Uber a pierdut 5 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2019: numărul utilizatorilor activi a crescut la 99 de milioane

de Paul Cosma
Vineri, 09.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a avut pierderi record de 5.2 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2019, deși numărul utilizatorilor activi a crescut la 99 de milioane la nivel global. Șefii companiei estimează diminuarea pierderilor în 2020 și 2021 după investițiile masive din acest an.

Uber Technologies Inc resimte competiția tot mai puternică pe piața serviciilor de mobilitate și le-a dat o veste proastă investitorilor săi.

Conform rezultatelor pentru al doilea trimestru din 2019, Uber a raportat pierderi record de 5.2 miliarde de dolari, în contextul în care business-ul său de bază (ride-hailing) a “încetinit”, cu venituri de 2.3 miliarde de dolari. Divizia Uber Eats a crescut cu 72% până la 595 de milioane de dolari.

Potrivit datelor oficiale, Uber a păstrat mai puțini bani pe fiecare cursă. Astfel, în timp ce pasagerii au cheltuit cu 20% mai mult pe cursele Uber, banii rămași în conturi după plățile către șoferii parteneri au înregistrat o creștere de doar 4%.

Șeful Uber susține că investițiile masive din acest an vor duce la diminuarea pierderilor în 2020 și 2021. După prima jumătate a anului, Uber avea 99 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global, cu 6 milioane mai mult față de finalul primelor 3 luni din 2019.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • nu pot sa inteleg pe ce au spart 5 miliarde intr un trimestru..
    pana mea, e o aplicatie de mobile, ei platesc doar cateva sute de angajati si niste publicitate...
    7 0
  • @mog daaaaaaaaaaaa, sigur! spagile catre functionarii din toata lumea nu se pun???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru