Primele imagini cu versiunea de pre-serie pentru Peugeot 508 Sport Engineered: sportiva va avea sistem plug-in hybrid de 360 CP

de Daniel Popescu, Foto: Peugeot
Luni, 24.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a publicat o serie de imagini cu o versiune de pre-serie a modelului sportiv Peugeot 508 Sport Engineered, care va avea un sistem plug-in hybrid de 360 de cai putere. Comenzile sunt programate să înceapă în martie.

Cu un an în urmă, la Salonul Auto de la Geneva, Peugeot a prezentat conceptul 508 Sport Engineered, despre care a confirmat ulterior că va primi și o versiune de serie.

În contextul în care comenzile sunt programate să înceapă în luna martie, constructorul francez a publicat pe rețeaua de socializare Twitter câteva imagini cu o versiune de pre-serie pentru 508 Sport Engineered.

Pentru moment, Peugeot nu a oferit niciun fel de alte detalii, singura mențiune fiind legată de "performanța inteligentă electrificată născută în laboratorul Peugeot Sport".

Mențiunea face referire la faptul că Peugeot 508 Sport Engineered va avea un sistem de propulsie plug-in hybrid de 360 de cai putere și tracțiune integrală, potrivit unor declarații făcute de CEO-ul Jean-Philippe Imparato în luna decembrie a anului trecut.

Conceptul prezentat în urmă cu un an avea un motor pe benzină PureTech de 1.6 litri de 200 CP, un motor electric de 100 CP și un al doilea motor electric de 200 CP montat pe puntea spate.

Nu este clar ce baterie va integra versiunea de serie, însă conceptul era echipat cu un acumulator de 11.8 kWh care oferea o autonomie electrică de 50 de kilometri, conform standardului WLTP.

Nu este clar când va fi prezentat Peugeot 508 Sport Engineered, în contextul în care francezii nu vor fi prezenți la Salonul Auto de la Geneva, însă livrările sunt programate să înceapă în luna octombrie.

508 Sport Engineered va fi primul model din noua gamă de performanță dezvoltată sub brandul Sport Engineered, care va avea sisteme de propulsie electrificate și care va înlocui actuala gamă GTi.

Via Peugeot, Caradisiac

Comentarii (4)

  • 200 + 100 + 200 nu fac 500 ?
    3 10
  • Pregatesc un nou film Taxi :D
    13 2
  • sunt 360 de calusei tiganesti...
    2 7
  • Care e treaba cu caii putere? Explicati-mi si mie va rog, ca sa inteleg de unde vine diferenta.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru