 de unităţi ale acestui model au fost construite vreodată, fiind vorba de o versiune cu ampatament redus şi cu farurile acoperite. Totodată, valoarea exemplarului în cauză a crescut datorită faptului că era certifiat Ferrari Classiche şi era şi un câştigător de clasă al Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach.

Ferrari pare să fie o marcă populară între colecţionari, alte patru modele fiind vândute în aceeaşi zi pentru sume cuprinse între unu şi şase milioane de dolari. Licitaţia de duminică a inclus vânzarea unui Duesenberg din 1929, a unui Ford GT40 Mark I, a unui Aston Martin DB3S de competiţie şi un Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe, a unui Bentley din 1953 şi a unui Shelby 289 Competition Cobra din 1964.

Urmareste Automarket
Licitaţia de duminică a durat trei ore şi jumătate, reuşind să vândă 13 unităţi.
Cu o zi înainte, şapte automobile exotice au fost vândute în cadrul expoziţiei, fiecare având un preţ de peste un milion de dolari. Tot în acest weekend, cei del a RM Auctions au vândut un Ford GT 40 condus de Steve McQueen. Acesta a marcat un record pentru un automobil american vândut la o licitaţie, cu preţul de 11 milioane de dolari. Înainte de acesta, cel mai scump automobil american vândut la o licitaţie era un Duesenberg Model J din 1931, vândut contra sumei de 10.34 milioane de dolari.

Via RMAuctions

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru