România conduce Franţa la pauză: Dacia Sandero, cea mai vândută maşină în Hexagon în rândul persoanelor fizice în prima jumătate a anului

de Daniel Popescu
Luni, 11.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero este maşina care s-a vanduut cel mai bine în Franţa în prima jumătate a anului în rândul persoanelor fizice, după ce a învins Peugeot 208 şi Renault Clio.

Dacia Sandero continuă să reprezinte alegerea celor mai multe persoane fizice din Franţa când vine vorba despre achiziţionarea unei maşini noi.

Potrivit ultimelor rapoarte de vânzări din Hexagon, Dacia Sandero ocupă primul loc în topul celor mai vândute maşini pentru persoane fizice cu vânzări de 26.942 de unităţi, corespunzătoare unei cote de piaţă de 5.2%, în creştere cu 25% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Modelul românesc a reuşit astfel să învingă rivalii francezi tradiţionali reprezentaţi de Peugeot 208, cu vânzări de 26.070 de unităţi şi o cotă de piaţă de 5%, şi Renault Clio, care s-a vândut în 24.905 exemplare (4.8%). Practic, Sandero a fost lidder pe piaţă în acest segment începând din luna aprilie, după ce în primul trimestru a ocupat locurile 2-5 în topurile lunare. Tot în acest clasament, Dacia Duster ocupă poziţia a 7-a cu 16.118 unităţi şi o cotă de piaţă de 3.1%.

Urmareste Automarket
Dacia Sandero nu are însă aceeaşi priză la public şi în rândul persoanelor juridice.
De altfel, datele oficiale arată că doar 14% dintre unităţile Sandero au ajuns în flotele unor companii, iar acest lucru se vede şi în clasamentul general al vânzărilor: dacă luăm în calcul toate vânzările, indiferent de natura lor, Dacia Sandero este pe locul 6 cu 31.407 unităţi şi o cotă de piaţă de 2.85%.

În acest top, Renault Clio ocupă de departe primul loc cu peste 62.000 de unităţi, adică dublu decât Sandero, în timp ce podiumul este completat de o altă marcă franceză prin Peugeot 208 şi Peugeot 308.

Comentarii (2)

  • De unde „romaneasca „ ???????
    1 2
  • un Renault cu alta sigla
    oricum , ( sincere ) felicitari pentru modele
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru