Renault renunță la dezvoltarea unor noi motoare diesel

de Paul Cosma
Marti, 27.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault nu va investi în dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel și, în schimb, le va îmbunătăți pe cele existente, potrivit CEO-ului Luca de Meo.

În contextul pierderilor înregistrate de grup și a unei noi strategii prin care să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon la nivel global, Renault va reduce investițiile în motoarele diesel

Acestea nu vor primi o generație nouă, ci doar vor fi îmbunătățite, a spus Luca de Meo, șeful grupului francez, într-o discuție cu acționarii. 

Până în 2025, Renault vrea ca 65% din vânzările sale europene să fie în dreptul vehiculelor electrificate. Cota ar urma să ajungă la 90% din total până în 2030.

Obiectivul Renault pentru 2021 este ca vânzările de mașini electrice și hibride să se dubleze și să atingă borna de 350.000 de unități, potrivit unor surse apropiate de companie.

Via Reuters

Comentarii (8)

  • Sannicolau Mare si ferm
    Nu e belzebut atat de negru,anticul 1.5 dci e scos pe piata in 1994 si l-au tot imbunatatit de atunci. Asa o sa se intample si cu motorizarile de acum,vor trage de ele pana se destrama UE :)).
    23 6
  • Nici nu au nevoie de noi motoare diesel. Eroicul 1.5 DCi mai "DuCi" inca 20 de ani cu mici imbunatatiri ici colo. Mai o injectie noua, mai un filtru imbunatatit, mai o turbina de ultima generatie si se descurca pe 90% din masinile vandute de renault. Inclusiv pe Zoe.
    23 4
  • Edikkk
    Viitor.... anul de graţie... 2203 ... încă unii români caută prin gunoaie motoare diesel termice.... deşi nu mai există de cumpărat combustibil... motorină....

    Madmax III - partea România


    :))))

    De aia stau ăia cu diesel cu CD-ul la parbriz !!!

    Nu pot renunţa la trecut...

    :)))
    6 25
  • @edikk
    Da,ba,crezi ca grangurii petrolisti se panicheaza cand te citesc pe tine. Termicele tot vor polua pe vapoare,avioane,tractoare,camioane,electricele inutile,scumpe si cu autonomia mica sunt scoase la misto sa mai bage o taxa pe poluare,un certificat verde,un interzis. Pe pariu ca in 20 de ani tu nu vei avea nici termica dar nici electrica? Un fel de Coreea de N dar mai progresista si stangista.
    18 5
  • Seriff
    Mai bine stau cu cd-ul la parbriz decat sa dorm prin kaufland sau sa merg cu 80 la ora pana la mare ca sa nu raman fara baterie.
    21 5
  • @Edikăkă
    Io stau cu caseta cu Dolanescu in parbriz da' conduc o Tesla.Pana mai ieri am avut o banda de magnetofon de la Kashtanu' lu' tata dar primea eroare autochilotu. Ce zici de asta,sunt modeRNA ca vaccinu' pt botnitari sau nu?
    13 5
  • la cat de speriat esti tu umblii nu cu cd-ul in parbriz, ci cu cruciulite si icoane lipite de bord sa te ajute Al de sus sa nu te omoare fumegatorii astia care merg cu peste 180
    10 2
  • Edikkk
    @Edik
    la 27.04.2021, 20:28

    vai de capul tău, atât te-a dus capul mic şi aia mică

    Dacă tot vrei să faci un roast, încearcă ceva mai bine, aşa ce ai scris e penibil

    PS nu îmi trebuie 180 pentru că oricum de câte ori am mers pe autostradă (în România) dacă mă depăşea unul la 100-200 km

    Pentru că 95% dintre români conduc civilizat se pare
    Apoi au mai scăzut numărul de vitezomani.... ori au murit, ori nu mai au bani de motorină....

    Un singur tâmpit mai dădea flashuri

    Mda
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru