Peugeot Partner, Citroen Berlingo Van și Opel Combo vor avea versiuni electrice: debutul este programat pentru anul viitor

de Cornel Șocariciu
Joi, 03.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Grupului PSA au anunțat că începând cu 2021, utilitarele Peugeot Partner, Citroen Berlingo Van și Opel Combo vor avea versiuni electrice. Acestea vor fi echipate cu un motor electric cu 136 CP și cu o baterie de 50 kWh.

La jumătatea anului 2018, Grupul PSA a dezvăluit noile generații ale utilitarelor Peugeot Partner, Citroen Berlingo Van și Opel Combo. Acum, reprezentanții grupului au anunțat că toate cele trei modele vor fi disponibile de anul viitor și în versiuni electrice.

Conform informațiilor, utilitarele vor fi echipate cu un motor electric cu 136 de cai putere și cu o baterie cu capacitatea de 50 kWh. Același sistem este deja folosit de Grupul PSA pe Opel Corsa-e și Peugeot e-208, dar și pe utilitarele mai mari. 

Reprezentanții grupului nu au oferit informații cu privire la autonomia viitoarelor modele, însă rapoartele spun că versiunile electrice ale utilitarelor Peugeot Partner, Citroen Berlingo Van și Opel Combo vor putea parcurge peste 300 de kilometri cu un singur "plin" al bateriilor.

Pentru reîncărcarea bateriilor, clienții vor putea utiliza wallbox-uri sau stații AC cu puteri de 7.4 kW sau 11 kW, dar și stații rapide DC cu puteri de până la 100 kW.

Motoarele electrice vor fi produse în Franța la uzina din Trémery, în timp ce asamblarea va avea loc la uzina din Vigo, Spania.

Pentru moment, nu există informații cu privire la prețul viitoarelor modele utilitare electrice.

"Cu noile versiuni, Grupul PSA continuă ofensiva pentru electrificarea gamei și propune acum un portofoliu complet de vehicule utilitarele electrice care nu fac compormisuri în dreptul performanțelor", a declarat Xavier Peugeot, vicepreședinte PSA în cadrul departamentului de vehicule utilitare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru