Video. Viitorul Mercedes-AMG GT Black Series, spionat la Nurburgring: nemții promit un model "extrovertit"

de Cornel Șocariciu
Vineri, 21.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG GT Black Series va fi lansat în cursul acestui an. Versiunea de top a sportivului german a fost surprinsă în timpul unor teste desfășurate pe circuitul de la Nurburgring.

Mercedes-AMG este una dintre diviziile de performanță care anul trecut a oferit o mulțime de modele noi atât în gama compactă, cât și în gama de SUV-uri.

Nemții au început și acest an în forță, primul model prezentat de Mercedes-AMG fiind noul SUV GLE 63 Coupe. De asemenea, în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, Mercedes-AMG va expune varianta de performanță a lui Clasa E facelift, dar și un SUV nou (cel mai probabil, AMG GLB 45 4Matic).

Dar în același timp, inginerii și tehnicienii Mercedes-AMG pregătesc câteva modele de top, iar Mercedes-AMG GT Black Series este unul dintre ele. Versiunea de top a sportivului german a fost surprinsă în timpul testelor desfășurate pe circuitul de la Nurburgring.

Conform unui raport realizat la finalul lui 2019, Mercedes-AMG GT Black Series va fi prezentat în cursul acestui an. Conform declarațiilor făcute de Michael Knöller, directorul departamentului de Management și Vânzări din cadrul Mercedes-AMG, viitorul AMG GT Black Series va fi un model "extrovertit". 

Din punct de vedere estetic, modelul va miza pe un pachet aerodinamic extrem.

Nemții vor introduce un splitter nou, o priză de aer pe capotă și o aripă spate supradimensionată. Anumite panouri de caroserie vor fi înlocuite cu unele din fibră de carbon, iar suspensiile și sistemul de frânare vor fi îmbunătățite.

Sub capotă se va afla același motor V8 biturbo de 4.0 litri. Conform unor declarații făcute de Tobias Moers, CEO-ul Mercedes-AMG, propulsorul utilizat pentru noul AMG GT Black Series "nu va fi un AMG V8 tipic". Nu vor exista motoare electrice care să ajute unitatea pe benzină, însă nemții pregătesc o supriză majoră. "Nu am făcut niciodată acest lucru unui motor. Pentru AMG este o premieră", a completat oficialul Mercedes-AMG.

Conform surselor, viitorul V8 pregătit de nemți ar urma să ofere circa 700 de cai putere. În prezent, cea mai puternică versiune a lui AMG GT poartă indicativul R (foto) și oferă 585 CP și 700 Nm.

Cel mai probabil, viitorul Mercedes-AMG GT Black Series va încerca să stabilească un nou record pe circuitul de la Nurburgring.

În prezent, cel mai rapid model de serie de pe Iadul Verde este Lamborghini Aventador SVJ (6 minute și 44.97 de secunde).

Comentarii (3)

  • Daca acum aproape 3 ani AMG GTR i-a dat batai de cap la greu singurului rival adevarat, Porsche GT3 pe Nuerburgring, abia astept sa vad ce va face Black Series :):):) Video-ul asta demonstreaza ce pot face doua masini perfecte in mainile unor profesionisti :) Ah, torque-ul ala e fenomenal !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=KVaZBuYQhOM

    Diseara ma mai uit odata la el :)
    1 2
  • fan skoda
    noua octavia e de miliarde de ori mai frumoasa si fiabila si ieftina si economica si practica si are si carlig de remorcare si roata de rezerva de dimensiuni normale si 2 stergatoare de parbriz
    3 3
  • :):):) impostorul adevaratului "fan skoda" :):):) Chapeau :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru