Motor wankel

Joi, 22 Iunie 2023 | Industrie

Mazda reia producția în masă a motorului rotativ, după 11 ani

Mazda a anunțat oficial că a reluat producția în masă a celebrului său motor rotativ la uzina sa din Hiroshima, Japonia. Astfel, constructorul nipon reia producția acestui tip de motor după o pauză de 11 ani.
Marti, 24 August 2021 | Industrie

Mazda ar putea folosi hidrogenul pentru a renaște motorul Wankel

Constructorul japonez de automobile ar lucra la un motor Wankel (rotativ) care să fie alimentat cu hidrogen. Potrivit unui oficial Mazda, dacă proiectul primește undă verde din partea superiorilor, prototipul ar putea fi lansat în trei ani.
Miercuri, 13 Martie 2019 | Masini electrice si hibride

Motive de bucurie în rândul fanilor Mazda: producătorul nipon ar putea lansa un hibrid cu motor rotativ

Motorul rotativ ar putea reveni în oferta Mazda. Japonezii lucrează la un sistem hibrid de propulsie în centrul căruia se află motorul Wankel. Compania își dorește ca acest sistem să fie unul flexibil, iar motorul rotativ să pună în mișcare vehiculul, dar în același timp să aibă rol și de range extender.
Sambata, 03 Martie 2018 | Industrie

Reinventarea unui clasic: motorul rotativ Mazda va reveni în 2019 sub forma unui prelungitor de autonomie pe primul model electric al mărcii

Soluția cuplării unei mașini electrice cu un motor termic de dimensiuni reduse care să ofere o prelungire a autonomiei în caz de nevoie va fi aplicată și de Mazda în 2019. Range extender-ul va fi însă inedit: un motor rotativ de dimensiuni compacte.
Joi, 28 Iunie 2012 | Industrie

Mazda: "Motoarele rotative n-au murit!"

Reprezentanţii Mazda au infirmat zvonurile care vizau renunţarea la motoarele rotative. Japonezii promit wankel-uri mai performante şi mai ecologice ca niciodată.
Miercuri, 27 Iunie 2012 | Industrie

Mazda RX-8 cu motor rotativ a ieşit din producţie

Mazda scoate modelul RX-8 din producţie şi odată cu el se încheie şi era motorului rotativ. Acest tip de motor făcea parte din tradiţia Mazda şi rămâne de văzut dacă japonezii îl vor folosi din nou în viitor.

Tag-uri similare

Mazda, motor rotativ, RX-8, Mazda RX-8, motor wankel, wankel, motor rotativ Mazda, final de producţie rx-8
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru