Regulament

Miercuri, 26 Aprilie 2017 | F1 TOP

Formula 1 în 2018: unele elemente aerodinamice vor fi interzise, iar cockpitul va avea un sistem de protecție

FIA a anunțat interzicerea carcasei pentru motor apărute în acest an, a aripii spate suplimentare în forma literei T și a posibilității de a arde uleiul pe post de carburant începând din 2018, când va fi introdus un nou sistem de protecție pentru cockpit.
Miercuri, 05 Aprilie 2017 | F1 TOP

Echipele ar putea solicita o nouă schimbare în designul monoposturilor: "Trebuie să existe depășiri, altfel totul se va decide la boxe"

Șefii echipelor admit că trebuie să găsească soluții pentru îmbunătățirea depășirilor, întrucât acestea sunt esențiale pentru Formula 1.
Luni, 03 Aprilie 2017 | F1 TOP

Formula 1 va renunța la motoarele turbo V6 de 1.6 litri: din 2021 vor fi introduse unități "mai zgomotoase și mai ieftine"

FIA a anunțat echipele au decis ca Formula 1 să utilizeze din 2021 motoare mai simple, mai ieftine și mai zgomotoase decât actualele unități turbo V6 de 1.6 litri cu două sisteme hibride.
Luni, 06 Februarie 2017 | F1 TOP

Propuneri pentru schimbarea weekendului de F1: Renault solicită renunţarea la antrenamentele de vineri, FIA se opune

Renault consideră că Formula 1 ar trebui să renunţe la cele două sesiuni de antrenamente, însă FIA susţine că formatul actual este potrivit.
Vineri, 27 Ianuarie 2017 | O lume nebuna

Legi bizare: într-un stat american vei putea trece cu mașina pe culoarea roșie a semaforului

Statul american Ohio va introduce o lege prin care un șofer va putea trece pe roșu dacă crede că semaforul este defect. Poliția anticipează deja că șoferii vor profita de lege pentru a nu mai aștepta la semafor.
Marti, 17 Ianuarie 2017 | F1 TOP

FIA anunță spectacol de gală: monoposturile de Formula 1 vor fi cu 40 km/h mai rapide în viraje decât în 2016

FIA susține că monoposturile vor fi cu până la 40 km/h în unele viraje comparativ cu sezonul precedent, potrivit simulărilor realizate de FIA.
Miercuri, 16 Noiembrie 2016 | F1 TOP

Ecclestone promite o revoluţie în Formula 1: regulamentul va fi simplificat şi nu vor mai exista penalizări pentru incidente de cursă

Bernie Ecclestone promite că Formula 1 va renunţa la penalizările "ridicole" pentru incidentele de cursă din cauza cărora clasamentele sunt modificate frecvent de către comisari după încheierea unui Mare Premiu.
Sambata, 12 Noiembrie 2016 | Industrie

Constructorii auto speră ca Trump să relaxeze normele de mediu: "Maşinile vor deveni prea scumpe pentru clienţii obişnuiţi"

Constructorii auto îi cer preşedintelui ales al Statelor Unite să relaxeze normele de poluare pentru perioada 2021-2025, considerând că în caz contrar maşinile vor deveni prea scumpe pentru consumatorii de rând.
Marti, 28 Iunie 2016 | F1 TOP

Adevărul a ieşit la iveală: Mercedes foloseşte un dispozitiv special pentru a reduce presiunea în pneuri

Mercedes utilizează un dispozitiv special pentru a reduce presiunea în cauciucuri imediat după măsurătorile oficiale realizate de Pirelli, potrivit unor fotografii publicate de presa germană.
Vineri, 08 Aprilie 2016 | F1 TOP

La loc comanda! Formula 1 revine la sistemul de calificări de anul trecut începând cu Marele Premiu al Chinei

Sistemul eliminatoriu pentru calificări va fi abandonat după numai două curse în favoarea procedurii folosite până în sezonul precedent.
Luni, 04 Aprilie 2016 | F1 TOP

Formula 1 propune un nou format pentru calificări prin adunarea celor mai buni doi timpi

Formatul calificărilor ar putea fi schimbat încă o dată cu un sistem în care piloţii să parcurgă doar două tururi rapide în fiecare segment, iar clasamentul să fie stabilit în funcţie de suma celor doi timpi.
Vineri, 25 Martie 2016 | F1 TOP

S-a schimbat modificarea: calificările vor rămâne după noul format şi în Bahrain

Calificările pentru cursa din Bahrain se vor desfăşura după noul format introdus în acest an, întrucât FIA, Bernie Ecclestone şi echipele nu au ajuns la o înţelegere cu privire la schimbarea acestuia.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 10 Martie 2016 | Formula 1

Hamilton: "Schimbarea formatului pentru calificări nu are sens, dar ar putea avea succes"

Lewis Hamilton nu înţelege motivele pentru care formatul calificărilor a fost schimbat, însă nu exclude varianta ca noul sistem să ofere mai mult spectacol.
Vineri, 04 Martie 2016 | Formula 1

Controversa calificărilor s-a încheiat: formatul cu sistem eliminatoriu, aprobat pentru sezonul 2016

FIA a aprobat vineri schimbarea formatului pentru calificări începând din sezonul 2016, astfel că piloţii vor fi eliminaţi progresiv la interval de 90 de secunde.
Miercuri, 24 Februarie 2016 | F1 TOP

Revoluţie în F1: în 2016 se schimbă formatul calificărilor, în 2017 apare cockpitul parţial închis şi monoposturile vor fi mai rapide

Formula 1 va avea un nou format pentru calificări începând din acest an, iar regulamentul tehnic se va schimba radical în 2017, când monoposturile vor deveni mai rapide, dar vor avea un cokcpit parţial închis.
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Formula 1

Mai multă acţiune: Formula 1 ar putea trece la un format cu două curse pe etapă

Formula 1 va discuta posibilitatea de a introduce o cursă suplimentară în zilele de sâmbătă care să stabilească grila de start pentru cursa principală de duminică.
Miercuri, 13 Ianuarie 2016 | Formula 1

Formula 1, aproape să renunţe la schimbările care ar fi făcut monoposturile cu 5 secunde pe tur mai rapide

Echipele sunt aproape să accepte renunţarea la schimbările de regulament pentru 2017 care ar fi îmbunătăţit viteza monoposturilor cu 5 secunde pe tur, din raţiuni de costuri şi securitate.
Joi, 03 Decembrie 2015 | Formula 1

Regulamentul pentru pneuri, complicat inutil în 2016 cu obiectivul iluzoriu al diversificării strategiilor

Fanii Formulei 1 vor înţelege mai greu strategiile de cursă în sezonul 2016, după ce FIA a anunţat că echipele vor putea alege trei compoziţii diferite de cauciucuri pentru fiecare cursă.
Joi, 26 Noiembrie 2015 | Formula 1

Echipele au respins introducerea motorului independent. Constructorii, obligaţi să furnizeze un număr minim de motoare

Echipele au respins prin vot ideea introducerii unui motor indepedent, însă constructorii vor fi obligaţi să reducă preturile şi să furnizeze motoare pentru un număr minim de echipe.
Marti, 24 Noiembrie 2015 | Formula 1

Încă un furnizor de motoare aspiră să intre în Formula 1: "Nu ştim dacă putem convinge Red Bull"

Mecachrome a devenit a treia companie interesată să furnizeze motorul indepedent pentru Formula 1 din sezonul 2017, însă admite că semnarea unui parteneriat cu Red Bull va fi dificilă.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, Renault, McLaren, Ford, Toyota, Red Bull, Williams, regulament, Citroen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru