Sens giratoriu suspendat în Ploieşti - lucrările încep în septembrie

de Sebastian Toma
Joi, 08.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DN1 va primi o serie de modificări în vederea fluidizării circulaţiei. Printre acestea se numără pasarele pe Valea Prahovei şi un sens giratoriu suspendat în Ploieşti.

Esential 282.84 metri este lungimea inelului central al viitorului sens giratoriu suspendat din judeţul Prahova.
Ploieştiul va primi un sens giratoriu suspendat pentru a gestiona mai bine traficul din zona de nord a oraşului, informează Mediafax. Noul proiect va fi localizat în localitatea Blejoi, va costa 78.595.330 lei şi este realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Consiliul Judeţean Prahova a contribuit cu trei milioane de lei. Organizarea de şantier va începe în 20 august, iar lucrările vor începe în 1 septembrie. Noul sens giratoriu va fi finalizat într-o perioadă de 18 luni, potrivit proiectului semnat marţi la Ploieşti.

Sensul giratoriu suspendat are o lungime de 956.86 metri, iar inelul central va avea o lungime de 282.84 metri. Acesta face legătura între DN 1 B Ploieşti – Buzău şi DJ 102 Ploieşti – Plopeni – Slănic, fiind amplasat peste centura de nord-est a Ploieştiului. Fluidizarea traficului prin amplasarea acestui sens giratoriu va fi efectuată prin înlocuirea intersecţiei semaforizate, reducând durata petrecută de participanţii la trafic în intersecţia respectivă.

Autorităţile vor să fluidizeze traficul înspre Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi spre zona comercială din nordul municipiului Ploieşti.

Urmareste Automarket
Traficul pe DN1 va fi fluidizat şi în localităţile Buşteni, Azuga şi Comarnic, urmând să fie amplasate mai multe pasarele pietonale. Fiecare dintre pasarele va costa, în medie, 80.000 de euro plus TVA, unele localităţi urmând să aibă mai multe pasarele, pentru a favoriza folosirea acestora şi pentru a reduce riscul accidentării pietonilor care trec prin loc nepermis.
Instalarea pasarelelor pietonale de pe Valea Prahovei va fi finalizată până la data de 15 august, spun autorităţile. Achiziţia şi instalarea pasarelelor este gestionată de CNADNR şi va costa 500.000 de euro.

AICI POŢI CITI feature-ul Automarket.ro despre sensul giratoriu.

Via Mediafax | Gândul

Comentarii (4)

  • markusrull
    oare au facut vreun studiu de trafic in zona? sau le fac tot ca in Sibiu, dupa ureche?
    9 5
  • @markusrull
    Cred ca te refereai la pasajele pietonale, unde nu am info. Legat de sensul giratoriu, el este binevenit avant in vedere blocajele la intersectia Ploiesti- Plopeni cu centura ocolitoare a Ploiestiului, sensul giratoriu suspendat fiind mai mult decat necesar. O initiativa laudabila si in plus, prima de felul asta din Ro.
    11 0
  • markusrull
    Am intrebat retoric daca au facut studii de trafic pentru sensurile giratorii, daca e viabila contruirea lor. In Sibiu le-au construit iar apoi si-au dat seama ca nu sunt atat de eficiente pe cat credeau pentru ca nimeni din primarie nu a facut un studiu de trafic in prealabil, doar daca a crezut ca e necesar un sens giratoriu, l-au proiectat si l-au executat.
    Studii de trafic pentru pasarele pietonale? Asta in conditiile in care nu se fac studii de trafic pentru sensurile giratorii si pentru intersectiile semaforizate? Cred ca gandesti mult prea departe:))
    6 2
  • tivmar
    solutia intersectiilor pe centura bucuresti pe care boii cnadr n-o vad!!!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru