STUDIU: 41% dintre șoferi vor ca următoarea lor mașină să fie electrificată

de Alexandru Monenciu
Joi, 22.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu recent arată că 41% dintre șoferii din 13 țări și-ar dori ca viitoarea lor mașină să fie echipată cu un sistem de propulsie electrificat. Studiul a fost făcut pe un eșantion de 9.000 de persoane din 13 țări.

Mașinile electrificate sunt privite, încă, cu un anumit scepticism. Dar, o dată cu trecerea timpului, procentajul celor care și-ar dori ca viitoarea lor mașină să fie echipată cu un sistem de propulsie electrificat este tot mai mare.

Cei de la Ernst&Young au realizat, anul trecut în luna septembrie, un studiu care a arătat că 30% dintre persoanele chestionate ar vrea ca următoarea lor mașină să fie ori pur electrică, ori hibrid sau plug-in hybrid. Acum au repetat studiul, iar rezultatul este surprinzător.

Procentajul celor care își doresc o mașină electrificată a crescut la 41%, iar realizatorii spun că unul dintre motive ar fi chiar pandemia de coronavirus. 78% dintre potențialii cumpărători ai unei mașini electrificate susțin că pandemia i-a făcut să fie mai conștienți de problemele mediului și își doresc achiziționarea unei mașini sustenabile.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 9.000 de persoane din 13 țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, China, Germania, Italia și Marea Britanie.

Desigur, cifrele sunt diferite, în funcție de țara din care provin persoanele chestionate.

Spre exemplu, 66% dintre americanii intervievați au spus că următoarea lor mașină va fi cu motor termic și doar 28% se gândesc la un vehicul electrificat. În Australia, 75% sunt pentru mașinile convenționale și 17% pentru electrificare.

În Germania, 54% dintre persoane optează pentru o viitoare mașină cu motor termic și 38% pentru un vehicul electric, hibrid sau plug-in hybrid. 2% spun că ar încerca o mașină alimentată cu hidrogen și 7% nu sunt siguri de alegerea pe care ar face-o.

Italienii sunt, însă, pentru sustenabilitate. 63% dintre cei chestionați vor ca următoarea lor mașină să fie electrificată, în timp ce 28% spun că nu renunță la motorul termic.

via EY

Comentarii (20)

  • Eu deja mă gândesc la un 520d mild hibrid, nu dați cu hate, este electrificat.
    18 6
  • Edikkk
    :))) like dan grc

    Oicum ditamai studiul şi nu au fost în stare să spargă "electrificate" în
    - electrice
    - plugin hibrid
    - hibrid non plugin (aici incluzând şi micro hibride)

    Trist tare măi E&Y !!!
    La aşa firmă mare aşa mare confuzie...
    5 16
  • dacă propaganda adikk spălarea pe creier a viitorilor șoferi a ajuns la 41% sa fie i-electrificati, atunci mi e teamă că eu inca sunt in categoria aia de 59, deci voi lua o mașină normala de care voi tine cat voi putea. Am văzut de curant pe yt un veteran de război american care împlinise 100 de anișori și își scosese din garaj ceva mașina cumpărată prin 1947. Nu mai mersese demult cu ea, că avea altele mai noi de prin 1960, ba chiar una foarte nouă de prin 1980.
    Pun pariu că Moșul, f simpatic dealtfel pentru următoarea mașina ia în calcul ceva electrikk
    15 6
  • Elocvent ar fi un studiu despre câți km ar trebui sa parcurgă un diesel euro 6D pentru a polua cât o electrică autoincendiata
    18 9
  • Da, dar 60% dintre romani vor TDi. Cu i roșu, neapărat!
    9 14
  • Atentie, electrificata nu electrica. Deci intra toate categoriile: mild hybrid, hybrid, plugin hybrid si full electric. Cel putin in Europa in urmatorii 5 ani nu va mai exista vre-o masina noua disponibila la vanzare fara macar un nivel minim de asistenta electrica si asta datorita normelor de poluare Euro.

    Mai departe discutia se poate duce la nesfarsit care-i mai cu motz.
    19 0
  • Aia 41% trebuie trimisi de urgenta la tratamentul cu electrosocuri,e singura lor scapare!
    10 8
  • Ar fi fost mult mai elocvent studiul daca includea si costurile aferente intentiei.
    Costurile suplimentare fata de versiunea nonelectrificata in functie de model ar fi urmatoarele:
    - hibrid simplu 20-30% in plus (corolla simpla 18k vs. corolla hibrida 23k)
    - plug-in 40-60% in plus (Captur simplu ~18-23k vs. Captur e-tech plugin 29k)
    - electrica ~100% in plus (kona simpla 16.5k vs. electrica 34k)

    Cum suna o intrebare de genul:
    - "Sunteti de acord ca urmatoarea dumneavoastra masina sa fie electrificata chiar daca asta inseamna sa platiti intre 20-100% in plus pe masina, dupa caz?"
    vs.
    - "Sunteti de acord ca urmatoarea dumneavoastra masina sa fie mai prietenoasa cu mediul?"
    26 1
  • Dau si triplu, nu doar dublu pentru inspirat aer mai curat.
    Intrebare: ati da dublu pe o masina care sa va tina plamanii mai sanatosi sau ati da la jumatate si de restul va tratati de cancer, astm, alergii, covid, etc...???
    Hai ca asta cu sanatatea nu e ok, ca pe masina dai toti banii deodata, dar la sanatate se distruge in timp si nu se vede, nu stim pe ce sa dam vina.
    @dan_grc: mild hibrid nu e electrica. Aici se zice de BEV sau PHEV. Daca ai vrea un 530e, atunci e diferit, dar tu cumperi motorina cu bidonul de 2 litri, deci nu e pentru tine PHEV.
    5 14
  • Nu mai cumpăr de multă vreme la bidon de doi litri, cel de cinci este sfânt, uneori si de șase litri.
    13 1
  • Tricoul
    La cum pun problema mai marii lumii cel mai probabil, dacă nu dispar conform planului, vor merge cu autobuzul și nu masina personală.
    4 1
  • Seriff
    Ce tot visezi ma frate cancer, astm, alergii, covid? N-are nimeni nici pe naiba , tu chiar crezi ca gata de la masini se moare pe capete, studiul de mai sus e o propaganda ieftina, la full electrice nu ar trece nici 2% din populatie, la hibrid da, de ce ? Ca sa faca economie cand stau bara la bara in oras, sa mearga pe curent, iar la drum sa stea linistiti pe benzina nu sa caute statii in parcari.
    14 5
  • @Seriff
    Nu de la masini, clar se moare prin orase de la vapoarele si avioanele care stau la semafor.
    Si clar nu moare nimeni de cancer la plamani sau covid, sunt niste stiri, doar ca sa pacalesca lumea. Asa au incercat si cu tigarile, au pus pe pachetele de tigari tot felul de poze si scrie ca fumatul ucide, doar ca sa incerce sa determine lumea sa nu se bucure de placerile vietii.
    https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/cancerul-pulmonar-cel-mai-mortal-tip-de-cancer-din-lume
    Asta e un articol de dezinformare si sigur e legat si asta de masinile electrice.
    Eu personal nu am vazut pe nimeni sa moara de la o tigara.
    Sa nu va lasati pacaliti de cei care vor sa va bage pe gat electrice, voi sunteti cu mult mai inteligenti si stiti ca dieselurile sunt net superioare.
    8 15
  • @dan_grc
    Stiu ca la peco e limita minima de 5 litri, dar cand te prinde dorul de un drift si nu ai cu ce, pe la GL mai aduceau motorina moldovenii si dadeau la saracii cu vote cu bidonul de 2 litri.
    Mild hibrid e tehnologie mult prea noua pentru tine, ramai la Sh-uri mai vechi, schimbat distributii si completat cu ulei. La cotetele vechi poti face schimbul de ulei pe oriunde la coltul blocului.
    Si mai e un aspect important: daca ai BMW si nu pute dupa tine sa stie lumea ca ai si tu"masina" si sa intoarca capul, e degeaba. Cand fac cocalarii drift si ard gaz si anvelopele, e o dovada ca sunt meseriasi. Nu orice retardat poate sa imputa asa natura, cu un scop nobil.
    2 8
  • Mai bine sa puta a motorina arsa decat a stecher incins!
    5 3
  • Benzinării cu numele PECO nu mai sunt de vreo 30 de ani, iar de limită de 5 litri n-am auzit la nici una.
    Însă cine are mașină și alimentează ar fi trebuit să știe că e interzisă folosirea recipienților de plastic.
    Ce tare să ne dea lecții despre ”mild hybrid”, electrice și poluare toți habarniștii.
    5 2
  • romanake
    Iar romanake vrea un diesel la mana a 7-a , proaspat adus din Germanica, an fabricatie pana in 2000 (ca pana atunci se faceau masini bune) si, eventual, non-euro ca nu vrea tehnologie pe masina.
    Tara bananiera, n-ai ce sa faci....
    0 7
  • @11.10... dacă te duci prin magazinele de bricolaj sigur ai sa găsești canistre de combustibil din material plastic... evident omologate...așa e când visezi la cai verzi pe pereți... ce e tragic e și ca vânzătorii din stațiile de carburanți nu cunosc acest amănunt și ne mai miram ca țara asta e unde e
    3 0
  • La “peco” nu exista asemenea limita... am cumpărat și 0,5 litri de benzina...
    3 0
  • Iulian
    Cei chestionați au fost pietoni sau bebeluși in fașă ? Ne mințim singuri , la ce drumuri avem , după 100 km parcurși cu o mașină electrică , șoferul face Parkinson deoarece motorul termic mai acopera din zgomotul facut de gropi .
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru