Porsche va utiliza propria platformă pentru mașini electrice și nu pe cea a Grupul Volkswagen

de Lestyan Bela
Vineri, 26.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că nu va folosi platforma dedicată mașinilor electrice dezvoltată de Grupul Volkswagen. Germanii lucrează la o arhitectură proprie, dedicată mașinlor premium, care va debuta odată cu lansarea noului Macan electric.

Dorința gigantului Volkswagen de a deveni un constructor exclusiv electric se află la peste un deceniu de a se materializa. Totuși, fundația pentru această tranziție este deja așezată. Compania a anunțat că lucrează la o nouă platformă denumită Scalable System Platform. Arhitectura va sta la baza multor mașini electrice ale grupului, cu excepția celor de la Porsche.

Porsche dorește să aibă o platformă proprie și lucrează la dezvoltarea arhitecturii Premium Platform Electric, alături de Audi. Ea va fi baza noului Macan electric. Audi și Porsche au început conceperea acestei platforme în 2018 și au în plan să chiar și pe modelele Bentley începând cu 2025.

Germanii de la Porsche au făcut pași mari în direcția mașinilor electrice prin lansarea modelelor Taycan și Taycan Cross Turismo. Cele două mașini Porsche folosesc arhitectura J1, carei este utilizată și de Audi E-Tron GT.

Via: motor1.com

Comentarii (1)

  • M. Manu
    Pai ce? A facut vreodata altceva?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru