Prețuri Hyundai Ioniq 6 în România: start de la 63.150 de euro

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 31.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Ioniq 6 poate fi comandată în România. Mașina Anului 2023 în lume pornește, la noi în țară, de la 63.141 de euro cu TVA inclus.

Constructorul asiatic de automobile a prezentat modelul cu zero emisii Ioniq 6 în vara anului trecut. Între timp, Hyundai Ioniq 6 a fost desemnată Mașina Anului 2023 în lume, iar acum poate fi comandată și în România.

Pentru moment, clienții au la dispoziție două versiuni: cu un singur motor electric (229 CP, 350 Nm) și cu două motoare electrice. Aceasta din urmă oferă 325 de cai putere și 605 Nm cuplu. Indiferent de alegerea făcută, bateria are o capacitate de 77.4 kWh.

În ceea ce privește autonomia, versiunea cu un singur motor electric acoperă până la 614 kilometri cu o singură încărcare, iar cea cu două motoare electrice și, implicit, tracțiune integrală până la 519 kilometri.

MOTOR PUTERE
CUPLU
NOUA Hyundai Ioniq 6
PREŢ
(€ cu TVA)
VERSIUNE
Single Motor 229 CP
350 Nm
63.141
Dual Motor 325 CP
605 Nm
68.496

În viitorul nu foarte îndepărtat, Hyundai Ioniq 6 va putea fi comandată în România și alături de un singur motor electric și o baterie de 53 kWh.

Mulțumită arhitecturii la 800V, la o stație rapidă, acumulatorul se încarcă de la 10 la 80% în 18 minute.

De fapt, o așteptare de 15 minute este de ajuns pentru o autonomie de 351 de kilometri.

Cea mai accesibilă Hyundai Ioniq 6 pornește, la noi în țară, de la 63.141 de euro. Pentru versiunea cu două motoare electrice trebuie să scoți din buzunare cel puțin 68.496 de euro cu TVA inclus.

Noua Hyundai Ioniq 6 vs. principalii concurenți

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
AUTONOMIE
(km WLTP) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Hyundai Ioniq 6
Dual Motor AWD
325 519 5.1 68.496
Tesla Model 3
AWD Long Range
498 602 4.4 49.990
BMW i4
M50
544 521 3.9 68.485
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

via Hyundai

Comentarii (28)

  • Tesla aia care se vinde cu 49.990 de euro in Romania, in Germania costa 50.990 de euro.
    In schimb, Hyundai-ul ala care costa 68.496 de euro in Romania, in Germania se vinde cu 61.100 de euro.
    Si cica tot aia de la Tesla sunt naspa.
    25 17
  • Fantastic, uluitor. Deci 63000 de eur pentru o masina de clasa medie, habitaclul cam ca la un Passat. Deci wow... WOW! M-am asteptat la pret mare, dar ce vad aici e nesimtire. Daca nu as fi pe un site moderat, le-as transmite cu alora de la hyundai niste sudalme de-alea groase, de autogara. N-au niciun pic de rusine.

    Am auzit o idee, o nuanta diferita de isteria mainstream: viitorul e electric, vine marea electrificare. Dar asta nu inseamna ca viitorul e electric cu baterii de genul celor de acum. Ci ca propulsia va fi electrica, nu cu motor termic. Cu asta pot sa fiu de acord. Exista o posibilitate ca in 20 de ani sa nu mai vezi motoare cu combustie. Insa sursa de energie pentru "marea electrificare" nu va fi bateriile reincarcabile LiIon sau LiFe sau alcaline sau dracu sa le ia.

    Pana si cei mai infocati fani ai masinutelor cu baterii realizeaza ca formula actuala nu e practica si nu va putea fi folosita la scara larga pentru transport. Bateriile reincarcabile sunt extrem de proaste si scumpe, si pe deasupra pun o groaza de conditii. Au capacitate mica de stocare, se incarca incet, e nevoie de o infrastructura extrem de costisitoare pentru ele, iau foc, sunt de unica folosinta, sunt scumpe, meteodependente s.a. Deci masinile viitorului vor fi electrice, foarte probabil, dar intr-o alta formula decat cea care ne e bagata noua pe gat acum. Masina din acest articol e cea mai buna dovada ca electricele prezentului sunt o catastrofa. Inainte de "pandemie", o masina cu dotarile si dimensiunile acestui ionic6 era pe la 24000 de eur. Motor cu combustie si fara batai de cap. Ei bine, am ajuns dupa vreo 3 ani sa vedem asemenea caraghioslacuri la niste preturi obscene, in numele incalzirismului si protejarii ganganiilor si gargaunilor din capul cirezilor de activisti guralivi si fara niciun rost in viata. Bravos Europa... suntem pe drumul cel bun... :)
    37 9
  • Seriff
    63000 euro? Cum? Pai nu ziceau Mike, Andrei, Banditos si alti experti auto ca masinile electrice se vor ieftini si vor costa cat cele termice, cumva s-au inselat?
    39 10
  • dacă Europa amână euro7 şi restricţionează concurenţa (chinezii) în Europa, preţurile vor rămâne mari.

    Tesla poate să mai scadă mâine cu 10.000€ fără probleme, dar de ce ar face-o dacă restul nu au ajuns nici înspre zona lor de preţ de astăzi?

    Piaggio ştia de scutere electrice din China / Taiwan de ani şi ani de zile dar nici azi nu are o producţie serioasă de scutere electrice sau câteva tentative la preţuri foarte mari !!!

    Dar sunt producători mici, chiar în România, Cluj care fac scutere, motorete şi motociclete electrice serioase, foarte frumoase, foarte bune şi la preţuri clar mult mai bune !

    Industria auto e prinsă în politică şi lăcomie iar soluţia este (ca mereu doar) concurenţa, economia de piaţă liberă.

    Va fi bine, în timp. Cât de repede... depinde de dinozaurii auto.
    11 29
  • Super! Hyundai la pret de BMW! Super oferta!

    Mult noroc sa concureze. Cu aceste preturi trebuie sa fii hater de BMW sa alegi asta in detrimentul unui i4 M50.
    15 22
  • @Seriff: spuneau expertii lu' Peste prajit ca vor fi MAI IEFTINE decat termicele. Ca nu va mai merita sa cumperi cu motor pe combustie. Ca de fiecare data, descoperirea epocala in domeniul bateriilor e dupa colt, mai avem de astepta un pic. Pana atunci insa trebuie toti sa strangem cureaua pana ne ies ochii. De fiecare data "nu mai e mult". Inca putin. Si prostii creduli pun botu' si asteapta cu ochii larg deschisi si cu zambet tamp pe moace. Si clipa eliberarii se tot incapataneaza sa nu mai vina... In mintea unora ca inteligentul de Mike rezolvarea inseamna normative si taxe CHIAR SI MAI absurde decat ce avem. Cand un domeniu incepe sa nu mai functioneze solutia e sa-l reglementam si sa-l taxam si mai paroxistic, in loc sa slabim cureaua cu cateva gauri. Deci sa ne asiguram ca biata industrie auto isi da duhul. Ca deocamdata nu e 100% sigur. Incredibil.... pamantul mintzii.... :)))
    27 10
  • Retardia
    ce bataie de joc.. nici nervi sa ii mai injur nu mai am.. se clameaza salvarea planetei prin nesimtirea asta de politica mizerabila.. ipocritii dracului
    23 6
  • Mike… sa scadă Tesla cu 10.000??? Ha, ha…
    Tesla nu-si găsește încă expresiile manipulatoare ca sa anunțe dezastrul. Nu mai pot scădea cu un euro fără sa între in pierdere. Au mașini produse pe stoc, model 3 este varza, model Y a căzut 17 poziții intr-o luna. Sigur ești in 2023 sfârșit de mai?
    25 23
  • Banditos
    @Seriff

    am vazut ca mi te-ai adresat prin mantinela punandu-mi "in spinare" o afirmatie pe care nu am spus-o vreodata. Pe scurt: esti in eroare in ceea ce ma priveste.

    In rest...cum mai merge taximetria?
    7 24
  • O fi Hyundai la pret de BMW, dar BMW nu are arhitectura pe 800V, iar la o electrica asta conteaza destul de mult
    2 19
  • In coreea, pretul de plecare (fara beneficii) este 56 mil won pt varianta de baza si 65 mil won pt echiparea max
    Adica convertim si obtinem 40.000 - 46.000 euro.
    Hai sa mai punem 1000 euro pt transport desi avand in vedere ditamai corporatia, pe ei ii costa vreo 100 euro/vehicul transportul de acolo pana aici.
    si gen 4000 euro pt taxa non-eu
    Deci pret pt europa trebuia sa fie 45.000-50.000 euro, nicidecum 63.000 euro
    Ah, stau boss, ca hyundai-kia sifoneaza taxa de rabla 10.000-11.000 euro de la stat.
    Si ia uite cum se vede de ce in romania costa atat de mult o masina electrica de la producatorii traditionali, pusi pe japca.
    Fura banii de la ministerul mediului, bani dedicati pt a fi mai usor pentru oameni cand cumpara masina, si nu ca vanzatorii sa umfle preturile de vanzare.
    Automarket, e cazul sa incpeti investigatia cu practicile de pret si sa expuneti mizeria asta.
    30 7
  • Banditos
    @Alin...pana la investigatie serveste un calmant. "Decat" zic.
    4 25
  • Mr. Dragnea
    samsarii trebuie sa aduca masini din china acum, sa lase naibii germania.
    9 19
  • Ai uitat TVA-ul. Nu-i nimic, mai încearcă o dată, dar fă pe degete, sa nu greșești.
    4 21
  • -20.000 de euro si ar putea avea ceva sanse de succes, insa la pretul anuntat starneste doar rasete.
    Dar poate nu stim noi cat a costat titlul de masina anului in lume, poate ca acum spera sa-si recupereze banii investiti in acel titlu.. penibili!
    Tesla se vinde-n draci pentru performante si mai ales pentru ca au ajuns la niste preturi decente, nu datorita unor titluri discutabile.
    Succes(la coborat preturile), hyundai & co.
    29 20
  • Ionic 6 arata bine, mai ales spatele ce seamana leit cu un Porsche...
    Interiorul la varianta de baza are o stofa pe scaune ce este sub Dacia Sandero la calitate, un tunel mare ce te va tine cu mana sus intr-o pozitie deranjanta.
    Spatiu din spate e generos pe lungime, dar are bancheta prea jos amplasata, deci vei sta cu genunchi ridicati. Nici spatiu de la cap nu este prea generos.
    Portbagajul este mic si are un acces incomod.

    Despre condus....va dati seama ca nu iti da nici o reprezentata masina la condus, zic ca sunt 3 bucati in Romania...ei doar le prezinta.

    Toate aceste si mai ales pretul m-au convins in schimb ca merita din plin o ...Tesla pe care am cumparat-o pe deplin impacat.
    3 19
  • JATO a anunţat...

    Cea mai vândută maşină din lume în primul trimestru din 2023 este.... Tesla model Y

    QED
    6 23
  • Cat credeti ca mai dureaza ca pretul curentului tras de la statii sa sara per km fata de cel al combustibilului conventional?
    20 5
  • @Nelu.Pantofaru

    1 - Hyundai are arhitectura pe 800V, ceea ce BMW nu are, iar asta cred ca e destul de important la o electrica.

    2 - pretul pt BMW e la varianta entry-level, deci pana ajungi la dotarile Hyundai mai ai de dat bani, si nu putini.
    Dotari standard Hyundai/BMW: matrix led/led, navigatie de 12.3"/8", scaune incalzite si electrice cu suport lombar inclus/BMW e optiune si costa 256 euro suportul lombar si 441 euro incalzite!! ma rog Hyundai are si scaune VENTILATE si cu masaj, vad ca la BMW nu exista nici OPTIONAL !!!! la fel, Hyundai vine default cu head-up dusplay, ghici cat costa la BMW?
    Mai vrei?

    3 - Hyundai are autonomie 519 km in varianta cu jante pe 20", iar cu jantele de 18" autonomia este de 583 km.

    Atentie, o marca premium se cumpara cu TOATE optionalele, altfel e masina de saraki.
    10 19
  • @ironr
    depinde, daca iei o masina pt sportivitatea ei, nu iti trebuie scaune incalzite si alte chestii inutile cand vrei doar sa simti masina cat mai bine. sau bagi banii aia in motorul/bateria mai mare.
    3 22
  • @IronR
    Cred ca te chinui prea mult sa le explici la cocalari diferenta intre BMW si Hyundai.
    La BMW sportivitatea vine cu semnul. Daca ai 2.0 dizal (cam asta isi permit majoritatea meltenilor) ei cred ca e sprotiva doar ca e cu semn de BMW.
    Dupa aia trebuie sa le explici ca nu doar semnul conteaza, ci mai conteaza si sa ai bani sa intretii troaca. Adica service corect, anvelopele de sezon, ITP facut pe bune. Daca ii intrebi pe cocalari care e diferenta intre anvelope de vara si de iarna ei cred ca sunt la fel si pot circula si vara cu alea de iarna, pentru ca BMW tine loc de multe.
    5 21
  • Banditos
    @Alin

    problema e simpla....se numeste politica de vanzari adaptata fiecarei piete in parte. Ca nu iti convine tie e irelevant. Incearca la alt dealer. In rest ramane cum am stabilit: pe langa un calmant iti trebuie si un dos de palma. Bosulica....
    3 21
  • Articolul este despre Hyundai cu preț de pornire la peste 60.000!!!, dar tu cu obsesiile tale cocalari, BMW etc.
    Restul mașinilor nu au nevoie de service corect si anvelope de iarna, S-o toți șoferii dobitoci își iau BMW-uri. Câți soferi știu câți ani se poate folosi o anvelopa de iarna indiferent de marca masini? Are “urme” bune.. este beton!!! Poi nu trebuie sa fie beton ca-i de iarna…
    BMW este un producător relativ mic (sub 3 mil pe an), planeta este plină de idioți (vezi exemplul tău), care nu-si permit un BMW întreținut corect si atunci își arată abilitățile de copy/paste.
    Repet si eu… dacă un sofer cu Hyundai face accident asta este, poliția este de vina cu nu da suficiente amenzi, dar dacă același sofer are BMW, deja este un bolid (prezentat in știri) care a intrat cu sălbăticie…, chiar dacă vorba ta are motor de 2 litri diesel… care pana la urma este un motor excelent, dar nu ceva ieșit din comun la performante.
    19 20
  • @Seriff
    Uite un pret pentru o termica de toata jena, mult sub Hyundai:
    https://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-golf-r-333-editie-limitata-pentru-germania-cu-76400-euro-pret-113937.html
    Deci bai baieti, 76400 euro pentru un VAG mic si pricajit???
    Haideti ca sunteti meseriasi.
    5 22
  • Calmează-te transparentule că este o serie limitată, nici o treaba una cu alta. La o serie limitată poți sa-i pui briz-briz-uri care costa zeci de mi si nu fac mare lucru in realitate. Acuma dacă găsești sau nu clienti, asta este… unii își cumpara costume cu 15.000 de euro ce naiba!!!
    19 21
  • Seriff
    @Bandtios, nu stiu cum merge taximetria, tu ar trebui sa imi spui fiindca ma gandesc ca folosesti des TAXI-ul din moment ce permis sigur nu ai, apropo am facut 800 km intr-o zi cu Diesel-ul, mi-a mai ramas autonomie inca 400 km, ia zi tu expertule ce electrica poate sa faca asta?
    Nu am stat sa caut statii de incarcare, nu tu griji, nu tu probleme.
    6 3
  • @Seriff
    Nu susții economia pe orizontală, mai un juice, burger, doi burgeri, o cazare în plus și la întoarcere... la fel.
    5 3
  • Seriff
    @11:14, vorbesti sa nu te ia somnul, nu mi-ai raspuns la intrebare, ce electrica te duce intr-o singura zi 800 km si sa iti ramana autonomie 400 km? Repet, fara sa ma stresez cu statii de incarcare, aplicatii, timp pierdut.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru