Rolls-Royce și Hyundai vor dezvolta împreună un vehicul electric zburător electric, pe bază de hidrogen

de Tiberiu Safta
Marti, 19.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce și Hyundai au anunțat, oficial, încheierea unui parteneriat în care cele două companii vor dezvolta propulsoare noi. Acestea nu vor fi pentru mașini, ci pentru aeronave, în special pentru piața vehiculelor zburătoare (AAM). Propulsoarele vor fi electrice, în combinație cu tehnologie pe bază de hidrogen, iar primul vehicul zburător rezultat din acest parteneriat va fi prezentat până în 2025.

Rolls-Royce și Hyundai sunt două nume importante din industria auto, dar care nu puteau fi mai diferite una față de cealaltă. Pe de o parte, vorbim despre o marcă de lux, exclusivistă, care produce mașini în numere mici, pentru anumiți clienți. Pe de altă parte, avem de-a face cu o marcă de volum, care produce mașini accesibile în numere mari.

Așadar, un parteneriat între cele două companii ar fi unul neobișnuit. Însă, acest lucru s-a materializat, deoarece cele două companii au încheiat un astfel de parteneriat. Rolls-Royce și Hyundai au anunțat că vor dezvolta împreună propulsoare electrice, care conțin și tehnologie pe bază de hidrogen, pentru aeronave.

Mai exact, cele două companii se vor concentra pe segmentul vehiculelor zburătoare (AAM). Aici sunt incluse mobilitatea aeriană urbană și mobilitatea aeriană regională. Atât Rolls-Royce, cât și Hyundai, au experiență în acest domeniu. Rolls-Royce este și un producător principal de motoare cu reacție pentru avioane, prin divizia Rolls-Royce Holdings, iar Hyundai și-a înființat, recent, o divizie specială care se ocupă de crearea unor vehicule zburătoare.

Astfel, cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere, care prevede 5 puncte importante: dezvoltarea sistemelor de propulsie pentru divizia de vehicule zburătoare Hyundai, industrializarea sistemelor de propulsie Rolls-Royce pe piața vehiculelor zburătoare și dezvoltarea unor sisteme de propulsie electrică în combinație cu pile de combustie ca sursă de energie pentru platformele Regional Air Mobility ale celor de la Hyundai.

De asemenea, memorandumul prevede colaborarea între cele două companii cu scopul de a aduce pe piață un sistem de propulsie electric pe bază de hidrogen produs în număr mare.

Ultimul punct constă în organizarea unei demonstrații cu un astfel de vehicul zburător până în 2025.

"Suntem încântați să colaborăm cu Rolls-Royce pentru a folosi expertiza lor în domeniul aviației și certificării pentru a accelera dezvoltarea sistemelor de propulsie cu celule de combustibil cu hidrogen", a declarat Jaiwon Shin, CEO-ul Grupului Hyundai.

Industria aeronautică se pregătește să facă pasul către aeronave electrice și pe bază de hidrogen și cu o amprentă neutră de carbon până în 2050. Hyundai se pregătește să lanseze un serviciu aerian propriu în Statele Unite, iar Rolls-Royce dorește ca toate produsele sale să fie neutre în carbon până în 2030.

via Rolls-Royce, Hyundai

Comentarii (2)

  • "Pe de o parte, vorbim despre o marcă de lux, exclusivistă, care produce mașini în numere mici, pentru anumiți clienți."
    :))))):))))):)))))
    Alo, baietii!!! E vorba despre Rolls-Royce Holdings plc, aia cu avioane, nu despre Rolls-Royce Motor Cars, aia cu masini.
    Mai si citati Rolls-Royce ca sursa. Doamne fereste.
    14 1
  • se pare ca Hyudai/Kia Romania plateste bine pentru asa reclama(e). Apar mereu in primele 10-15 rubrici pe AM
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru