Viitorul Porsche Cayenne va avea și versiune electrică: arhitectură de 800 de volți

de Tiberiu Safta
Luni, 20.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, viitoarea generație Porsche Cayenne va primi și o versiune electrică. Noul model ar beneficia de o arhitectură de 800 de volți, iar lansarea este programată pentru 2026.

Anul acesta, Porsche Cayenne, cel mai mare SUV al constructorului german, va primi un facelift. Am văzut deja mai multe imagini cu noul model din timpul testelor, iar cu această ocazie am aflat că noul model va primi motoare mai puternice, precum și baterii mai mari pentru versiunile hibride.

Acum, au apărut informații noi cu privire la viitoarea generație Cayenne, care va primi, pentru prima dată în istoria modelului, și o versiune electrică. Potrivit publicației britanice Autocar, noul model cu zero emisii urmează să fie lansat în 2026 și va fi bazat pe noua platformă PPE. Adică aceeași platformă pe care va fi bazată și versiunea electrică a fratelui său mai mic, Macan.

Cel mai probabil, viitorul Cayenne electric va primi două motoare, unul pentru fiecare punte. Modelul va mai beneficia și de tehnologie de vectorizare a cuplului și va avea și direcție integrală. Platforma PPE permite o arhitectură de 800 de volți, ceea ce înseamnă că noul model va putea trage un curent de peste 270 de kW la o priză de încărcare rapidă.

Mai mult, noul model va primi și o nouă generație de acumulatori cu celule prismatice. Asta înseamnă, un timp de încărcare mai mic și eficiență mai mare.

Deocamdată, nu există mai multe informații despre viitorul Cayenne electric. Noul model cu zero emisii va fi vândut alături de versiunile cu motoare termice cel puțin până în 2030.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Seriff
    In sfarsit o veste buna pentru cei pasionati de tehnologie moderna verde impachetata in haine premium lux

    Bravo
    3 3
  • Încă nu s-au trezit frustrații sa ne explice ca nu e bun Cayenne electric și numai proștii ar arunca banii pe asa ceva. Asta in timp ce vizează sa își permită și ei sa arunce banii.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru