Prima comandă de flotă pentru Dacia Spring: o companie de închirieri auto din Franța va utiliza 3.000 de unități ale modelului electric

de Daniel Popescu
Vineri, 04.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a primit o comandă de 3.000 de unități ale modelului electric Spring din partea companiei de închirieri auto E.Leclerc Location din Franța. Modelul va fi disponibil în toate cele 500 de centre de închirieri ale companiei începând din 1 martie 2021.

Dacia a prezentat la jumătatea lunii octombrie noul model electric Spring, care va beneficia de o lansare mai puțin obișnuită. În faza inițială, modelul va putea fi achiziționat începând din primăvara anului viitor doar de operatorii de flote.

Grupul Renault a anunțat acum un parteneriat prin care operatorul de închirieri auto E.Leclerc Location din Franța va achiziționa 3.000 de unități Dacia Spring. Acestea vor fi disponibile în toate cele 504 centre de închiriere ale companiei din Franța începând din 1 martie 2021.

Potrivit Grupului Renault, obiectivul principal al parteneriatului este ca francezii să aibă posibilitatea de a testa noul model electric Dacia Spring pentru ca ulterior să cumpere unul.

"Acest parteneriat vă va permite să testați mașina și apoi să adoptați această formă de mobilitate pe termen lung. Datorită Grupului Renault și a brandului Dacia, este o ofertă accesibilă și un pas înainte pentru piața auto", afirmă oficialii E.Leclerc Location.

Dacia Spring are un motor electric de 44 de cai putere și o baterie de 26.8 kWh, în timp ce autonomia oficială în regim urban este de 295 de kilometri.

Acumulatorul se încarcă în mai puțin de o oră cu până la 30 kW.

Tot începând din primăvara anului viitor, Dacia Spring va putea fi comandată și de persoane fizice, însă livrările vor începe abia în toamna 2021. Dacia nu a anunțat încă prețurile pentru piața din România, însă în Ungaria a fost disponibil la pre-comandă pentru 17.800 de euro pentru primii 100 de clienți.

Via Renault

Comentarii (27)

  • Edikkk
    Maşinile electrice de toate categoriile: premium, lux, medii, ieftine se vând cu STOC ZERO


    Numai în România sunt unii care visează avioane, că poluează , că nu duce reţeaua electrică (mă bufneşte râsul pur şi simplu)
    19 42
  • Edikk. Din pura curiozitate,cand ai citit la piscina personala stirea asta cand iti beai cafeaua de naut cu rubarba si radeai de vulg ca are masini termice ,cand ai dus ceasca la gura ai tinut si degetul mic ridicat?PS. Reteaua duce,d'aia ramanen prin Bucale fara curent vara cand mai da careva drumul la clima.
    24 18
  • Super tare... uita așa vin bani la bugetu’ lu Orbán
    16 13
  • Danuț Alin Niță
    Spring" primăvara "din CHINA...bosss:)))
    14 18
  • acuma serios guys: aceleasi comentarii si aceleasi replici la 2 articole diferite??????
    13 16
  • Tembelus Rex
    Aveți idee de ce sunt două feluri de stopuri?
    2 5
  • @someone. Se asigura ca ne intra bine in cap.
    11 11
  • Edikkk
    Să ştii că cafeaua o beau cu degeţelul mic sus

    Eh... sic...

    :)
    15 18
  • Puteam sa jur asta,tii la eticheta,e bine. Apropo,ipotetic vorbind,daca ai fi nevoit sa-i faci un nes lu' domnu' Musk,cu ce i-ai freca nesul,cu un dispozitiv electric sau manual cu degetelul?
    18 13
  • Tembelus Rex
    @ Edikkk.......1. Mașina electrică rentează ca a doua sau a treia mașină în familie 2. Mașina electrică vine la pachet cu casa pe pământ (asta înseamnă zeci de mii bune sau sute de mii de euro - în funcție de oraș/ localitate/ zonă). 3. Eu personal nu concep să am mașină electrică și să încarc în oraș/ la supermarket etc. Deci vezi că nu mă iau de autonomie, de autonomie iarna, de prețul de achiziție, de poluarea produsă de producția bateriilor, de mutarea poluării pe termocentrale, de greutatea mai mare, ruliul și frânarea mai deficitare (doar in unele cazuri) față de echivalentele termice, de timpi de încărcare etc. Sunt foarte conștient de utilitatea unei electrice mai ales în oraș și împrejurimi, de mentenanța mult mai facilă și simplă, de facilitățile fiscale, de confortul acustic, de cuplu instant (mă rog aproape instant). Deci mai sunt și alte categorii de oameni vezi bine.....accept electrică ca a doua, a treia mașină + casă pe pământ cât de modestă (50-60 metri pătrați) dar nouă. Dar câți din noi își permit luxul ăsta?????? Asta înseamnă mult peste 100 000 de euro......bani grei pentru un român obișnuit....
    23 17
  • Edikkk
    Ha ha ha, aprecierea pentru Elon Musk este că a dat peste bot la mulţi nemernici.

    Mega bateria din Australia de exemplu, care au promis că o ridică în X zile şi s-au ţinut de promisiune !!!

    Dar nu e tot, ce este fantastic, că colateral au demonstrat că dpdv economic gestionarea încărcării unei reţele regionale / naţionale cu mega bateria tesla este cu mult mai bună (timpi extrem de mici de activare, practic secunde), cu mult mai ieftin de întreţinut, mai ieftin de instalat decât generatoarele pe gaz metan !!!

    Fantastic.

    Sunt super meseriaşi.
    15 22
  • Edikkk
    Pentru 90% din români azi, da, sunt sume mari

    Pentru 10% din români, nu

    Asta azi.

    În 100 de ani, 50% din români îşi vor permite casă cu panouri şi maşini electrice poate

    Ideea e să ştim ce există şi ce e frumos, în caz că câştigăm la loto să nu luăm BMW seria 7 8cilindri ci o casă şi un ID.4

    OK?

    :)
    14 24
  • Edikkk
    https://youtu.be/vl6IxFtJV4Q
    13 18
  • @edikkk. Chiar crezi ca oamenii de rand devin mai bogati iar viata o sa fie din ce in ce mai buna si mai usoara?Vorbesti de romani peste 100 de ani,in 20 de ani n-o sa mai existe Romania iar tu crezi ca 50% dintre ei vor avea panouri solare pe buda din fundul curtii.Esti idealist iar viitorul o sa fie sumbru pentru toti,inclusiv pentru Europa de V aia "bogata",inclusiv pentru tine. Esti optimist,cica face bine la starea de spirit si atat. Apoi cand iei viata in "pept" ramai mirat ca ce s-a intamplat de a ajuns asa.
    19 15
  • Edikkk
    România şi-a dublat PIBul la fiecare 10 ani

    Oamenii, în medie, îşi permit maşini SH şi electrocasnice de toate felurile

    Chiar şi oricine avea forţă de muncă, la sate ori a emigrat ori lucrează la oraş

    Alcoolici sunt în toate ţările ....

    Dar România o duce mai bine şi va exista şi după 100 de ani. Să nu uităm că, în medie PIB capita NOMINAL am depăşit Rusia, Turcia şi media globală

    Da, există şi români foarte săraci dar ne permitem duşuri cu apă caldă, etc

    România va intra în OECD şi de aici iar o dezvoltare pentru noi.

    Şi asta în condiţiile în care dezvoltarea României a fost înfrântă de crizele mondiale... Criza financiară din 2008, acum COVID, etc

    Da, sunt clar optimist, dar cine vrea bani şi mai mulţi îi trebuie calificare şi mai înaltă (medicală de preferinţă).

    OK?
    16 22
  • @edikkk,am mai zis-o,"Dar România o duce mai bine şi va exista şi după 100 de ani" trebuie sa fii tare naiv sa crezi ca o tara amanetata si atat de bogata in resurse ,atat de indatorata si cu o populatie mica si in scadere si care imbatraneste masiv de la an la an o sa aiba un viitor luminos.Sper ca esti doar optimist si nu ai spus cele de mai sus din pura propaganda.
    17 16
  • Oamenii o duc mai bine ca își permit mașini sh și electrocasnice...cel mai important e ce sacrificii fac pentru aceste achiziții... dacă renunți să-ți cumperi chiloți ca sa iei o mașina de spălat in rate ori cauți sa bagi combustibil in rate... ori de maxim 50 lei...
    17 15
  • Pretul efectiv al bateriei pentru modelul Dacia Spring este de cca. 3.000 USD (26,8 kWh×110 USD/kWh) si reprezinta cca. 30-35% din valoarea masinii.

    Mai adaugati circa 500-600 USD/buc transportul pe vapor din China, pana in Europa.

    Masina efectiv, pana la poarta reprezentantelor auto Dacia din Europa, nu ar trebui sa coste mai mult de 10.500-11.000 USD - ceea ce ne-ar duce la o valoare de vanzare de aproximativ 10.000 Euro.

    Cu cat o vor vinde chinezii - pardon, francezo-japonezii (Renault-Nissan)?!

    Aceasta este intrebarea. Restul este doar PROFITUL....

    Se plangeau producatorii auto - pana de curand - ca masinile electrice nu sunt profitabile. Oare?!
    8 5
  • Tembelus Rex
    @Edikkk ești idealist prietene.......e bine pentru psihicul tău că vezi partea plină a paharului......dar discursul tău seamănă a discurs de politician român. Știi e o diferență între Orban de Ungaria și Orban de Romania.....unul vrea în Constituția țării să introducă termeni ca bărbat și femeie legat de căsătorie, tot el blochează adoptarea bugetului UE ( mă întreb câte ouă are omul ăsta) și altele, pe când ăsta al nostru
    face....promisiuni !!!!!!! Și nu cu ID 4 și ID 3 nu e bine ! Și nici cu seria 7 - nu mă interesează imaginea și statusul! E bine cu un Zoe + I 30 (prin Rabla amândouă ....entry level ai răcorit 30 000 de euro și gata). Pleci la munte/ mare pleci cu I30. Mergi in oraș, pe lângă - mergi cu Zoe!
    9 4
  • Ce treaba buna, sa poti inchiria masina cat timp vrei, convingandu-te deplin de ceea ce poate face, dar maiales de ceea ce nu poate.
    Vad 16 comentarii la articol si-mi zic: "Ia sa vedem ce mai spun romanii despre viitoarea Dacia Spring!?"
    Dau clic si.. ce sa vezi, aceleasi dobitoace contrand parerile lui Edi.
    Mai afumatilor, daca tot nu dati 2 bani pe electrice, de ce va mai pierdeti vremea cu articole despre asa ceva? Sau, defapt nu pierdeti nimic pentru ca nu aveti ce.. tristilor
    Ca sa nu mai spun de faptul ca orice comentariu care face referire la alt comentariu si nu la articol, ar trebui sters din start. Calitatea bate cantitatea ;)
    18 35
  • Tembelus Rex
    @Edikkk .....am uitat ZOE + i30 + casa cu panouri (toate noi) .... :-)
    6 2
  • @pishu. Am intelws,parerele noastre sunt dobitoace iar cele ale lu' Edik sunt fara cusur."treaba buna, sa poti inchiria masina cat timp vrei"- unde e noutatea? Asa e de zeci de ani.
    "Ca sa nu mai spun de faptul ca orice comentariu care face referire la alt comentariu si nu la articol, ar trebui sters din start." :)) Esti atat de nostim.
    20 14
  • Ps. "Istoricul" Calingura e cel care ne mustra mai mereu ca deviem in comentarii de la subiect,asta cand nu ne arata batul semnandu-se hunter sau orice altceva din anonimat.
    17 12
  • Zlatan
    Cel care crede ca tara noastra o duce bine - ce ai fumat maestre ????? O masina sh in tara costă mult mai putin decat una noua de ex oamenii ce isi cumpara sh se folosesc zilnic de ea muncesc fac naveta etc . Crezi ca daca tu te-ai nascut " with a spoon on your ass" toti s-au nascut asa ?
    17 7
  • Danuț Alin Niță
    @Mișu
    Măi obositule .....tristule :)))
    18 9
  • Exact ceea ce spuneam la comentariile de la lansare: ideala pentru flote, taxi, naveta zilnica.
    8 4
  • Stiu ca si cei de la inchirieri auto bucuresti www.rent-a-car-otopeni.ro au achizitionat anul acesta mai multe masini
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru