Șeful Fiat-Chrysler vorbește despre apusul unei ere: “Trebuie să ne reducem substanțial dependența de diesel”

de Petre Barac
Joi, 12.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, CEO-ul grupului Fiat-Chrysler (FCA), estimează că vânzările motoarelor diesel vor scădea pe toate piețele auto și, de aceea, constructorii trebuie să își reducă dependența față de aceste motoare.

Grupul Fiat-Chrysler se pregătește să dezvăluie, la începutul lunii iunie, strategia sa pentru următorii 5 ani.

Până atunci, șeful Sergio Marchionne a spus deja că toate brandurile FCA, printre care Fiat, Alfa Romeo, Jeep sau Maserati, vor renunța să mai vândă modele diesel până în anul 2022.

Motivul? Oficialul italian crede că tehnologia mașinilor electrice va oferi un randament mai bun în comparație cu noua generație de motoare diesel.

”Declinul este în desfășurare. De la Dieselgate încoace, vânzările diesel s-au redus lună de lună. Nu are rost să negăm asta. Costurile cu adaptarea motoarelor diesel la noile cerințe de piață vor deveni prohibitive. Trebuie să ne reducem substanțial dependența de diesel. Dieselul este pe moarte și nu știu dacă noi, ca industrie, putem să-l mai salvăm,” a declarat Sergio Marchionne.

Via Autocar

 

Comentarii (3)

  • Sa se inteleaga de ce il consider un CEO nepotrivit si lipsit de credibilitate, sa nu spun altfel :

    http://www.automarket.ro/stiri/marchionne-este-greu-de-impresionat-masinile-electrice-nu-sunt-viabile-80305.html

    Acum 6 luni declara ca masinile electrice nu sunt viabile, dar grupul pe care il conduce va renunta la diesel pana in 2022, avand in vedere ca nu are mari proiecte de viitoare modele electrice. Ce-ai facut nenea ?
    11 4
  • Toate aceste declaratii contradictorii ale boss-ilor din industria Auto arata nimic altceva decat o mare degringolada in care se afla toata industria . Neluand in seama pe cele ale nemtilor care pot fi acuzati de subiectivism , celelalte grupuri mari vad ca au viziuni (mai mult pareri) total contrare dar care si alea si le schimba dupa cum bate vantul. Nea Marchione oricum e dus rau saracu , nu stiu cat de multi il iau in serios. Ce e de remarcat totusi, e faptul ca toti au gasit in aceasta degringolada "controlata" o scuza ca sa faca / lanseze tot felul de experimente profitand toti de ciudata naivitate (ca sa folosesc un termen placut ) a cumparatorilor care parca au intrat intr-o transa (din nou ca sa folosesc un termen bland) si cumpara tot ce li se serveste daca este insotit de cuvantul "tehnologie noua", mai ales daca respectivul produs este "cocotat" cat mai sus (SUVuit). Am un feeling acut ca aceasta industrie se indreapta spre un mare colaps si e numai din cauza lor.
    3 0
  • FCA fan
    Se concentreaza si ei pe ce stiu sa faca mai bine, adica pe benzinare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru