Vânzările de electrice, estimate la 2.6 milioane în 2019: creștere de 40% față de anul trecut, cu 500.000 de unități în Europa

de Paul Cosma
Sambata, 19.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul mașinilor electrice se va mări cu 2.6 milioane în acest an, la nivel global, creșterea fiind de aproximativ 40% față de 2018, potrivit estimărilor Bloomberg. Peste jumătate din acestea vor fi vândute în China, în timp ce undeva la 500.000 de unități vor merge în Europa.

Popularitatea mașinilor electrice este în continuă expansiune. O arată majoritatea analizelor și estimărilor de piață, iar trendul este unul ascendent.

În prezent, aproape 5 milioane de mașini electrice se află în circulație în toată lumea, aici fiind incluse și autobuzele și vehiculele comerciale.

Conform estimărilor Bloomberg, alte 2.6 milioane de mașini vor fi vândute în 2019, cu 40% mai mult decât în 2018. Anul trecut, creșterea fusese de 70% în comparație cu 2017.

Analiștii preconizează că 1.5 milioane de unități, adică 57% din total, vor fi vândute în China, liderul global al pieței mașinilor electrice.

În Europa, vânzările sunt estimate la 500.000 de unități, țările nordice și Germania fiind așteptate să domine cererea din acest an.

Potrivit datelor Bloomberg, alte 425.000 de mașini electrice ar urma să fie vândute în SUA și Canada.

Via Bloomberg

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Si inca nu au aparut bateriile solid state - mai stabile, mai sigure si mai bune pentru o durata lunga de exploatare....
    Deocamdata se lucreaza intens la perfectionarea lor si aparitia in productie curenta dincolo de laboratoare....ele vor da o alta dimensiune pietei electricelor...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru