Primele imagini cu prototipurile viitorului Mercedes-Benz SL Roadster: modelul ar urma să debuteze în 2021

de Cornel Șocariciu
Joi, 27.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini cu prototipurile viitorului SL Roadster. Noua generație va fi dezvoltată de divizia Mercedes-AMG și ar urma să fie prezentată în 2021.

În luna aprilie a anului trecut, oficialii Mercedes-Benz au anunțat că vor dezvolta o nouă generație SL. Modelul va fi pregătit de divizia de performanță Mercedes-AMG și ar urma să fie prezentat în cursul anului viitor.

Mai mult decât atât, conform declarațiilor făcute recent de Gorden Wagener, directorul departamentului de design din cadrul Daimler, viitorul SL va fi inspirat de originalul 300 SL. Reprezentantul Daimler spune că astfel, SL va reveni la "ADN-ul sportiv" și "va pierde din statutul de roadster GT".

"Pentru mine, cel mai frumos SL este originalul 300. Și sunt de părere că am preluat o parte din ADN-ul acestuia. În aceste condiții, viitorul SL va fi, probabil, cel care se va apropia cel mai mult de atuurile primei generații", a declarat Gorden Wagener.

Acum, reprezentanții Mercedes-Benz au publicat primele imagini cu prototipurile viitorului SL Roadster. În acest moment, inginerii și tehnicienii au demarat testele dinamice, acestea urmând să se desfășoare atât în centrul de la Immendingen, cât și pe drumurile publice.

Noul Mercedes-Benz SL Roadster va fi produs pe o versiune specială a arhitecturii MSA (Modular Sports Architecture), aceeași platformă urmând să fie folosită și pentru viitorul AMG GT.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru