Uber se extinde în România: serviciul va fi disponibil în Cluj începând din august şi a primit deja sute de cereri de la şoferi

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 26.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber va fi disponibil începând din luna august şi în Cluj, acolo unde există deja câteva sute de şoferi care doresc să devină parteneri ai serviciului.

Serviciul Uber, care permite comandarea unei maşini în regim de taxi cu şoferi independenţi, a fost lansat în Bucureşti în februarie 2015, iar oficialii companiei au precizat în mai multe rânduri că îşi vor extinde operaţiunile şi în alte oraşe din România pe parcursul anului 2016.

Iată că cel de-al doilea oraş din România în care va fi prezent Uber este Cluj-Napoca, iar serviciul va fi disponibil începând cu prima săptămână a lunii august.

"Serviciul va fi disponibil pentru clujeni şi turiştii care vizitează oraşul începând cu prima săptămână din august. Angajamentul nostru faţă de comunitatea locală presupune mai mult decât o opţiune de transport sigură şi de încredere pentru utilizatori şi o oportunitate economică flexibilă pentru şoferi", spune Nicoleta Schroeder, director general Uber România.

Urmareste Automarket
Chiar dacă nu a fost încă lansat în acest oraş, oficialii Uber au dezvăluit că a primit deja câteva sute de cereri din partea şoferilor clujeni care doresc să fie parteneri în cadrul aplicaţiei, în timp ce alte câteva mii de clujeni au descărcat deja aplicaţia în aşteptarea demarării operaţiunilor.

Pentru moment, Uber nu a menţionat ce tipuri de servicii va oferi la Cluj-Napoca şi nici preţurile pe care le va practica.

În Bucureşti, Uber este disponibil cu serviciile UberX, cu un preţ de 1.45 lei/km, UberSelect, care costă 2.25 lei/km şi Uber Child Seat, care oferă un scaun pentru copii.

Uber România a oferit câteva detalii şi despre profilul şoferilor din Bucureşti: 37% dintre aceştia sunt liber profesionişti, 31% au un job full-time, în timp ce pentru 22% Uber reprezintă principala sursă de venit.

Via Uber România

Comentarii (3)

  • Uber cauta sclavi si la Cluj. Soferii condamna nesimtirea UBER. presa inchide ochii si incaseaza banii din publicitate. http://uber-romania-cauta-sclavi.blogspot.ro/2015/04/uber-romania.html?commentPage=2
    2 3
  • Andrei
    Deja taximetristii in slapi intra in fibrilatii .
    5 1
  • Poate scapam de taximetristii astia care nu respecta regulile de circulatie niciodata!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru