PSA va mări salariile angajaților din Slovacia: francezii produc Citroen C3 și Peugeot 208 în apropiere de Bratislava

de Paul Cosma
Vineri, 15.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA a anunțat majorarea salariilor pentru angajații săi din Slovacia, în urma unui acord cu sindicatele. Citroen C3 și Peugeot 208 sunt modelele pe care PSA le produce în Slovacia, în apropiere de Bratislava.

Slovacia este o piață auto importantă în centrul Europei, având producători ca Volkswagen, Kia sau grupul PSA, a căror producție totală anuală se ridică la peste un milion de vehicule.

Satisfacția angajaților este una din prioritățile constructorilor auto, motiv pentru care francezii de la PSA au anunțat creșterea salariilor în Slovacia. În urma unor negocieri cu sindicatele, angajații PSA din Slovacia vor avea salariile mărite cu aproape 8%.

Această mărire vine după o altă majorare de 6.3% în 2017, atunci când fabrica PSA din Slovacia a produs circa 335.000 de mașini, respectiv unități Citroen C3 și Peugeot 208.

Slovacia va găzdui în curând un nou producător auto, după ce britanicii de la Jaguar Land Rover au anunțat construcția unei fabrici la mai puțin de 60 de kilometri de uzina PSA.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru